Автор Тема: Што ако ви биде одземена возачката?  (Прочитано 38307 пати)

Присутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10171
Одг: Што ако ви биде одземена возачката?
« Одговори #90 на: 04 Мај 2021, 11:54:03 am »
На обиколница?

Значи си возел 200, а тој што излегол пред тебе 240 :)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14149
« Одговори #91 на: 04 Мај 2021, 11:57:52 am »
На обиколница?

Значи си возел 200, а тој што излегол пред тебе 240 :)

220 возев (еднаш и никогаш повеќе да бидам искрен) со BMW-то (караванот) , Passat од средна лента се префрлува на брза лента (имаше едно Тамче на сред пат) возеше некаде со 200 со Пасатот. Не очекуваше друг будала зад него изгледа ;D

Прикочив и као "Move bitch!" почнав да аблендирам, тој почна да кочи :)

Кочев и јас.

И намаливме на 120 и на надвожњакот кај Смиколковско - патрола мереа.

Иначе беше пред 3-4 години, 40*C пладне, освен јас, Тамчето и овој со Пасатот никој немаше (затоа и се полакомив да ја стиснам)

Еднаш ја стиснав на автопат, ќе го јадев немиен :))

Отсутен andrej_111

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 565
« Одговори #92 на: 04 Мај 2021, 12:09:02 pm »
Моето е на 80 знак ме фатија со 133 км/ч, на излез од тунел Катланово на Велес-Скопје. 2км пред и зад мене немаше жива кола, така што немаше кај да бегам :)
Aus Liebe Zum Automobil...

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #93 на: 04 Мај 2021, 12:14:49 pm »
Јас куртулив незнам како на почеток на декември. Приквечер беше, немаше мн сообраќај, семафорот зелено да трепка, кај Мида таа раскрсница. Си викам дали да брзам дали да кочам и ај се излакомив и јас поминав на последно зелено трепкаво и кога го поминував семафорот се уклучи жолто. Не знам од кај излезе полиција, хај спид пурсуит имаше до МП бензиската.

Мислев некого бркаат, се тргам на страна да ме поминат и тој се трга, давам гас и тој дава и сфатив колку е саатот. Застанувам ми вика помина на црвено дај возачката за казна. Се молевме пола саат, јас не попуштав дека на последно зелено и жолто сум поминал, тој не попушташе за црвено. Да ми кажеше жолто ќе прифатев вина, ама инает ме фати и на крај после пола саат молење ме пушти само со усна опомена.

Инаку никогаш на жолто не сум поминал и секогаш по знаци возам или ајде 10+ од знаци кај што има услови. Еднаш поминав на жолто-зелено на празна раскрсница во тој момент и ќе го попушев за сите пари. Од тогаш а видам зелено трепка си кочам, подобро ќе чекам семафори 2 минути отколку 200-300 еу казна плус одземање дозвола :)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7080
« Одговори #94 на: 04 Мај 2021, 13:24:01 pm »
Да имал камера дијагностицираниот, немало да се курчи така бидејќи таае треба да ја приложи на суд.
Да не зборам да се наоѓал на друга територија во СК.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #95 на: 04 Мај 2021, 13:35:41 pm »
Спасив гс тоа е :) Екстремно ќе ми беше криво ако го попушев, од глупост ќе беше за 1 секунда побрзо дома да стигнам. Плус ум за друг пат.

Во друг дел на Ск и на западна територија од територијава немаат пристап, не па да застанат некого.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #96 на: 04 Мај 2021, 13:54:58 pm »
Поминав јас на чисто зелено лево накај Градска болница после Собрание , ама тој пред мене се укопа за да да пропушти пешак кој премина на црвено и јас останав на сред раскрсница и кога ете ти полиција одма после семафори " Господине, на жолто поминавте".

Му викам:
-  сакаш да се докажуваме дека поминав на зелено , имам камера во кола ( а немам ;D).
-  сакаш да се докажуваме дека согласно закон е дозволено на жолто да поминам ако не можам безбедно да го сопрам возилото.
-  или ќе ме пуштиш бидејќи се враќам од крводарување?

Го немаше едно 2 минути, кога се враќа и ми бара крводарителска книшка.
Му покажав, виде денешен датум и се испративме.

Фино дете се погоди.
За тие неваспитаните имам и визит картица, нели...

Отсутен kkkkkkkkkkkrazy

• Почетник
  • *
  • Пораки: 1
« Одговори #97 на: 15 Март 2022, 20:38:08 pm »
Zdravo luge, jas sum nov na forumot, zavcera vo nedelata me zastana policija. mi dadoa da duvam haha, mi lupnaa kazna 250 koja si ja plativ odma i bev da si ja zeam vozackata vcera u prolece. Jas seuste se smetam za pocetnik ama ne me kaznia za toa zatoa sto imav lice so mene so nad 25 god. Sakav da ve prasham kako ide sea so pismoto za na sud i taa cela postapka?
« Последно менување: 17 Март 2022, 03:45:18 am kkkkkkkkkkkrazy »

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14377
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #98 на: 15 Март 2022, 20:52:20 pm »
Ќе ти стигни на домашна адреса за одреден период(месец,два) па ќе добиеш забрана од 3-6 месеци и така... :)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D