Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1615721 пати)

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5348
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Колаген...

Има моментално на https://www.iherb.com/ до утре 22% попуст на Колаген со код 22COLL (и уште додатен 5% попуст со код HPK909). Башка и бесплатна поштарина е за било што од нарачки, но само до утре до 7 попладне. Ако нарачува некој, советите се следниве: Нарачката мора да е над 40 долари за бесплатна поштарина ама и под 51 долар за нашава Царина да не ве царини (така сумата излегува под 45 евра).

iherb.com е инаку амерички сајт, нешто како Амазон ама за витамини и суплементи. Проверено квалитетни работи продаваат.
« Последно менување: 01 Октомври 2018, 09:32:02 am Van »

Отсутен salt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 286
  • Opel Astra fan
    • Blog Za Mkd muzika I iOS aplikacii
За суплементи колку што се сеќавам обавезно лупаат ддв без разлика на цена

испратено од мојот galaxy S7 edge користејќи тапаталк

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1863
Купував од тој сајт суплементи, таман за бесплатна испорака, немав царина, ДДВ. Ама не бев ни над 50$

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
За суплементи колку што се сеќавам обавезно лупаат ддв без разлика на цена

Јас имам во последниве 3 години накај 10-на нарачки направено од iherb, никогаш ништо не ми наплатиле ни царина ни данок (се чукнав сега во глава дрво да не се заречам). Но последна нарачка ми беше пролетва, а одтогаш на пар познаници им имаат наплатено данок така да можеби си во право, можеби во последно време стегнале со регулација.

Но за суплементи и витамини колку што знам данокот е 5%, така да не е нешто страшно посебно кога ќе видиш дека од таму ќе нарачам челатиран магнезиум (комбиниран со аминокиселина за поефикасна биоабсорпција), овде за слични пари ми продаваат оксид од магнезиум кој инаку има минимална биоабсорпција а воедно се користи и како лаксатив (па ни од јадењето нема да има добра апсорпција на нутриентите).

Присутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
Видов хомеопатија и ја затворив страната одма.

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Имало одсек за хомепатија.
Па треба некој да ги стриже овците. Имаш хомеопатски страња и во Зегин, па пак идеш таму по лекови некогаш?

За тие другите има витамини и минерали - на пример јас нарачувам витамин Ц, витамин Б, витамин Е, цинк, магнезиум, итн. edit> А можеби си слушнал и за ароматерапија и есенцијални масла, она зимно време кога ќе го викнеш девојчето дома, па ќe запалиш свеќи, ќе спремиш шише вино, и ќе пуштиш да работи овлажнувач за воздух со неколку капки мешавина од масла од еукалиптус, цимет, помараџа, лимунска трева... Пола работа е автоматски завршена.  :D
« Последно менување: 30 Септември 2018, 19:53:28 pm Van »

Присутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
Се шалам, немам некоја ориентација како е со цени по аптекиве. Викаш има толку разлика од магнезиумот тука до овој што го порачуваш?

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Овој го нарачувам јас:
https://www.iherb.com/pr/Healthy-Origins-Magnesium-Bisglycinate-Chelate-8-oz-227-g/62797
Тоа се некои 220-тина грама магнезиум во Magnesium Bisglycinate Chelate форма, или некои 110 лажички стандардна дневна доза - со тоа што не го земам секој ден, туку обично пред или после физички напор (планирање, кајак, итн). Тој магнезиум од линкот кошта 10 долари. Мајка ми (која докторот и препорачал некој бренд со магнезиум оксид и не можам да ја убедам дека овој другиов е супериорен) плаќа некои 270 денари за шишенце 90 таблети магнезиум оксид... Сигурен сум дека ти оди доволно добро аритметика за да пресметаш сам што е поисплатливо, :) и дека можеш да изгуглаш за пола минута која форма на магнезиум е убедливо подобра (повеќе биоабсорптивна). Исто е и со повеќето други витамини и минерали, прво е поевтино а второ ги има да се одберат во подобра форма за абсорпција во организмот.

едит: Единствен зајеб е што поштарината во последниве година и нешто не е веќе бесплатна. Освен сега или поточно до утре е бесплатна поштарината, слават некоја 22-годишнина на сајтот. Имаше убави попусти за категориите, ова последново е за колаген.
« Последно менување: 30 Септември 2018, 20:30:25 pm Van »

Отсутен salt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 286
  • Opel Astra fan
    • Blog Za Mkd muzika I iOS aplikacii
Што си се запнал толку со колагенот?   Појше за коса нокти... додуша зависи кој тип го земаш и дали е хидрогенизиран за добра ресорпција

испратено од мојот galaxy S7 edge користејќи тапаталк

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Не користам јас колаген, пар пати имам нарачувано кога ќе ме замоли некој.
https://www.iherb.com/pr/Neocell-Super-Collagen-C-Type-1-3-6-000-mg-250-Tablets/16589

Еве на пример пар шишенца од по 250 таблети (6,000 mg BioActive Collagen Type 1&3) ова на iherb кошта 32 долари после попустите. Кај нас е многу поскапо, не ми текнува сега за цените ама може да си провери кој го интересира.

Муабетот ми е дека кај нас аптеките забегуваат со маржите и се е прескапо. Зошто на некој да му правам профит кога можам да си нарачам од дома, и да ми дојде дома производ кој го регулира америчката FDA, наспроти сомнителните поскапи работи кои се дилаат овде по аптеките.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
Баш ке раазгледам што како имаат таму, па може да порачам и од таму... Фала ти за сајтот.

Инаку, јас земав од овој колаген. 2400 денари е, по 20мл се пие (едно капаче). Содржи 5гр Колаген.
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Eпа гледај ја исплатливоста, во тој пола литар (500мл) имаш 25 капачиња од по 20мл. што значи покриен си за 25 дена (ако земаш секој ден). И тоа кошта 2400 денари.

А таблетите од ајхерб линкани погоре се 30 долари (1500 ден) за 500 таблети, и тоа секоја со 6 грама колаген. Башка регулирано од поозбилни институции од тие грчките (а нашите се ваљда и полоши). Дури и без попустот кој заврши, 40 долари се 2000 денари. Плус едно 200-300 за поштарина, и пак е многу поевтино (и подобро) од тоа што се нуди овде.

Отсутен TheForce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 546
Јас го пијам тој со 11гр колаген на Doppelherz. 25e за 30 дена, тримесечен третман. Помина еден месец, ама нешто посебно разлика не сум приметила (пример shin splits уште имам, јес да не знам дали за тоа воопшто може да ми помогне).

Присутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6580
Ако имаш shin splits земи одмарај  само тоа помага или не вежбај толку многу (Зависи што правиш). Јас редовно трчам ама едно време се напнав многу и почна да боли таму до степен што неможев да трчам неколку недели.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
Ова многу помага за болки бжво рбетот, 44лв е во бг, ние го земав е по препорака на познаници каде што човекот почна да оди со бастун па се исправи. Се пијат 3 дози

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk