@Tommy
Да, повеќето се 1.6 модели како можев и ја да приметам и тоа twinport. Кај Twinportot треба да има разлика и во монтажата, нели? Кажи, имаш капалка монтирано? Сигурно имаш прочитано дека на плин вентилите ќе треба да ги штелуваш на 30000 км (на бензин на 150000км), пошто не се со хидро-подизачи...
Што си пишал 82 коња Те укапирав ја, ама морам малку, вака ...
Во разговори со корисници на плин (исто на Астра), дознав дека има разлика од кај точиш плин и дека од Мак Петрол е најдобар и најчист. Се осеќа во звукот на моторот, снагата и филтрите кога ги менуваш
На која температура ти пребацува на плин? На колку вртежи? На колку време у лето? Се слуша ли специфично чукање на вентилите кога работи на плин? Користиш некои адитиви во плинот или бензинот? За колку време ти се празни резерварот со бензин? Колку ти е потрошњата сега со плинов?
@Simo - Carrier166
И мене, затоа се интересирам, АМА да не испадне сиромавиот два пати плаќа
Да, кај мене има капалка јас инсистирав на неа, на секои 6 или 8 секунди пушта по една капка. Ми спомна сервисерот, ама остави на мене да го потсетам како што ке идат километрите, така ке ми објаснува што како ке се прави... Во комшии ми е, па лесно ми е ...
Точно која бројка беше не сум сигурен, искрено не запомнив, само знам дека корекцијата на температурата беше 6 степени кога ми се префрлаше само на бензин...
Ке го прашам за ова сервисеров деновиве и ке пишам.
Префлање на плин може да го изведеш на 2 начина, првиот е откако ке ја запалиш колата, да ја турираш во место некој 10-тина секунди и ке префрли на плин, јас обично ја користам втората опција, откако ке ја запалам колата, дур да поминам 100 метра и ке се префрли сама на плин.Значи, за минута време се префрла на плин...
Кај мене софтверски е наместено на 1800 rpm да се смени на плин, во пракса е над 2300 prm...
Да, од надвор се слуша "тропањето" на вентилите, дури прв пат помислив дека нешто не е во ред со колата, не знаев дека даваат таков звук...
Адитиви во бензинот не користам, дека еден резервоар може да ти потрае 3-4 месеци, и обично ставам да имам над четврт резервоар, и на месец дена ке се решам една недела да возам на бензин, да го истрошам тој бензин и да ставам нов...
ке мора да се посоветувам со тебе за некое адитивче...
Потрошувачка со плин, чисто градска, со 39 литри плин, 470 км.... Значи 8.3 l/100...
На отворен пат, најмногу успеав да поминам 550 км со еден резервоар плин... Просек по резервоар, значи 1750 денари ми се 500 км...
Се надевам не заборавив да ти одговорам на некое прашање, со едно око гледам ракомет