Автор Тема: ЕКО куќи  (Прочитано 1592129 пати)

Присутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2244
Одг: ЕКО куќи
« Одговори #5280 на: 06 Ноември 2016, 14:19:28 pm »
Каленото стакло тоа што ако се крши се крши на ситни парчиња кои немаат остри рабови,пет пати е појако од обичното стакло и издржува температри и до 300С.Од температура да се скрши во кујна при готвење нема теоретски шанси,кујната си функционира,си се готви не многу често но се готви,плотната на која се готви е индукциска и не ствара температура.Единствено ако сопругата фрли со некое тенџере ако не и го погодиш јадењето и го погоди стаклото нормално ќе се скрши.Мој колега има ставено обично еднобјно стакло од 8мм и веќе 3-4 години не е скршено.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5348
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #5281 на: 06 Ноември 2016, 15:01:47 pm »
Работи кои иден купувач треба да ги знае за двете опции:
1. Калено стакло. Плус: естетика (за тие што сакаат таков изглед). Минус: цена, полесно кршливо и оштетливо од втората опција.
2. Керамички плочки. Плус: цена, поробусно и помалку кршливо и оштетливо во однос на првата опција, поевтино за поправка, естетика (за тие што сакаат таков изглед). Минус: естетика (за тие што сакаат изглед како во првата опција).

:)

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
  • ECU rejected...
Одг: Одг: ЕКО куќи
« Одговори #5282 на: 07 Ноември 2016, 08:02:14 am »
Дечки, да не знае некој кои продукти да ги земам за лакирање собна врата ?
моментално е темно кафена, а сакам да ја симнам скроз и да ја поминам со бајц да даде израз дрвото и мат лак некој...
вратата е дрвена, 25 години стара.
Ја извадив бравата "Žeče"  да одам утре да барам нова со се кваки.
Сакам да ја средам убаво и да ставам дихтунг некој.
Јас само би те замолил да пуштиш слика кога ќе ја завршиш.
На моите нови фурнирани, одбрав 30% сјаен лак како не толку сјаен и би рекол дека сепак е посјаен од што сакав. Така да барај под 30% сјај, ако може така да се каже.

Многу мерак имам да реставрирам некои работи кои се од дедо ми и баба ми  :)
ne sum pocnal uste. Baram brusilka da si kupam, vo Merkur ima popust nekoj na Skill. Inaku kasive mi se po itni. Sakam pred zimovo da go izgletuvam cel hodnik pa moram prvo kasive da gi sredam. Kaj da baram lajsni ukrasni za niv?

Sent from my SM-A300FU using Tapatalk

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #5283 на: 07 Ноември 2016, 19:37:19 pm »
се што е тазе лакирано, за неколку месеци го подизгубува сјајот...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #5284 на: 21 Ноември 2016, 00:20:11 am »
Потребна ќе ми биде надворешна врата за куќа, се мислам помеѓу кинескиве блиндор со камена волна и пвц со xps панел.

Кинескиве блиндор пожолтуваат од сонце, ама мислам поголема заштита од пробивање има, добра изолација.

Пвц мислам со нога да мавнеш ќе излезе панелот, дали има пвц врати со подебел панел изолација xps од 3см.

Мислење помеѓу нив за безбедност и изолација (дали има можност пвц да има подебел панел пр.5см)?

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6220
« Одговори #5285 на: 21 Ноември 2016, 00:21:09 am »
Немој пвц те молам,ние имаме ставено тежок шит се вратите,у брзо време ќе ја вадам јас по живци ми иде

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #5286 на: 21 Ноември 2016, 00:22:19 am »
Објасни подетално?

