Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1613697 пати)

Отсутен salt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 286
  • Opel Astra fan
    • Blog Za Mkd muzika I iOS aplikacii
Можеш да возиш и оптоваруваш штом се извадат динамизирачките 2 штрафа ( нема да се вади плочката најмалце година дена)
Секако дека ќе имаш потешкотии додека не почнеш вежби и физикална за враќање на силата и мускулатурата. Не страшно фибула.

испратено од мојот galaxy S7 edge користејќи тапаталк

Отсутен salt

• Јуниор
  • **
  • Opel Astra fan
Во мајчин дом не постои термин за било кога за преглед за бебе, да ти ебам здраството да ти ебам.
Абе за било кога неможеш на фризер да одиш а не пак преглед за дете и тоа елективен НЕ хитен . Кога сакаш имаш  опција на приватно да си отидеш.
За дечкото у прилеп за полирање/хемиско може да чекате 2 месеци за преглед не ви се чека

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Во мајчин дом не постои термин за било кога за преглед за бебе, да ти ебам здраството да ти ебам.
Абе за било кога неможеш на фризер да одиш а не пак преглед за дете и тоа елективен НЕ хитен . Кога сакаш имаш  опција на приватно да си отидеш.
За дечкото у прилеп за полирање/хемиско може да чекате 2 месеци за преглед не ви се чека

Другар, детето се рофи во фебруари и одма после недела дена баравме термин за било кој мај и немаше, имаат блокирано и хитни упати освен по договор со докторот преку телефон за да отвори нели ако си му пријател. А за што плаќам придонеси, за да одам на приватно ли?

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
Чисто да прашам уште еднаш.
Роднина мој ги пиел овие Колаген, му ги носеле од Бугарија. 1500 денари мислам рече.
Ги бива или да ги барам строго тие на ЦХ Алфа?

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен salt

• Јуниор
  • **
  • Opel Astra fan
Овој колаген го има и тука за истите пари како и во бугарија само што овој е поразличен од цх алфа . Овој е на фирмата Doppel herz и го носи во македонија истата фирма што и цх-алфа. Самата цена ти кажува се да не се повторувам.
Онаа изрека секогаш важи сиромавиот плаќа два пати !

A  инаку од бугарија можеш да си порачаш да ти донесат едно вакво зашто навистина е поевтино тамо :)

« Последно менување: 18 Мај 2018, 19:58:08 pm salt »

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
Фала ти докторе, ке се порача цх алфа!

За колаген од таа фирма имам, не ми треба да одам до бг. И кичма и глава и се лечи.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
А некогаш ко да функционирал. Викам лани брза помош татко ми умира, ми вика оди дома провери дали е умрен. Да им затреба можам да посакам само. Штета што го плаќам од џеб, цел мој работен век.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Чистачката, не чисти, пие кафе.
Домаќинот, го нема, се шета службено.
Обезбедувањето, спие во подрум.
Правничката, повеќе од 2 месеци не проследила документација до мин. за труд за повреда на раб. место...
Администратори еден куп.
Лекари и сестри, се помалку...

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6814
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Некаков боров сируп за кашлица да препорачате, имало и од шишарки млади од молика се правел ама помина времето за збирање,
а имам чоек секоја есен се раскашлува, бара чаре.

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1863
Некаков боров сируп за кашлица да препорачате, имало и од шишарки млади од молика се правел ама помина времето за збирање,
Антихистамински препарат има ли пробано? Штом е секоја есен најверојатно е од алергиска природа кашлицата. Предлог да проба со деслоратадин таблети кои не успиваат (пример Лордес, Аериус).

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6814
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Антихистамински препарат има ли пробано? Штом е секоја есен најверојатно е од алергиска природа кашлицата. Предлог да проба со деслоратадин таблети кои не успиваат (пример Лордес, Аериус).

Одеше по доктори, ваму таму, на испитување дури и скопје беше на специјалист мислам, ама не му го најдоа чарето, најверојано има пробано од тие лековите што одат по процедура.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
На интервју за вработување:
- Дечко, бараме доктор во брзата помош.
- Знам.
- Од стручни квалификации што поседуваш?
- Партиска книшка и... ги имам изгледано сите епизоди од Доктор Хаус.

Отсутен dreamson

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 655
Да прашам до тие што се поупатени.
Татко ми е пензионер и е на болничко лекување, од болницата ни бараат потврда од социјално колку пензија зема. Ако пензијата е повисока од 12600 денари треба да се плати партиципација за лекувањето. Моментално пензија кај него е 12650, но гледам по нетов доста портали имаат објавено дека тоа веќе не важи, односно дека има измени во законот и е укинато плаќање за партиципација за сите пензионери без разлика колку пензија земаат.
Ми треба ако има инфо од службен весник дали ова е вака, бидејќи на овие портали по нетов некако не ми се за верување.