Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1823632 пати)

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7665
  • French diamond
Најверојатно ќе испадни како што кажа Мергел, 60-70% ќе се заразат и 1 000 000 ќе починат, дали со или без карантин натаму оди работата, ете и Германија надмина 1000 мртви и тоа овие денови нагло крена.

Е сега ако продолжиме вака да броиме секоја минута, ќе има и многу мрднати од паметот, со изгубена работа и умрени од стрес.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
Се шири страв од необјасниви причини.
Инаку сега има фина “контролна група“ од крузер. Сепак изгледа смртност е меѓу 1% и 2% и земјите кај што има мртви над овој процент веројатно не ги имаат истестирано сите што се заразени т.е. има огромен број неоткриени случаи.

https://www.nature.com/articles/d41586-020-00885-w

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44964
  • Il Moderatore
На крузинг воглавно не одат хронично болни, некои имаат и ригорозни здравсвени тестови, не одат луѓе на дијализа и проблеми кои бараат постојана медицинска нега. Точно дека одат пензионери, но воглавно пензионери со добро здравје.
Ем овој крузер беше у јапонија укотвен, за среќа. Да беше некаде у мјанмар или камбоџа, да видевме како ќе пројдеа :)
Крузер не е „фина контролна група“. Држава не е крузер.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10610
Поќе од страв ќе умарат, а и стресот влијае на здравствената состојба.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
Броењево исклучиво на жртви од COVID-19, дури и при кристално чисти тестови (од кои сме далеку), малку ме потсеќа на ова...

Може е е до мене...hold your forks & torches..

Отсутен Stratro

• Легенда
Стручно, смирено, опширно и 100 пати попоучно од било која 5 минутна Vox анимација.

Опфатен е проблемот со нереалните бројки, проблемот со тестирањата, разликата меѓу позитивен, заболен/инфициран и починат од COVID-19, вакцинација или природен имунитет и здравствените последици од предолга самоизолација и паниката створена од медиумите.

Ко воли, нек изволи.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16793
  • Keep it 100
Како маркетинг менаџер да си му на Марковски. Ми ги набабри цитрониве со него.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Доста поарно од минатото интервју, барем прифатил дека учиме од Западната медицина (Германија и USA), и дека не е исто опасен како грип...

Секако има уште доста за да се опраи, ама вирусов очигледно ќе му даде време.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Stratro

• Легенда
Како маркетинг менаџер да си му на Марковски. Ми ги набабри цитрониве со него.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10598
За тие што секаде гледаат бактерии и вируси ;D

Kill them all ;D

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
Ко што тргнало и коронава ќе биде круцијален :D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
40 се заразиле на погреб - тоа е тоа љубимо се три пута, и блага пченица со лажичето брц у иста чинија!
https://makfax.com.mk/svet/%d0%b2%d0%be-%d1%86%d1%80%d0%bd%d0%b0-%d0%b3%d0%be%d1%80%d0%b0-160-%d0%bb%d0%b8%d1%86%d0%b0-%d0%b8%d0%bd%d1%84%d0%b8%d1%86%d0%b8%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b8-%d1%81%d0%be-%d0%ba%d0%be%d1%80%d0%be%d0%bd/
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен Stratro

• Легенда
За тие што секаде гледаат бактерии и вируси ;D

Kill them all ;D

Дабоме..иначе овие уште ќе беа живи.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10610
40 се заразиле на погреб - тоа е тоа љубимо се три пута, и блага пченица со лажичето брц у иста чинија!
https://makfax.com.mk/svet/%d0%b2%d0%be-%d1%86%d1%80%d0%bd%d0%b0-%d0%b3%d0%be%d1%80%d0%b0-160-%d0%bb%d0%b8%d1%86%d0%b0-%d0%b8%d0%bd%d1%84%d0%b8%d1%86%d0%b8%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b8-%d1%81%d0%be-%d0%ba%d0%be%d1%80%d0%be%d0%bd/

tamo verovaa deka bienjeto na kabanite stitelo od razni bolesti, ali nvz se pokaza kako netocno toa tvrdenje.