Автор Тема: Појачување на Mazda 6 2005 1.8i 16V  (Прочитано 49679 пати)

Отсутен SceMax

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 111
  • In Diesel We Trust !!!
Одг: Појачување на Mazda 6 2005 1.8i 16V
« Одговори #75 на: 21 Јануари 2011, 21:11:28 pm »
Јас не губам живци, време да, ама од она кое го есапам за ентертејнмнт. Всушност интересно ми е сето ова.

Ne veruvam deka tunerite koi ti gi vratija $ go delat tvojot entuzijazam za entertejnmnt nitu pak deka im e interesno (iako ne ocekuvam da priznaat javno , razbira se :) )

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #76 на: 21 Јануари 2011, 21:33:30 pm »
И по уште едно, малку поинакво, тестирање се добија абсолутно исти времиња со и без ремапот. Фер и доблесно, парите ми беа вратени назад, како и оригиналните сетинзи. Имам само пофални зборови за професионалноста и залагањето на Зоран, и рамнодушност од резултатите.

Читајќи како со ремап од Пиасини на други мотори се постигнати драстични подобрувања, искрено ми е криво што ништо неможеше да се добие од овој ремап. Но што е, тука е. Не знам дали вреди да се обидувам во друга тјунерска куќа или да го прешкртам ремапот од листата на можни исплатливи надградби.

Нека пристигне филтерот, па да видиме дали и од тоа ќе нема фајде во мојот случај.

Мислам дека треба да го прешкрташ ремапот од листата, и мислам дека не треба да очекуваш ништо посебно од филтерот. Сигурно нема да добиеш забележителни резултати при мерењата, освен ако фабричкиот усис, односно положбата на филтерот е тооолку многу лоша, па ставањето на KN толку многу да ти смени.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #77 на: 21 Јануари 2011, 21:36:52 pm »
Ќе видиме за тоа Банза, нека стигне па ќе мерам ;)

@SceMax А да престанеш да се правиш паметен и да труеш, кога веќе и така немаш ништо корисно да додадеш во темава. Ете ти го Маршер се зачлени на форумов, ви оди муабетот, па посакај му добредојде.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #78 на: 21 Јануари 2011, 21:41:04 pm »
Ne veruvam deka tunerite koi ti gi vratija $ go delat tvojot entuzijazam za entertejnmnt nitu pak deka im e interesno (iako ne ocekuvam da priznaat javno , razbira se :) )

? ? ?
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен SceMax

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 111
  • In Diesel We Trust !!!
« Одговори #79 на: 21 Јануари 2011, 21:43:47 pm »
Ќе видиме за тоа Банза, нека стигне па ќе мерам ;)

@SceMax А да престанеш да се правиш паметен и да труеш, кога веќе и така немаш ништо корисно да додадеш во темава. Ете ти го Маршер се зачлени на форумов, ви оди муабетот, па посакај му добредојде.

OK, iako gleam pak se lutis na drugite mesto na sebe nema problem, se izvinuvam sto te trujam i se pravam pameten. Teraj si rabota i izvestuvaj ne, 100% ke bide korisno za drugi pomladi i/ili poneiskusni clenovi.

Отсутен StepOn Chiptuning

• Почетник
  • *
  • Пораки: 10
« Одговори #80 на: 22 Јануари 2011, 08:14:46 am »
hehee.

Abe druze. ne se lutam onaka samo diskutiram deka e ok so tuningot.

Inace sto se odnesuva do tuning , a ve interesira , mozam da vi objasnam podetalno i strucno.

Do sega nikoj ne napravil menenja kako gOJDO i neznam dali e i kaj drugite taka. ( sepak ova so merenjata e mn dobro iskustvo i covekot znae sto saka da dobie na kolata )
No ima filing na kolata i toa dobar. ( no ne e fintata mene da mi se svigja, treba na sopstvenikot )
Siguren sum deka na nagornini podobro odi, poelasticno raboti motorot, ima sila i na 1200 vrtezi .  . . . ..

Inace ke spomenam edna slucka. Doagja na tuning eden gospodin postar so renault laguna 1 1995 godina 2.0 16v 140hp. Napravivme tuning i si zamina. Po 4 meseci doagja pak. Jas si pomisliv deka e nesto nezadovolen ama toj vika vaka "Zoki jas sum mn zadovolen od ova tuku sea sum dojden da vidime sto moze drugo da se napravi na kolava" Jas zbunet mu vikam da i staime turbo kit. on mi vika ajde, kolku ke cini. Okolu 6000 euro. ok mi vika da go naracame. Mnogu mi naprai kef gospodinot i mu predloziv da ne pravime turbo tuning za 6000 tuku da napraime detalen tuning na glava od motorot. Od togas pominal poveke od 40 000km i e prezadovolen.

Toa e isto taka tuning sto im go preporacuvam na uzivacite vo vozenje benzinec so atmosversko polnenje.

Едно прашање другарче. Мислам дека ја имам возено таа Лагуна. Одговори ми private ако сакаш да не ја споделиш информацијата со сите. Дали Лагуната беше темно зелена со скопски таблици а подоцна со штипски?
Zelena e ama seuste si e na sk tablicki i izgleda kako nova. Na gospodinot mu sluzi samo za uzivanje. Si ima toj druga kola za patuvanje

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34290
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #81 на: 22 Јануари 2011, 15:17:24 pm »
Дали на десната лајсна на Лагуната пишува V6 иако е 2.0i? И да, човекот за патување има друга кола. Лагуната е веќе стара. Мислам дека се работи за истиот ако потврдиш дека си забележал оти на лајсната пишува V6 (од друга лагуна е ставена, зошто оригиналната се излупи при близок контакт со кука...)

Отсутен StepOn Chiptuning

• Почетник
  • *
  • Пораки: 10
« Одговори #82 на: 22 Јануари 2011, 15:29:25 pm »
ne druze. se e original na kolata. od nadvor, osven gumi bandazi amortizeri spustena sto e i nekoi takvi tuning stvari

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34290
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #83 на: 22 Јануари 2011, 15:48:32 pm »
Аааа епа не е таа. Инаку лагунава за која ти зборувам е моемнтално со штипски таблици и само е направен ремап. Ја возев 3 месеци секој втор ден од Скопје до Св Николе и морам да кажам дека колата беше уживанција иако имаше поминато 330.000 километри. Моторот беше коска како и цело подвозје...

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
« Одговори #84 на: 22 Јануари 2011, 16:14:06 pm »
Дечки, ептем отидовте оф-топик. Не ви бришам сега, али за во иднина, вакви муабети можете и на ПП.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #85 на: 22 Јануари 2011, 17:16:56 pm »
До каде е Маздата гојдо? Направи нешто? Како стоиш со потрошња? Малку корисни информации.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #86 на: 22 Јануари 2011, 17:23:32 pm »
Deni, прочитај неколку страни претходно. Немаше абсолутно никакво појачување од ремапот според меѓузабрзувањата и според мерење на време на една иста стаза. Ми ги вратија сетинзите на дифолт и парите. Ќе видам, можеби ќе пробам тјунинг во друга куќа. Пробав денес да го контактирам Срџан од Градишка, Босна од SM Chiptuning, да видам што ќе каже, ама не ми крена на тел. Пишав мејл па ќе видиме што ќе одговори.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #87 на: 22 Јануари 2011, 17:27:58 pm »
Аха епа ете. Јас гледав по сајтовиве и малку како чудни ми се некои информации. не велам дека не се точни, само чудни.
Рецимо некаде моторот се појачува за 20Нм и 30Кс, а истиот мотор во друга куќа се појачува за 50Нм и 20кс. Ми дојде чудно како може да има такви разлики. Овие бројки се релативно зависни. И второво би го избрал секогаш, ако сум прашан. Јас мислам некоја ситница да се потсреди на ТДЦи-то, ама чекам да видам да не се шитка па да не се мачам.
Со среќа понатака!

Отсутен gorgasmatron

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 180
  • i am the way
« Одговори #88 на: 22 Јануари 2011, 17:44:10 pm »
gOJDO najubavo da batalis remap i chiptjuning, soberi si uste nesto pari i kupi grani,cevka i zaden lonec(barem so supersprint ke osetis odma razlika) i pipercross filter za vozduh e mnogu podobar izbor, a siguren sum deka moze da se najdat i bregasti drugi za kolata sto ke bidat malce skapi ama ebi mu majkata :) i malce rabota na glavata i ke se iznenadis posle od kolata :)

Отсутен zOkO

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 76
  • брм брм
« Одговори #89 на: 22 Јануари 2011, 18:06:21 pm »
Deni, прочитај неколку страни претходно. Немаше абсолутно никакво појачување од ремапот според меѓузабрзувањата и според мерење на време на една иста стаза. Ми ги вратија сетинзите на дифолт и парите. Ќе видам, можеби ќе пробам тјунинг во друга куќа. Пробав денес да го контактирам Срџан од Градишка, Босна од SM Chiptuning, да видам што ќе каже, ама не ми крена на тел. Пишав мејл па ќе видиме што ќе одговори.

Немаа они тука претставник ? Мислам дека Џиџи ако памтам убаво ја имаше негде чепкано у Србија па и него прашај го за совет - ем атмосферски ем чепната
I don't discriminate, I hate