Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1613157 пати)

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
Време е за милитантни ритмови.

Сè додека не влезе во глава како што треба, па ондак зимаш кубура и кама и искачаш надвор као прави :)

Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
https://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2020&mm=04&dd=29&nav_id=1679476&fbclid=IwAR0R1ywwZliPHZLDsQdKZRZ5_FiNPb0fQZkEaZrpB5OUqrjI3xK3kvngwmM
ко мојт билт гејц да изиграват доктур, оти Ноле да не мојт да изиграват свемиролог ?
онда да ни речат нашите соседи „кај нас само со вакцина“ има по 2 да примиме. Што пак и не е лоша идеја да се пуштит таков муабет со повреме, да ги истестираме вакциниве на ними.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
Ајдееее, лајното сега инфлуенцер ќе стануе, а?

Нема тенис, пенис, а?! :D
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Bicikle

• Легенда
Зш лањо? поштено си победи. Е сега што не поштуем 10.000.000 за пафтање/трчање по топка е мој проблем, не проблем на општеството...
Тука се парите. Абе, барем куња им отвори да јади рајата.
https://scontent.fskg1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/95935140_666049490851704_6327301212936863744_n.png?_nc_cat=102&_nc_sid=8024bb&_nc_ohc=9JgC3a9VAFMAX8FI_jZ&_nc_ht=scontent.fskg1-1.fna&oh=47df2661568d6c43157771a788fe68a5&oe=5ED5B49D

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Нема сакам, не сакам :) има да ја примиш вакцината и со шајка ;D

https://netpress.com.mk/524861-2/

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4398
Дали е истото применливо и сега? Моментално нема вакцина, работат на тоа, ќе ја протнат по кратка постапка. Второ, како се сигурни дека вакцината ќе штити, кога имаше случаи со прележан вирус повторно да се заразат? А пред тоа веројатно ќе треба секој да биде тестиран дали створил имунитет на вирусот, пошто ако го има, нели нема поента од вакцинирање.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
Дали е истото применливо и сега? Моментално нема вакцина, работат на тоа, ќе ја протнат по кратка постапка. Второ, како се сигурни дека вакцината ќе штити, кога имаше случаи со прележан вирус повторно да се заразат? А пред тоа веројатно ќе треба секој да биде тестиран дали створил имунитет на вирусот, пошто ако го има, нели нема поента од вакцинирање.

Сите излечени што имале позитивен резултат е проверено и не се заразени пак ниту заразни. Остатоци од мртвиот вирус биле.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Колку што знам вакцината не те штити да не се заразиш ако имаш контакт со заразен. Те штити да не се разболиш и да не те легне во кревет...

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4398

Сите излечени што имале позитивен резултат е проверено и не се заразени пак ниту заразни. Остатоци од мртвиот вирус биле.
ако е така е ок, зашто од Јужна Кореа или каде беше јавуваа за такви случаеви.
@Mikius  муабетот ми беше дека ако сум створил имунитет, вакцина не ми треба, пошто не се знае колкав е бројот на оние без симптоми кои го прележале вирусот. Може да е и 100 пати повеќе од бројката на официјално заболени, затоа треба тестирање на сите ако ја направат задолжителна како што заговара познатиот филантроп и врвен епидемиолог Бил :)

Отсутен DarthJe5us

• Легенда

ако е така е ок, зашто од Јужна Кореа или каде беше јавуваа за такви случаеви.
@Mikius  муабетот ми беше дека ако сум створил имунитет, вакцина не ми треба, пошто не се знае колкав е бројот на оние без симптоми кои го прележале вирусот. Може да е и 100 пати повеќе од бројката на официјално заболени, затоа треба тестирање на сите ако ја направат задолжителна како што заговара познатиот филантроп и врвен епидемиолог Бил :)

Од ЈК е и ова што го пишав јас.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
Го изгледа ли некој интервјуто на Бил Гејтс кое го постирав пред некое време?

Mу се брза на човекот да го врати светот во нормала со ...кхм..7 милијарди вакцини за сите ( не само за ризичните групи), по скратена постапка на тестирање и регулативи  која обично трае 5-6 години, а треба да се сведе на 18 месеци."

"Тrade offs have to be made in terms of testing and regulation..."

Негови зборови.

Важи, ќе примам вакцина откако прво он ќе си ја шибне, па жена му , па децата.
И тоа истата, пошто по пат на јавен тендер (со критериум најниска цена) вакцината за Македонија може да се разликува поприлично многу од онаа што Бил ќе ја прими....ако ја прими.

И не, не сум антиваксер.

Отсутен Bicikle

• Легенда
lele mnogu se zagrizil coekot za nas, duri i da ima greska vakcinata poarno da umrime od vakcina nego od korona heh

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5348
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Инаку за маските, ако сеуште има такви што тврдат дека не се потребни:
https://www.sciencetimes.com/articles/25410/20200421/austria-90-drop-coronavirus-cases-requiring-people-wear-face-masks.htm

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
Инаку за маските, ако сеуште има такви што тврдат дека не се потребни:
https://www.sciencetimes.com/articles/25410/20200421/austria-90-drop-coronavirus-cases-requiring-people-wear-face-masks.htm

Колку им е намалено тестирањето?