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6220
« Одговори #5287 на: 21 Ноември 2016, 01:07:37 am »
Прво и основно имаат праг висок,второ целата врата игра самба (утре видео ти снимам) трето лупа и не се затвара убаво после 2 години користење,4то малце појако да ја бутнеш у средина мислам дека панелот ќе се откачи и може да ти влезе кој сака дома е сеа за дихтување дихтува убаво само коа е заклучена иначе зјаје дува од долната и горната страна.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14722
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #5288 на: 21 Ноември 2016, 02:27:24 am »
Објасни подетално?
Зависи од цената која ја имаш зацртано,јас би одел на нешто од ДиПорте.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #5289 на: 21 Ноември 2016, 09:02:37 am »
Потребна ќе ми биде надворешна врата за куќа, се мислам помеѓу кинескиве блиндор со камена волна и пвц со xps панел.

Кинескиве блиндор пожолтуваат од сонце, ама мислам поголема заштита од пробивање има, добра изолација.

Пвц мислам со нога да мавнеш ќе излезе панелот, дали има пвц врати со подебел панел изолација xps од 3см.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Мислење помеѓу нив за безбедност и изолација (дали има можност пвц да има подебел панел пр.5см)?

Јас земав ПВЦ врата од аспект на изолација сум задоволен, но од аспект на квалитет не потполно. Иако врата е убава на изглед, не е бела, со дрво шара е сопствено п-во на Финестра Бау во Бутел 1, тоа што не ми се допаѓа е:
- квалитетот на монтажа, 2 пати ја монтираа, при спремна каса
- недостаток на ригидност, од тежината на средишните стакла, профилот знае да има флексибилност, незнам зошто алио претпоставувам дека во профилот на изработка нема алуминиумски профил. Да вграделе вакво нешто мислам дека врата ќе биде нешто најдобро за парите.

Е сеа, јас имам гаранција 10 години на профилот и дезенот и 5 години на бравата. Најмногу заради тоа ја земав.

Е сеа зошто земав ПВЦ а не билиндор. Можеби моја претпоставка али во куќа блиндор врата која е од метал (можеби нема да важи ова за тие врати што се обложени со пластика) се си мислам дека при висока разлика на температурата (во зима) ќе создава кондензација.

Али од кај и да земеш, обавезно види си што покрива гаранцијата и колку ти даваат. Фискалана обавезно, иначе заборави на Пазарна, па ќе зависиш само од нивната воља ако нешто не испадне како што треба.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #5290 на: 21 Ноември 2016, 09:07:54 am »
Ја би ги препорачал овие: http://www.sefcompany.mk/

Да бидам искрен, задоволен сум од услугата и од поддршката од Проспера.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #5291 на: 21 Ноември 2016, 09:18:05 am »
Објасни подетално?

Ди Порте некако занесени со цени, а не доволно квалитетни по мој вкус.

Јас си зедов од Охридските, Уни Сеф. Одлична врата, одлични механизми, одлични брави.
Најдобра работа е што си ставаат опшивки и не се гледаат страниците (метал). Па така врата си изгледа како што треба.
Вакви обложувања само кај овие најдов, ниту Вектор, ниту Ди порте....

Отсутен trkalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 346
« Одговори #5292 на: 21 Ноември 2016, 14:57:46 pm »
Проспера се ок за цената. Само на тие цени имаш плус и монтажа. Тие што се со тервол се со секуреме цилиндар. Ако е изложена на надворешни влијанија никако кафеава.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5205
Одг: Re: Одг: Одг: ЕКО куќи
« Одговори #5293 на: 21 Ноември 2016, 16:59:26 pm »
Објасни подетално?

Ди Порте некако занесени со цени, а не доволно квалитетни по мој вкус.

Јас си зедов од Охридските, Уни Сеф. Одлична врата, одлични механизми, одлични брави.
Најдобра работа е што си ставаат опшивки и не се гледаат страниците (метал). Па така врата си изгледа како што треба.
Вакви обложувања само кај овие најдов, ниту Вектор, ниту Ди порте....
Cena na ohridskite?

Sent from my COOLPAD 8297W using Tapatalk

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4398
« Одговори #5294 на: 21 Ноември 2016, 19:27:15 pm »
знаете за типот од проспера што си влагал кај што имале монтирано врати,така?