Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1611622 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224

Можно е лицата над 65 години да добијат забрана за излегување до крајот на годината

Најпаметно, требаше од старт ова да го направат, а другите помладите со заштита секако, да си продолжиме со животот.

Дап.

И вакцината на Бил Гејтс утре да си ја земат токму ризичните групи, па и јас ако дочекам, а не ќерка ми.

Само многу потешко е да осмислиш успешно решение само за ризични групи.
Најлесно удри кључ на се, па ко преживи (економски) - причаче.

Него..
"Мислите ли дека Венко е по пижами надоле?" ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
Старите и онака може порано да си отидат, има станови и наследство што треба да се остави па, до кога ќе чекаме мајку му.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Старите и онака може порано да си отидат, има станови и наследство што треба да се остави па, до кога ќе чекаме мајку му.
Кај мене вредноста дека се живи е поголема од имотите и материјалното. Незнам кај другите...
Али ја па алфа возам, сум раскрстил со материјалните вредности одамна...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Stratro

• Легенда
Убаво.
Моите се во Гевгелија веќе 3 месеци, а требаше да останат еден.

Еве, и јас се тешам дека е подобро што се таму иако се сами во стан, а тука имаат се.
Плус, стариот треба серозно да нагази ако сака да стигне од 10 до 12 во Скопје.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Сигурно стига до Илинден за 2ч со нормално возење (110 на автопат). Дури и да не е така, може ти да им помогнеш и да одиш да ги собереш.
Прашањето е оценката на ризикот од заболување и контакт со можни заболени лица. Дали таму е поголем или тука. Ако оцените дека е тука помал ризикот, тогаш секако појди земи ги. 

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Зошто би се вратил од Гевгелија во Скопје било кој!?

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
Убаво.
Моите се во Гевгелија веќе 3 месеци, а требаше да останат еден.

Еве, и јас се тешам дека е подобро што се таму иако се сами во стан, а тука имаат се.
Плус, стариот треба серозно да нагази ако сака да стигне од 10 до 12 во Скопје.

Нека се пријават во МВР и нека тргнат.

Работата е да го испочитуваат договорот, да не застранат на скара по пат :))
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6434
Сигурно стига до Илинден за 2ч со нормално возење (110 на автопат). Дури и да не е така, може ти да им помогнеш и да одиш да ги собереш.
Прашањето е оценката на ризикот од заболување и контакт со можни заболени лица. Дали таму е поголем или тука. Ако оцените дека е тука помал ризикот, тогаш секако појди земи ги. 

Гевгелија има 4 заболени од пред две недели. И тие се, пу, пу, други нема.

Отсутен Stratro

• Легенда
Зошто би се вратил од Гевгелија во Скопје било кој!?

Во нормални услови, никој, ама не и кога смееш да излезеш само од 10 до 12 (некогаш само за куповина и сметки кои мораш сам да си ги обавиш).
Тука секако имаат далеку покомотни услови од секој аспект,плус не мора да се замараат за сметки и куповина.

Муабетот и од погоре ми е дека, кога ние (неризичните) би функционирале "нормално"  барем до 21ч како што беше и без тотален локдаун преку викенд, ќе можеме многу полесно да  ги завршиме и сопствените обврски и оние за постарите без притоа да се гужваме меѓу себе по маркети како сега и со тоа да зголемуваме ризик да закачиме нешто и да го пренесеме на постарите...а они баш тие 2 часа би ги искористиле за релаксација или шетња.

А враќање во нормала за другото, работоспособно население , генерално секако мора...и тоа под итно.
« Последно менување: 18 Април 2020, 19:42:40 pm Stratro »

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
koga nie ostanatite bi mozele da funkcionirame barem do 18casot s ebi bilo ponormalno...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
koga nie ostanatite bi mozele da funkcionirame barem do 18casot s ebi bilo ponormalno...

Тоа следи како една од првите мерки на "олабавување".

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер

Тоа следи како една од првите мерки на "олабавување".
После први мај здравје. Инаку со скарите и излетите ќе ја престигнеме Шведска.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
На сите им треба да излезат да се раздвижат.  Стари млади деца итн...

Неможеш да ги изолираш постарите до крај година. Ќе умрат повеќе од седење дома. Си имаат луѓето потреби и еден куп здравствени состојби кои не се завршуваат во 2 часа туку така

Присутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2171
Полека, но сигурно, ќе ја дотераат работата до социјални немири.

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
На сите им треба да излезат да се раздвижат.  Стари млади деца итн...

Неможеш да ги изолираш постарите до крај година. Ќе умрат повеќе од седење дома. Си имаат луѓето потреби и еден куп здравствени состојби кои не се завршуваат во 2 часа туку така
Движењето до и од болница, не е забрането во ниеден случај и во ниедно време од денот, неделата, викендот...