Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1822630 пати)

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
Препорака за некој асолен/реномиран производител на стегачи, еластични завои и слично?

Bump :)
@velestrumf Proveri ovde http://superortho.com.mk/   i http://medicushelp.com.mk/

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
@Inter1 колку што можам да видам, само апчиња/креми/суплементи и слично продаваат...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Inter1

• Редовен
@velestrumf  greshka napraviv so sajtot namesto medicushelp, jas neshto drugo medikus ti prativ :DD  vidi sega ti prativ kakvi sto ti trebaat

Отсутен velestrumf

• Легенда
Medicus Help не можам да ги најдам на локалниов пазар (мислам дека се грчки, ама не сум сигурен), додека другите некако ептен евтини ми делуваат...

Јас едини што ги знам се Bauerfeind, си имам земено перница од кај нив, ама голема разлика има во цениве... Имено, се движат од 10-15 евра за ноунејм/евтини, па до кај 70+ евра за овие што ги знам. Не би зимал најевтина варијанта како и да е.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Inter1

• Редовен
@velestrumf  ne te razbiram, medikushelp vo Mkd imaat prodavnici, ete link, a za orto neznam kakvi se po kvalitet, ama edno vreme imaa prodavnica vo Boris Trajkoski salata, moze uste imaat ne znam

http://medicushelp.com.mk/kontakt/

Da i tie Bauer se dobri.

Vo slucaj da zivees vo Imacka, jasno mi e sto si sakal da pises :D   krajno vlezi vo bilo koja apteka, obicno tamu sekogas imaat takvi stegaci ili krajno ke ti kazat koj e proizvoditel, kaj mozes da najdes i tn ... I site sporstki firmi, adidas, nike i tn pravat stegaci, ama dali se za trcanje tie ili za medicinski celi ne sum bas najsiguren

Присутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5433
  • Пиши лаже
@Boshe можеби истата дијагноза ја имам и јас ко тебе,небитно.Мене без снимка без ништо еден доктор од Јане Сандански ми ги препиша,те препорача тие ампулите,да сум ги пиел месец дена и све ќе се средело.Ми напомена да не ги купувам од зегин,таму ги разрадувале нешто ова она,туку од еурофарм :)
Ако се чудотворни,те молам пиши резултати,иако мислам дека џабе 3000ки ќе фрлиш
Мене ми рекоа да ги пијам 3 месеци, 3 пауза. Едно дечко ми рече дека него и на мајка му им помогнале тие Колаген за кичмата односно ногата.
Братучедка моја работи во некој аптека во Зегин ми рече дека биле по 80 денари ампула. Сите тие се исти со исти состав,само како што кажа MarceCvare зависи со кого соработува таа амбуланта што ти ги препишува.
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Inter1

• Редовен
Ne se site isti. Dobro ti kazale vo ambulantata od kaj da gi zemas ;-)

Отсутен salt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 286
  • Opel Astra fan
    • Blog Za Mkd muzika I iOS aplikacii
Во зегин мислам дека имаше ампули Колаген на промоција на шалтер одма... Ако ги немам смешано со нешто друго.
У никој случај немој тие од зегин. Тоа ти е срање од косово. Убаво ти пишуе на флаер у било која аптека освен зегин , не у еурофарм. Тие сами си го прават и паковаат. Плус е малце  поевтин од оргиналот 85 денари шише наспроти 100 -110 денари шишенце оргиналниот ch-alpha

испратено од мојот galaxy S7 edge користејќи тапаталк
« Последно менување: 02 Мај 2018, 23:18:11 pm salt »

Отсутен salt

• Јуниор
  • **
  • Opel Astra fan
@velestrumf братче само bauerfeind  made in germany.малце се поскапи од сите други али класа поарни. Bauerfeind.mk ili bauerfeind.hr  за да видиш модели
Потоа медикус хелп
И на крај славеј за стегачи
За завои еластични Тосама( словенија) или Хартман (германски)
За свежи повреди постојат еластични завои натопени со средство за ладење phуsiocool combo (проф. За спортисти- англиски)

« Последно менување: 02 Мај 2018, 23:15:39 pm salt »

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 2013
Во зегин мислам дека имаше ампули Колаген на промоција на шалтер одма... Ако ги немам смешано со нешто друго.
У никој случај немој тие од зегин. Тоа ти е срање од косово. Убаво ти пишуе на флаер у било која аптека освен зегин , не у еурофарм. Тие сами си го прават и паковаат. Плус е малце  поевтин од оргиналот 85 денари шише наспроти 100 -110 денари шишенце оргиналниот ch-alpha

Работев во фармацевтската индустрија 4 години, внимавајте со ексклузивни производи на Зегин. Не дека се штетни, ама немаат ниту корист...

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Отсутен velestrumf

• Легенда
@velestrumf братче само bauerfeind  made in germany.малце се поскапи од сите други али класа поарни. Bauerfeind.mk ili bauerfeind.hr  за да видиш модели
Потоа медикус хелп
И на крај славеј за стегачи
За завои еластични Тосама( словенија) или Хартман (германски)
За свежи повреди постојат еластични завои натопени со средство за ладење phуsiocool combo (проф. За спортисти- англиски)

Најдов нешто вакво:

https://www.bauerfeind.de/de/produkte/bandagen/fuss/malleotrain-s-open-heel.html

http://www.medicalexpo.de/prod/medi/product-69241-466422.html

http://medicushelp.com.mk/drzhach-za-skochen-zglob-accu-tex/

само не им ги знам цените. Bauerfeind на Амазон се од 45 евра па натаму, за другите треба да прашам за цена. А доколку овој од Медикус Хелп испадне добар компромис, ќе треба да најдам некој да ми го донесе :)

Отсутен masterficx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 482

Дали ќе сакаш да најдеш слика од оригиналното пакување ?

И, не те разбрав баш. Да го избегнуваме зегин или и зегин и еурофарм ?
« Последно менување: 03 Мај 2018, 00:25:32 am masterficx »
Cheap + Reliable = Not Fast
Fast + Cheap = Not Reliable
Reliable + Fast = Not Cheap

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10610
Зегин ги мислев бред, ама испаднаа кока-кола...

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4776
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
ФАК на промоција беа пред 2 недели купив цела кутија по 65ден парче....тибам ШУПАКЛЕНД преварантски!

Отсутен salt

• Јуниор
  • **
  • Opel Astra fan

Дали ќе сакаш да најдеш слика од оригиналното пакување ?

И, не те разбрав баш. Да го избегнуваме зегин или и зегин и еурофарм ?
Да ги избегнуваш двата  бренда во овој случај. Пошто еурофарм си имаат друг трет колаген , грчки во шишенце како сируп 😁
Еве ти слика од  оргиналот

Еве ти ја и нормалната цена:

https://24apteka.mk/product/ch-alpha/