според мене не буши цилиндар, ке ти рипне бааги потрошувачката и можно е да имаш проблеми после некое време. Според мене стави само спортски ауспух и можеш да ставиш полесни ролни. Зависи што мотор е. На пежо џетфорс знам дека секаков ауспух не му одговара бидејки мислам дека имал некои повратни гасови... не сум сигурен што е. Имам споредувано џет форс со фабричкиот и со спортски ауспу. Тој со спортскиот беше ненормално спор, едвај забрзуваше
Секој двотактен мотор треба да има повратни гасови од ауспухот. Но треба добро пресметани комори и големина на цевки чуда за да биде перфектно не само шлапни и вози.
@Borce-Fiat
Рече преносот си го средил ок значи си сменил ролни, ламели федери чуда итн итн...
За бушење зависи колку планираш да го бушиш ако го бушиш повеќе се зависи од мајсторот што ќе го прави ако не го направи ко што треба ќе си имаш проблеми и може да зариба ако се работи за мала разлика тогаш нема проблем.
Кабуратор во зависност од тоа колкаво грло има фабричкиот можно е само да поминеш со проширување усис и дизна.
AКО СЕ ЗАМАРАШ СО ПОТРОШЊА НЕ ГО РЧКАЈ ЌЕ ТЕ ИЗГОРИ

Немаш напишано за што мотор станува збор

ај ако не ти е тешко пиши