Моето си ги прими сите вакцини. Не ми правеа никаков проблем.
Мене ме чуди зашто луѓево одбивваат да ги вакцинираат децата.
Демек читнале некоја глупост на интернет и сега не ги вакцинираат децата.
страшно е во задно време што многу луѓе не веруваат во денешнава медицина, и нашиве доктори.
Абе кога не боли заб или кога ќе треба да вадиме заб не го вадиме со клешта дома туку одиме на стоматолог.
Ако бивало така сами да се лечиме сите ќе сме го правеле тоа.
треба повеќе да ги почитуваме докторите и да се развие една доверба помеѓу пациент и доктор. Видов пред неколку дена мајка во аптека со болно мало дете и и кажува на аптекарката како демек детето не може да и се оправи, и што све не пробала уште кашла.
На доктори не верувала и читала од интернет на природна база лекови.
Ќе си ги упропастиме децата вака
Многу прашина се крена околу вакцините и со право. Прво 8 валетни вакцини не се примаат никаде во свет. Второ вакцини набавени на тендер по принципот (најниска цена), не фала. Трето никој не излезе со потврда дека вакцините се безбедни и меѓународно се признати.
Знам многу случаеви каде што децата после вакцините останале со траен ивалидитет. Фала богу тоа никој доктор не сака да го потврди бидејки ке лета од работа во првите 24 часа.
Друга работа, детето пред да прими било каква 8 валетна вакцина (осум вируси) треба да е 100% здраво, ни носе не смее да му тече. Ама ова никој кај нас не го кажува. Туку само бутај нека се трошат, некој пари нека прави.
Не сум против вакцинирање, напротив треба сите да бидат вакцинирани но не под овие услови. Не со вакцини што само во нашава држава се даваат за некој да профитира или да не тестира! Никој не сака детето од здраво право да го осакати за цел живот.
Sent from my Huawei P Smart using Tapatalk