Автор Тема: Како да се извади повеќе моќ од двотакните мотори.  (Прочитано 6896 пати)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10987
  • 430i
На времето> Gillera Runner 50.
Кит MHR 70cc, TOP exhaust, полесни ролни, филтер Малоси. Сакав и карбураторот да го мењам ама не стигна. Мама плакаше веспата :D

Отсутен Borce-Fiat

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 920
  • Virus-Alfa
Се работи за кинески keeway focus со мотор од yamaha jog.Преносот е среден malossi 120 евра.Катализаторот е изваден заедно со сите пригушувачи.Е сега сакам нешто да чепнам во машината и карбураторот ама нема доволно буџет за повеке малоси делови.
LA MACCHINA DELLA EMOZIONI

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6216
vidi vaka da bese od skopje ke mi go dadese cilinderot i ke ti go sredev jas,dvotaktna masina bez rezonanten auspuh gubi do 30% od snagata sto bi trebalo da ja ima,imas polovni auspusi od 1500 denari pa se do 4000 denari,varijator da nasteluvas ne e lesna rabota,so sama promena na eden auspuh treba da smenis rolni poteski ili polesni,sve e povrzano

Отсутен Borce-Fiat

• Јуниор
  • **
  • Virus-Alfa
Фала Влатко.Да не можеби овие денови идаш за Струмица мислам да не имаш во план овој месец....па да го видеш па можам да ти го дадам и целиндарот и да ми кажеш од дека да земам клип и која кубикажа.

Отсутен Borce-Fiat

• Јуниор
  • **
  • Virus-Alfa
Пс : Незнам од дека слупнав дека ако преносот ми бил малоси а машината не ке ми горела радалицата со на мене не ми фаќе вера што мислиш ти?

Отсутен stig

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 933
Ќе гори радилицата а? Што не ќе прочита човек :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55048
  • Махер
Јас не знаев дека уопште може да се запали радилица, камо ли па да гори... :)

Отсутен stig

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 933
Абе Дени најинтересно е што на некоја тема ќе ти мудрува за одреден мотор колку е добар или лош ќе постира линкови кои ги нашол на гугл а во суштина абер нема. Да не се разбереме погрешно не мислев конкретно на авторот на темава туку општо на соговорници кои не си ја знаат добро материјата.

Отсутен NetworX

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 929
АБЕ ТРОЛОВИ ОСТАЈТЕ ГО ЧОЕКОТ СИ ИМА МУКА ;D
Dear God. Thank you for providing us with the direct-port nitrous injection, 4 core intercoolers, ball bearing turbos, and titanium valve springs, Amen.

• Сениор
борче радилица може да се разлока,искрши само од вибрации,односно не балансирани делови,како на пример на пример вариатор,ако ти е оргинал малоси вариаторот немаш гајле од проблеми со радилицата.
еве ти ефтин половен кит без клип,клипче ново ке си купиш само пази ова бара и резнонантен издув,без резонантен не ти го препорачувам ни обичниот сега што го имаш а не па оваа 70ка
http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=176890
еве т ии друга подобра опција,малоси кит само што ке треба да го избушиш(600ден) и ново клипче 47,4,е малце соленко е 3300ден,ама на клип никогаш да не штедиш
http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=99056
« Последно менување: 08 Март 2012, 15:34:47 pm VLATKO »

Отсутен aleksandarbt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 804
  • Opel zafira 2.0 125 kw
Се работи за кинески keeway focus со мотор од yamaha jog.Преносот е среден malossi 120 евра.Катализаторот е изваден заедно со сите пригушувачи.Е сега сакам нешто да чепнам во машината и карбураторот ама нема доволно буџет за повеке малоси делови.

Да се менваме јас имам АРН 150

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213

Да се менваме јас имам АРН 150

uste sliki ne si videl odma go nudis,sto potocno ostanalo od arn-ot sto go imas? ;D

vo slucaj  da pocne da gori radilicata slobodno ke ti go pozajmam ;D

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
@ Влатко-Имаш ли ударен клуч за вадење варијатор да смениме ролни кај мене имам кинеска 150ка :)
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

• Сениор
имам блокатор за вариатор

Отсутен Borce-Fiat

• Јуниор
  • **
  • Virus-Alfa
Фала Влатко на помошта ке постапам како што кажа, иначе нов е малосито со кутија со се а колко е оригинал бог знае :D