Автор Тема: ЕКО куќи  (Прочитано 1591857 пати)

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Одг: ЕКО куќи
« Одговори #5295 на: 21 Ноември 2016, 20:19:48 pm »
Објасни подетално?
Зависи од цената која ја имаш зацртано,јас би одел на нешто од ДиПорте.

Oколку 2-300е мах.

знаете за типот од проспера што си влагал кај што имале монтирано врати,така?

Не, али добро да се знае.

Објасни подетално?

Ди Порте некако занесени со цени, а не доволно квалитетни по мој вкус.

Јас си зедов од Охридските, Уни Сеф. Одлична врата, одлични механизми, одлични брави.
Најдобра работа е што си ставаат опшивки и не се гледаат страниците (метал). Па така врата си изгледа како што треба.
Вакви обложувања само кај овие најдов, ниту Вектор, ниту Ди порте....

Што цена идат?

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #5296 на: 21 Ноември 2016, 20:40:20 pm »
Објасни подетално?

Ди Порте некако занесени со цени, а не доволно квалитетни по мој вкус.

Јас си зедов од Охридските, Уни Сеф. Одлична врата, одлични механизми, одлични брави.
Најдобра работа е што си ставаат опшивки и не се гледаат страниците (метал). Па така врата си изгледа како што треба.
Вакви обложувања само кај овие најдов, ниту Вектор, ниту Ди порте....
Cena na ohridskite?

Sent from my COOLPAD 8297W using Tapatalk

Дуќанот му е на Метрополит Теодосиј Гологанов. Одма до новиот дуќан на Мега Ауто Партс. После Гран Престиж према Ѓорче.

Зависи од материјалите кои ќе ги одберите за финиш. Има иверка па се до фини фурнири.
Ако сакате дополнителна заштита, имате избор на брави по 50 -100е.

Иначе грубо вратите се од 400 до 600е.
Мојата е фурнир од една страна - Медијапан фарбан од друга, две брави + хром праг - ме фати 650е

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #5297 на: 14 Декември 2016, 20:26:44 pm »
Цевките се откопани и на тоа место има подрум, кој не е затворен ни покриен, цевките се голи.

Ми замрзнаа цевките за вода кои се метални.
Како е најубаво да се одмрзнат за да не испукаат, и препорака каков изолациски матријал да ставам да ставам на нив да не ми мрзнат?

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #5298 на: 14 Декември 2016, 22:58:04 pm »
Нема начин да знаеш дали цевките замрзнале на едно место или по целата должина. За одмрзнување ќе треба да сипуваш врела вода врз цевките. Штом се одмрзнат одма ставај од онаа изолацијата за цевки што е, стави му два слоја обавезно. Ако имаш можност стави меѓу слоевите еден слој на Bubble wrap (јебемлига како се вика кај нас), излепи со селотејп убаво и моли се на дедо Боже да нема екстремно ниски температури. Ако ги закопуваш повторно нема да ти треба изолација, можеш само да ги ставиш во пластично црево од пола цол и цол, зависно од цевките.

Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4044
  • MadaFunker
« Одговори #5299 на: 14 Декември 2016, 23:20:31 pm »
Изолација само Драјвер, ако тоа не ти брка работа има греен кабел..
New blood of old school

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #5300 на: 14 Декември 2016, 23:36:52 pm »
Прецизна проверена препорака за изолација.

За одмрзнување планирам да земам бренер или индустриски фен.

Ова се нуди на пазарот, и дупло да ставам пак мислам ќе замрзне.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #5301 на: 15 Декември 2016, 08:28:24 am »
Ќе го заврзеш со трака преку ова, па втор слој па пак трака. Да нема процепи. И нема да замрзне. Ама убаво цела да е покриена цевката. Како климиве што ги мотаат цревата. Ете и три слоја стави ако сакаш, нема теорија да замрзне тогаш. А разликата меѓу 0 изолација и еден слој е огромна ако тоа те мисли дека е лабаво сунѓерчето. Ако го изведеш правилно (како климиве) ќе е сосема во ред.

За греач, ако имаш струја во близина можеш оној за олуци да го ставиш. И ќе си топи.

Отсутен trkalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 346
« Одговори #5302 на: 15 Декември 2016, 09:25:16 am »

луѓе ова е форум, внимавајте со вакви работи непроверени маалски муабети, несаќајки многу штета може да се направи.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
« Одговори #5303 на: 15 Декември 2016, 10:12:29 am »

луѓе ова е форум, внимавајте со вакви работи непроверени маалски муабети, несаќајки многу штета може да се направи.

Се слагам скроз, сите знаат за некој таков ама преку некого, ама никој директно Али тоа не ги спречува да си зборат.

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1901
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #5304 на: 15 Декември 2016, 21:08:51 pm »
Цевките се откопани и на тоа место има подрум, кој не е затворен ни покриен, цевките се голи.

Ми замрзнаа цевките за вода кои се метални.
Како е најубаво да се одмрзнат за да не испукаат, и препорака каков изолациски матријал да ставам да ставам на нив да не ми мрзнат?
За изолација би ти препорачал тервол да ги намотате а одозгора да се стегни со алуминиумски лим во форма на цевка тоа може некој лимар да ти го изработи, а за одмрзнување користиме плински леткум (лимарски) доста е снажен тоа може да ти помогне да ги одмрзнеш.Ти од каде беше да си ми поблиско би ти излегол у сусрет да ти помогнам......

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5205
« Одговори #5305 на: 15 Декември 2016, 23:23:35 pm »
Ми треба механизам за лизгачки врати, значи тркалца и шини. Имам еден крај од ходникот кој можам од напред да го затворам нешто налик на плакар со лизгачки само што нема да е класика плакар туку ќе се прегради и позади ке има како полици. Е сеа механизми гледав солопром ама соленки ми се цените, нешто евтино каде да гледам?

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #5306 на: 15 Декември 2016, 23:27:48 pm »
Да видиш во Ботоби, ама не знам како се со цени :(
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Gabau

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 489
« Одговори #5307 на: 16 Декември 2016, 08:45:49 am »
Ми треба механизам за лизгачки врати, значи тркалца и шини. Имам еден крај од ходникот кој можам од напред да го затворам нешто налик на плакар со лизгачки само што нема да е класика плакар туку ќе се прегради и позади ке има како полици. Е сеа механизми гледав солопром ама соленки ми се цените, нешто евтино каде да гледам?

Провери на бит пазар по уличката паралелна со пластичарската што е.

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #5308 на: 16 Декември 2016, 09:30:43 am »

Провери на бит пазар по уличката паралелна со пластичарската што е.

Имаше две дуќанчиња кај паркингот на пластичарска.

Јас моите ги земав во едно продавниче кај фонтана во парк, по таа тесната уличка.

Исто така може да се најде и во Про Дизајн, кај Канал 5 телевизија

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
Одг:
« Одговори #5309 на: 16 Декември 2016, 09:56:21 am »
Местото (маалото) позади пластичарска улица се вика Дуќанџик и има 3-4 дуќани за такви работи. Јас купив механизам за лизгачка врата и беше два до три пати поевтин отколку во солопром.

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk