Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1822858 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
Aбе дечки..во "Вечер" е ова објавено.

Како со мерак би смислувал казни за дезинформирање и новинарскаа неетика и на весници и на портали...абе има и рима да имаат.

"Кој ќе објави корона вести лажни,
со евра петстотини има да се казни."

"Оној кој во весник ќе пише што му прдне,
Од зандна десет дена нема да мрдне".

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10598
Исто пред некој ден колегата целиот избезумен ми покажува слика од Преспанско Езеро.
На сликата понор и пресушена околина.
Ич да не коментирам за напишаното... :'(

Во YU постоеше назив "непријателски субверзивни дејности" за такви вести.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7124
  • Бенве сие бенве
Некако иам дојам дека е малку посериозно од тоа, али ОК.
Јас денеска испазарив брашно зејтин шеќер сол тестенини конзерви млеко за детето и други продукти што не се расипуваат. Гледав некаде по фб дека у хрватска се е разграбано од маркетите па што е сигурно, сигурно е.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7241
Не си единствениот. Секако тие производи се трошат. Дај Боже да не дојде до тоа. Иначе, додади си на списокот ориз, грав, квасец (за брашното :) ) кечап, т. хартија :) пире, палента, чоколино, итн

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44961
  • Il Moderatore
Не слушнав дека некој умрел од глад поради корона вирусов...
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4290
Лугето што мислат дека ќе нема храна по маркети, со тоа што купуваат залихи прават да нема храна по маркети.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Mikius

• Легенда
А што може да очекуваш од луѓе кои се затворија дома при затемнувањето на Сонцето

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Луѓе, што ќе се прави со коронавирусов?

Да бидам искрен, паника ме фаќа и од информираност и од неинформираност.

Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7124
  • Бенве сие бенве
А што може да очекуваш од луѓе кои се затворија дома при затемнувањето на Сонцето
Ја не знам кога било затемнување на сонцето и не сум се криел, ама што е сигурно сигурно е. Нека има не е зијан, секако немам намера да трчам по жешка песок ако намали увозот, а со тоа и производството. Дај боже да не бидне ништо од прогнозите, јадењето нема да се фрли.

Отсутен Mikius

• Легенда
Ја не знам кога било затемнување на сонцето и не сум се криел, ама што е сигурно сигурно е. Нека има не е зијан, секако немам намера да трчам по жешка песок ако намали увозот, а со тоа и производството. Дај боже да не бидне ништо од прогнозите, јадењето нема да се фрли.

Тоа е таа спирала...

Не го осудувам твоето резонирање, логично е да постапиш на тој начин поради:

Лугето што мислат дека ќе нема храна по маркети, со тоа што купуваат залихи прават да нема храна по маркети.

Дури и јас би постапил на таков начин во последен рок.

Ако не биде предоцна ;D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Ја ќе позајмам од вас кога ќе снема, не ми се праат залихи дома...
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен Mikius

• Легенда
Наполни го резервоарот на Алфата да можеш да даваш кругче како своевидна трампа :)

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4290
You’re Likely to Get the Coronavirus

https://www.theatlantic.com/health/archive/2020/02/covid-vaccine/607000/

Lipsitch predicts that within the coming year, some 40 to 70 percent of people around the world will be infected with the virus that causes COVID-19. But, he clarifies emphatically, this does not mean that all will have severe illnesses. “It’s likely that many will have mild disease, or may be asymptomatic,” he said. As with influenza, which is often life-threatening to people with chronic health conditions and of older age, most cases pass without medical care. (Overall, about 14 percent of people with influenza have no symptoms.)
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9182
  • Пичлеме