Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1823061 пати)

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7212
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Не знам колкава флегма треба да си да ти биди во ред полицискиот час, посебно во викенд. Попрво впродавница ќе се заразиш него на рид на прошетка, каде луѓето се на 5м. До петок хаос ќе биди по маркетите, треба да се набави кркачка, плата се зеде.

И како што тргнавме можно е и 24ч две недели да направат ретардиве.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5394
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Ќе преживеат некако децата гледање цртани и играње игрици, но некои други нема да преживеат.
Во врска со пазарувањето јас денес пазарував за 7-10 денови, преполна количката а позади мене копиљ чекаше ред за ѓеврек, позади него постар човек со едно млеко и еден леб... Ги пуштив пред мене.

Не, многумина не разбираат што се случува. Да работеа сендвичари и кафани, преполни ќе беа.

Може немаат пари да купат храна за наредни две недели.

Oва не е точно за мнозинството луѓе.
Само тие што ги плаќаат ден за ден немаат пари да купат храна за цела недела. Или две.

Плата даваат еднаш месечно чинам.
Исклучок на ова се само мајстори кои се сами свои газди, и слични случаи. Само баш тие немаат време да се глупираат со губење време по продавници. Вакви глупости прават тие кои не ја разбираат димензијата на случувањата.

Пошто ако купиш само за денес, утре пак ќе треба да идеш да купуваш и да правиш гужви и да ризикуваш да се заразиш и да ја шириш заразата.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9182
  • Пичлеме
Не знам колкава флегма треба да си да ти биди во ред полицискиот час, посебно во викенд. Попрво впродавница ќе се заразиш него на рид на прошетка, каде луѓето се на 5м. До петок хаос ќе биди по маркетите, треба да се набави кркачка, плата се зеде.

И како што тргнавме можно е и 24ч две недели да направат ретардиве.
Би се сложил со планината, ама оди во архива барај слики од последниот топол викенд, кај беше рајата најгуста :)
Така би било и овој викенд, чичка пипл ол араунд, оспбено после постуден период.
Не се сложувам во потполност со мерките, ама шути сме и не знаеме да се чуваме и тоа ти е.
Секој си ја толкува ситуацијата на свој начин, некој немал гајле, друг не му било гајле, трет се прај на Тошо дека није одавде...
« Последно менување: 07 Април 2020, 09:08:39 am Ipkisija Meskosa »

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4591
Види што убаво беше пред 2 недели.
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Сега исто ќе биде топличко убаво, а за две недели и продолжен викенд, празнично.
ова слика е и во Франкфурт покрај Мајна а и во парковите на убаво време. Едек куп луѓе шетаат, возат велосипеди, седат во трева на дистанца. Нормално, не видов групирања на повеќе од двајца, освен фамилии со деца. И има полиција шета, веројатно за да опоменува или казнува ако се собира поголема група, што е забрането.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10598
Треба да најават затемнување на сонцето во траење од 2 недели и решен проблем ;D

Никако не можам да ја заборавам апокалиптичната слика на Скопје од таа година.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11156
  • Ќybriт Pro Max
или дека ќе пуштат пробно на 2 недели 5г мрежата

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10610
STOP!!!!
A shto bese poentava so zatemnuvanjevo, s eupasija narodov neshto ?

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7366
STOP!!!!
A shto bese poentava so zatemnuvanjevo, s eupasija narodov neshto ?

Беше како Скопје вчера окоолу 23:00.

Отсутен Bicikle

• Легенда
ama od koj pricini ? se kriea od zatemnuvanjeto ?

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7366
ama od koj pricini ? se kriea od zatemnuvanjeto ?
Нормално, тогаш немаше 5Г.

Сите дома со спуштени ролетни, како папата кога чекореше по земјата.

Само најхрабрите со маски за заварување го гледаа.

Отсутен Bicikle

• Легенда
a koja beshe togash zaverata ? zosto bi se plasele od zatemnuvanje ?

• Легенда
Kaде можи да се најди за полицискиот час нешто подетално освен ова?
https://vlada.mk/node/20890

имало и термин за песој шетање пример... таа одлука, уредба ми треба.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6693
Полицискиот час како мерка што ќе се спроведува од утре низ цела држава дефинитивно е ригорозна, но со оглед на менталитетот на народот мислам дека одлуката е правилна.

Исто така искачање надвор не повеќе од двајца во група е многу ефективна мерка НО доколку се почитува, ама пошто во Македонија за некои тоа е научна фантастика, сметам дека полицискиот час иако е доста ригорозен ќе има ефекти на краток рок.

Отсутен Bicikle

• Легенда
на кое растојание се смета група? на 2 метра према медицинариве е безбедно. на 0,5 не  е

• Легенда
5 души на метрои пол ако седиме сме група, а 10 пред банка на исто растојание не.
Fuck logic.

Пак ќе се збираат, само сега во затворено, ефекти ќе нема.