Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1481363 пати)

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
valjda koga si preku mVRo vraboten, gubis oset so realnosta. sto e prikladno a sto ne.
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8792
  • Пичлеме
Од гинекологија ќе има... трпение :)

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
Ај да споделам еден рецепт, хоум мејд шампон за коса кој е феноменален. Со купени препарати е.

1. 1л Афродита( стрикно овој) шампон од коприва.
2. Чичково масло.
3. АД капки воден раствор.
4. Пентанол.
5. 2 ампули Urtica Dioica односно коприва. Ова ретко се наоѓа по аптеките, знае често да го нема.
6. Витамини, Б1, Б6 и Б12 по две ампулчиња од секое.

Цена на се ова, грубо околу 550-600 денари.

Шампонот треба да го поделите на 2, значи пола од шишето да остане. Не цел литар. Остатокот чувајте си го за 2-ра тура.  Овие работи кои ги набројав се тураат внатре и шишето се протресува убаво да се соедини. Тоа е тоа. Практикувајте протресување на шишето пред секоја употреба.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20704
За нешто конкретно (перутање, паѓање коса итн) е шампонов или онака, за регуларна употреба?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
Па се користи регуларно, за секојдневно миење, е сега мислам дека после 2 тури треба да се направи пауза. Инаку не може магично да спречи генетско опаѓање, туку е повеќе за повремено од стрес и слично, ја освежува косата и ја прави по бујна и мека благодарение на чичковото масло, а истовремено и поцврста поради пентанолот... Копривата помага за поттикнување на растот, а витамините како витамини се потребни, особено б витаминот. Не се осеќа мирисот на б витамин кој знае да е непријатен за некого а и мали се тие ампулчињата кои се ставаат, има баш пријатен и убав мирис( чичковото масло мириса убаво). За првут не знам дали помага, јас немам проблем со тоа. Вака лаички толку знам да објаснам :) Ама пробајте го, ќе бидете многу задоволни.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
Дечки  пазете...се збори за некаков стомачен вирус кој се изродил од времево во Април..
Душа ми излезе овие 2 дена, со болки во стомак, неподоносливи главоболки  и температура над 39..се отрув са апчиња и диазепами само за да можам да заспијам малку...
ЈАден сум малку двопек и 2 банани од вчера сабајле..

Умрев..вака не сум бил 10 години болен.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14215
Одг: Здравје, медицински установи, опрема и &
« Одговори #2001 на: 16 Мај 2016, 12:49:57 pm »
Дечки, само да споделам едно негативно искуство со Skopje Polyclinic.

Имав уредно закажано термин за консултација денеска во 11.30. Чекав до 12.30 во чекална. Докторот (што имено е директор/сопственик) Владо Вељаноски, за услуга која платив 2050 денари, не креваше телефон на рецепционерките, за да ме прими! Овие па, ниту се осудија да влезат кај него во канцеларија да го прашат.

Не добив ниту извинување или презакажување на термин или слично, туку само бев ладно одјебан.

Затоа не ви препорачувам да одите во оваа институција.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7892
  • Плинаш!!!
Одг:
« Одговори #2002 на: 16 Мај 2016, 16:45:44 pm »
Првпат слушам за оваа институција, и не е чудо што те одјебале. Имаш ли каде да се пожалиш? Предпоставувам дека е приватна клиника и сигурен сум дека има некој над нив што ги контролира.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9120
нема никој, за жал од што се повеке и повеке персонал бега од Клинички центар мислам дека повеке се чека ред за закажан термин во приватна болница одколку во државна

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
Јас, односно мој близок има одлично искуство со Скопје Поликлиник, па и со Владо конкретно :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен aleksandarbt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 805
  • Opel zafira 2.0 125 kw

Имав уредно закажано термин за консултација денеска во 11.30. Чекав до 12.30 во чекална. Докторот (што имено е директор/сопственик) Владо Вељаноски, за услуга која платив 2050 денари, не креваше телефон на рецепционерките, за да ме прими! Овие па, ниту се осудија да влезат кај него во канцеларија да го прашат.

Не добив ниту извинување или презакажување на термин или слично, туку само бев ладно одјебан.

Na klecanje izgleda si go nacekal pa ne sakale da go prekinat

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43954
  • Il Moderatore
Чекај сеа, ја не разбрав. Си платил 2050 денари за услуга, а некако добивам впечаток дека не си ја добил услугата? Ако е така - или пари назад или тужба.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 983

Дека не е навикнат со пациенти, дека е микробиолог паразитолог.
Зини да ти кажу.

Отсутен DasAuto.

• Сениор
  • Пораки: 4586
  • ~ Full of soul ~
Дечки затнато уво, чаре? :D пробав со тој восокот со пламен не сака, сум пробал и порано неуспешно , сеа се туширав коа слушам, не слушам од левото.
↯↯ Don't try to follow me ↯↯

http://www.youtube.com/watch?v=b_v5fPI-DUw

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3804
Одг:
« Одговори #2009 на: 21 Мај 2016, 21:05:23 pm »
хидроген 3% ако е од вода а ако те боли топли облоги

Sent from my SMART FLY V500 using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)