Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1614027 пати)

Отсутен salt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 286
  • Opel Astra fan
    • Blog Za Mkd muzika I iOS aplikacii
@велештрумф  првите два бренда bauerfeind i medi ти се топ германски брендови и цените се од 50€ (3000ден) нагоре (пр.  за колено најевтиниот е 100€)
А последниот од медикус хелп ти е аккутек програмата амерички и кошта 2500 денари (мислам , не сум 100%сигурен) но жожеш да си прашаш по бројот на шифрата.

Поефтини имаш со единично ткаење околу 1000ден. Али не ги бива за подолга употреба. 2-3 перења и ластикот  станува крут ( за у канта) па сеа види ти што ти одговара највеќе .

П.с. сите пациенти што ми доаѓаат од германија или швајцарија доааѓаат со bauerfeind  стегачи и помагала

испратено од мојот galaxy S7 edge користејќи тапаталк

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3930
« Последно менување: 03 Мај 2018, 21:29:58 pm Busav »
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
У државна парите се заеднички јазик помеѓу пациентот и докторот, а и на некој од приватниве почнаа...

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
Каде на приватно е најевтино да се направи магнетна и компјутер, ми требаат резултатите да ги земам веднаш, у државна ќе бидат кога на човекот ќе му правиме 40дена.

Отсутен masterficx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 482
Јас за мене правев тука. Резултатите ми ги дадоа и прочитаа/објаснија наредниот ден.

http://www.megamed.com.mk/
Cheap + Reliable = Not Fast
Fast + Cheap = Not Reliable
Reliable + Fast = Not Cheap

Отсутен vele85

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 590
Јас кога правев 2011 год. од сите што прашав др. Толовски беше најевтин 7800ден, ама правев во неуромедика бидејки педерот др. Митев од градска (сега е у Филип 2) нејкеше таму да правам и ме прати во неуромедика  платив 10700ден и одма ми прочитаа резултати.
ПС.фискална ако не побараш не даваат
:)

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
Закажав за во среда во мегамед

Отсутен salt

• Јуниор
  • **
  • Opel Astra fan
Магнет ти е 12К отприлика а КТ поевтино ,зависи  што треба да се снима, Со контраст без контраст. Ако правите и магнет и КТ би требало да следи попуст 

Е сеа едно друго да напоменам глеам не обраќате внимание  на тоа, не е битна цената туку е битно кој го чита резултатот. Снимањето технички може било кој да го направи , апратите се полуавтоматски но читањето/резултатот/описот е најбитно !!!

« Последно менување: 07 Мај 2018, 18:53:16 pm salt »

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
Е сеа едно друго да напоменам глеам не обраќате внимание  на тоа, не е битна цената туку е битно кој го чита резултатот. Снимањето технички може било кој да го направи , апратите се полуавтоматски но читањето/резултатот/описот е најбитно !!!

Дамјаноски во Мегамед е ептен компетентен, не згрешил Марјан.
Зини да ти кажу.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
@salt @NeVeNR или уште некој ако има познавање и/или разбирање на темата:
После колку време после операција на скршеница на нога смее да се вози кола? Има некои конкретни показатели или нешто слично?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Брат ми сосе гипс возеше...
Зависи ти како се осеќаш

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
И сега што дојдовме до заклучок за Колагенот? :)
Да земам од Зегин (80 ден доза) или да барам на CH Alfa?

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4002

Дамјаноски во Мегамед е ептен компетентен, не згрешил Марјан.

Реално битно е кој дава инструкции како да се подготви снимањето. Уиграна екипа е битна. Така да, технички ќе го пушти некој апаратот. Дали ќе го опфати неопходното е друго.

За Дамјаноски гарантирам со имот :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
Да не има некој човек на клиника а уво, нос и грло на државна?

Отсутен salt

• Јуниор
  • **
  • Opel Astra fan
И сега што дојдовме до заклучок за Колагенот? :)
Да земам од Зегин (80 ден доза) или да барам на CH Alfa?

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
Ја незнам како поинаку да ти кажам да БАТАЛИШ ЗЕГИН