Автор Тема: ЕКО куќи  (Прочитано 1588673 пати)

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Одг: ЕКО куќи
« Одговори #5520 на: 23 Мај 2017, 23:46:36 pm »
Ќе ти пишaм утре, брaтучед стaвaше пред неделa денa. Дoјдoa шизиците, пуштијa лaсерите и му писнaa. И сaглaм е нaпрaвенa. Кaмен.

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6220
« Одговори #5521 на: 24 Мај 2017, 00:14:36 am »
Ајде најди ми контакт.

• Сениор
« Одговори #5522 на: 26 Мај 2017, 14:46:13 pm »
Дечки на вакво нешто да не има некој налетано,или да се акам по тишлери ќе треба.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #5523 на: 26 Мај 2017, 20:47:51 pm »
За која намена ти е?

• Сениор
« Одговори #5524 на: 26 Мај 2017, 23:48:58 pm »
Да затворам една метална греда.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #5525 на: 27 Мај 2017, 03:02:36 am »
Баукит јави се, таму имам видено.

• Сениор
« Одговори #5526 на: 27 Мај 2017, 23:46:13 pm »
Размислувам со медиапан да ја направам па со 3Д фолија од солопром да ја лепам.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #5527 на: 28 Мај 2017, 09:16:43 am »
Можеш кадрон да однесеш на тишлер да ти го среди исто како на сликата и после офарбај го во која боја сакаш ако ти е битна бојата.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен eko13

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 70
« Одговори #5528 на: 30 Мај 2017, 16:06:48 pm »
Друштво, што препорачувате за внатрешен малтер?
Има некој искуство со Кнауф MP75 готовиот малтер? И која е цената сосе работна рака?
И дали може внатре да се малтерисува во тек на летово? Или не се препорачува кога е лето?
Фала

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #5529 на: 30 Мај 2017, 18:35:50 pm »
me interesirase od ko ke se vgradi Кнауф MP75 potoa dali go "susi vozduhot" ko gipskartonott ama nemase takvi so iskustvo :)

inaku tehnicki gledano so nego najdobro se dobiva-isprava zidarskite neramnini, vrz ovoj malter ide samo edna tenka raka na glet i se dobiva ideano mazen i prav zid.
jas dobiv cena od 3-3,4€/m2 rabotna raka i 318 denari vreka, potrosuvacka 14kg/m2 no dupkite vo zidot treba da gi zatvoris za da ne ti se zgolemi potrosuvackata...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
  • ECU rejected...
« Одговори #5530 на: 07 Јуни 2017, 12:13:46 pm »
Дечки, да не му се наоѓа на некој стари капаци за керамиди по дома ?
ми требаат околу 100 парчиња

Отсутен Диневски

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 492
  • www.imagine.mk
« Одговори #5531 на: 12 Јуни 2017, 22:05:43 pm »
Сакам да реновирам кров, моментално има греди летви и керамиди поставено пред околу 30 години и така е оставено. Со тек на време се измстиле керамиди попуштиле летви, на 5-6 места има изместени скршени керамиди и што капело има неколку греди кои се добро изгниени.
Ќерамидите се во добра состојба грубо околу 5% оштетени.

Површината е околу 65м2, висина има бидејќи е планирано за тавански соби, и кровот е поделен на средина (не знам како да го кажам ова вака најлесно /\ haha )

Препорака што како да направам? Веројатно ќе треба комплет да се открие и да се заменат гредите (барем изгниените) па дали да се искова целиот со даски па потоа летви и керемиди како што ги прават сега (мислам дека се викаа ладен кров така некако...?)

Ме интересира како точно оди монтажата/постапката (греди -> даски -> парапропусна фолија?  -> летви попречно -> летви хоризонтално -> керамиди)?
И отприлика да си направам груба пресметка колку ќе ме кошта ако има некој искуство со цени, материјали и мајстори.

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1726
« Одговори #5532 на: 12 Јуни 2017, 22:45:49 pm »
Со татко ми коа му помагав прошлото лето вака идеше редоследот, прво греди па даски/талпи се коваат хоризонтално поставени, врз даските иде парапропусно платно па се прицврстува со летви поставени вертикално и на крај хоризонтално од крај до крај се редат летви/даски со соодветно растојание според должината на керамидите. Ако се става и стиропор како изолација се реди вертикално и се пика измеѓу даските па на крај керамидите, и тоа е тоа.  :)

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1901
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #5533 на: 12 Јуни 2017, 22:52:16 pm »
Сакам да реновирам кров, моментално има греди летви и керамиди поставено пред околу 30 години и така е оставено. Со тек на време се измстиле керамиди попуштиле летви, на 5-6 места има изместени скршени керамиди и што капело има неколку греди кои се добро изгниени.
Ќерамидите се во добра состојба грубо околу 5% оштетени.

Површината е околу 65м2, висина има бидејќи е планирано за тавански соби, и кровот е поделен на средина (не знам како да го кажам ова вака најлесно /\ haha )

Препорака што како да направам? Веројатно ќе треба комплет да се открие и да се заменат гредите (барем изгниените) па дали да се искова целиот со даски па потоа летви и керемиди како што ги прават сега (мислам дека се викаа ладен кров така некако...?)

Ме интересира како точно оди монтажата/постапката (греди -> даски -> парапропусна фолија?  -> летви попречно -> летви хоризонтално -> керамиди)?
И отприлика да си направам груба пресметка колку ќе ме кошта ако има некој искуство со цени, материјали и мајстори.
За 65 квадрати не треба да се замараш тоа е мала поивршина и најскапата понуда да ја земеш не можеш да изгубиш многу....Инаку 30 год ќерамида по мое спреман е за замена не би рекол дека е 5% оштетена ....

Присутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8003
  • Плинаш!!!
« Одговори #5534 на: 12 Јуни 2017, 22:53:06 pm »
Дечки да не знаете колку е 1квадрат бекатон(од најевтиниот)? Значи ми треба цена само за бекатон, без песок без ивичњаци и работна рака