Со твоето тврдење дека „вакцините и системот не чини“, џабе после викаш „јас сум за вакцинација, ама не вака“.
Ова е „фејк њуз“!

Никаде не спомнав невакцинација, едноставно барам посоодветни и поквалитетни вакцини. По можност и да не им е поминат рокот.

Не, ти не сакаш да знаеш! Ти шпекулираш, од фејк њузираш, шириш невистини и се служиш со популистички методи на ширење лажна пропаганда.
Во право си. Ништо точно не реков. Не е вистина дека
за повластените има подобри вакцини. Видеата што ги постирав со
девојчиња кои стануваат инвалиди од Полио вакцини, се лажни вести. Правам двојни профили со кои овде пренесувам лажни сведоштва, еден од тие профили е Велков, со тој профил лажев за 4 годишно бебе кое добива туберколоза од вакцина за туберколоза. Итн, итн.
Не може човек ништо да скрие од твојот истражувачки научен ум!
Тоа што јас верувам или не верувам значи дека имам сопствено размислување за тоа какви се работите, а не дека имам докази дека нешто е така. Тоа е разликата меѓу мене и тебе. Кога ќе имам доказ дека перо ги смешал декларациите, нема да го употребам зборот „верувам“ туку „знам“. Ти текнуе?
Тоа што ти веруваш без доказ, тоа не е размислување. Тоа е верба, како религизоните што веруваат во религија.
Јас како веќе објаснив, без доказ не верувам во ништо. Тоа е разликата.
Јас ќе барам повеќе. Ама ти нема, исто како и мнозинството други, ќе чекате докази и а дотогаш без поговор ги консумирате метафоричните помии за кои зборував некој пост погоре. Во меѓувреме Французите го запалија Париз заради цените на горивото. Којзнае што ќе направеа да се десеше кај нив вакцинирање со вакцини на кои им е поминат рокот... Гледаш сега зошто од нас овде не бидува држава. Ти текнуе?