Автор Тема: Што ако ви биде одземена возачката?  (Прочитано 38304 пати)

Отсутен dgx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 77
Одг: Што ако ви биде одземена возачката?
« Одговори #75 на: 01 Мај 2021, 19:45:22 pm »
Мене ми се спрема одземање на возачка, ме казнија со 300 еур за голема брзина, платив на лице место, ама знам дека ќе ми ја одземат. Прва казна ми е оваа од скоро 10 години возачка. Е сега ме интересира дали може да се направи нешто за да се намалат месеците...? :D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17591
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #76 на: 01 Мај 2021, 20:34:33 pm »
Да лажеш дека ти треба за работа и да бидеш уверлив во тоа, и да фаќаш врски од сега предметот или да се падне кај судија што ќе даде минималец, или откако ќе дознаеш кај кој судија ќе се падне, да го бркате судијата да даде минималец.

Без возачка ќе останеш секако, освен нели ако не си со ептен јаки врски па џандарот што ја пишал казната да добие 30% кратење од плата зошто ти пишал казна ;D ;D ;D

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7080
« Одговори #77 на: 01 Мај 2021, 20:37:17 pm »
Извади книшка од ДУИ.

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
« Одговори #78 на: 01 Мај 2021, 20:56:57 pm »
Moe iskustvo e sledno:

Otidov na sud, si priznav, normalen muabet  so sudija i nekoja si min kazna za normalni smrtnici odn. 3 meseci.
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6919
  • French diamond
« Одговори #79 на: 01 Мај 2021, 22:01:32 pm »
Каков наслов   :D Ако ви биде одземена возачката,  ќе си купите точак или карта за автобус  :) А можи и нови поквалитетни патики.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43905
  • Il Moderatore
« Одговори #80 на: 01 Мај 2021, 22:05:19 pm »
50cc скутер, и у слободно време додека не возиш Б категорија, ќе си полагаш за прописна А.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14149
« Одговори #81 на: 01 Мај 2021, 22:58:37 pm »
Вади клема од колата, електричен скутер и вози Мишко.

Јеби га.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34143
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #82 на: 01 Мај 2021, 23:18:51 pm »
Moe iskustvo e sledno:

Otidov na sud, si priznav, normalen muabet  so sudija i nekoja si min kazna za normalni smrtnici odn. 3 meseci.

Слаб си ти. Мене ми ја скинаа на месец дена наместо 3. Изгледа не си бил уверлив ;D

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7119
« Одговори #83 на: 01 Мај 2021, 23:39:15 pm »
Moe iskustvo e sledno:

Слаб си ти. Мене ми ја скинаа на месец дена наместо 3. Изгледа не си бил уверлив ;D
Ама ти си им ги покажувал постовите од форум кај што не убедуваш дека 60 км/ч е самоубиствена брзина...

Заради кампањата за споро возење те имаат помилувано на 1 месец :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #84 на: 01 Мај 2021, 23:52:45 pm »
Moe iskustvo e sledno:

Ама ти си им ги покажувал постовите од форум кај што не убедуваш дека 60 км/ч е самоубиствена брзина...

Не, тоа беше пред кампањата   ;D ;D

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
« Одговори #85 на: 02 Мај 2021, 21:28:01 pm »
Moe iskustvo e sledno:

Nemam prijateli i vrski :), zatoa pisav za normalni ( citaj obicni ) smrtnici.  Mada da bidam iskren odtogas  gore dole vodam red na pienje, jbg.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #86 на: 02 Мај 2021, 23:34:48 pm »
Moe iskustvo e sledno:

Nemam prijateli i vrski :), zatoa pisav za normalni ( citaj obicni ) smrtnici.  Mada da bidam iskren odtogas  gore dole vodam red na pienje, jbg.
Немам врски ни јас, ама јебига, да наздравиме тогаш да се напиеме за водењео ред на пиење ;D

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
« Одговори #87 на: 02 Мај 2021, 23:46:39 pm »

Немам врски ни јас, ама јебига, да наздравиме тогаш да се напиеме за водењео ред на пиење ;D

Cheers

Pardon.   PROST. 
Zaboraviv kade piev pivo do nekni :)

Отсутен andrej_111

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 565
« Одговори #88 на: 04 Мај 2021, 11:36:46 am »
Мене ме фатија со 53 км/ч над дозволено на автопат во јануари 2018. Си пишав 50 поена и добив покана за суд во септември 2018. Отидов на суд, судијата ми побара потврда од работодавец дека возачката ми е неопходна за секојдневната работа (што е и точно), и ми кажа дека ќе добијам месец дена забрана, иако по закон е 3-12 месеци. Напомена дека се ова е без никакви врски и луѓе.

Во февруари 2019 добив пресуда за одземање на возачката на 1 месец, а недолго после тоа и жалба од МВР до Апелација дека казната е премала и бараат 3 месеци одземање.

Остана случајот така се до пред 15 дена кога добив пресуда за одземање на возачката на 3 месеци. Отидов во МВР Струмица и ми кажаа да чекам да стигне пресудата кај нив, па они ќе ме известат да одам да ми ја земат старата возачка и да ме сликаат за нова, во која ќе е впишана забраната.
Aus Liebe Zum Automobil...

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14149
« Одговори #89 на: 04 Мај 2021, 11:51:39 am »
Па види сеа....53+ км/ч над дозволената не е така малку :D

Јас еднаш чиста среќа еден со Пасат, сакав пиво да го почастам човеков, на обиколница ме спаси 80км/ч над дозволената. Излезе пред мене и почна да кочи (ги виде џандарите).

Еднаш се полакомив да ја стиснам, ќе го јадев за сите пари ;D а цело време по пропис возам (+10км/ч ете)