Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1823110 пати)

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
Дали знате лек за смалување триглицериди. Маснотии, шекери се ок, ама екстремно високи триглицериди.

Внимавање со храна и апчиња Омега 3-6-9.

Негде имам прочитано дека цимет добро делувало

Отсутен salt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 286
  • Opel Astra fan
    • Blog Za Mkd muzika I iOS aplikacii
Дали знате лек за смалување триглицериди. Маснотии, шекери се ок, ама екстремно високи триглицериди.
Има повеќе лекарства. Едно од нив е ТРИГЛИД. Се зема една тбл на ден со умерена ниско маслена исхрана и препорака за физичка активност.
Сепак сам на своја рака не се препорачува да земаш додека не те прегледа некој доктор

испратено од мојот galaxy S7 edge користејќи тапаталк

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
Со слабеење.

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4776
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)

Селење надвор од МК! Не е само дебелина фактор, честа употреба на аналгетици (кафетин/бруфен особено) и/или стрес играат подеднакво голема улога при покачени триглицериди....од лично искуство.

BTW ако на некој случајно (не дај боже) му затреба надворешен/хуман/кондом катетер имаат во аптека Пановски.

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7124
  • Бенве сие бенве
Има ли некој искуство во лечење со масло од канабис.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
Зависи за што, и кога ќе се почне.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7124
  • Бенве сие бенве
Ако имаш повеќе инфо утре у пп ќе ти пишам за што се работи.

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6295
Шо те интересира поконкретно?
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен velestrumf

• Легенда
Ако имаш повеќе инфо утре у пп ќе ти пишам за што се работи.

Пиши.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен velestrumf

• Легенда
Препорака за некој асолен/реномиран производител на стегачи, еластични завои и слично?

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5433
  • Пиши лаже
Да надоврзам само за ситуацијата... Земени резултатите од МР на кичма и бев на контрола. Излезе дека долните пршлени биле оштетени многу (каде што и имам највеќе болка) и горните биле натаму и тие... Ми реков да пазам на седење, да не прерипувам скали и сл. да ослабам и тако даље....
И ми рекоа да пијам некои си инекции/ампули Колаген, да ги конзумирам 3 месеци секој ден па пауза 3 месеци... Па видечемо што како ке биде. :)
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10610
Во зегин мислам дека имаше ампули Колаген на промоција на шалтер одма... Ако ги немам смешано со нешто друго.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4591
@Boshe можеби истата дијагноза ја имам и јас ко тебе,небитно.Мене без снимка без ништо еден доктор од Јане Сандански ми ги препиша,те препорача тие ампулите,да сум ги пиел месец дена и све ќе се средело.Ми напомена да не ги купувам од зегин,таму ги разрадувале нешто ова она,туку од еурофарм :)
Ако се чудотворни,те молам пиши резултати,иако мислам дека џабе 3000ки ќе фрлиш

Присутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
Најверојатно од од еурофарм лапа бонуси...

Отсутен velestrumf

• Легенда
Препорака за некој асолен/реномиран производител на стегачи, еластични завои и слично?

Bump :)