Денацио, 1E квадрат, купи стан, па сега купи куќа си се таманка. Само да се множат такви, а не спомејнци.
Ме чуди како човек како тебе толку плитко ги гледа работите.
1Е за квадрат = гласови + дополнителен данок од легализација + купување на државно земјиште на "буџованите" за да покасно изградат станови на атрактивни локации и дебело ад наплаќаат + одкуп на земјиште за сопствени цели на атрактивни локации + легализација на претходно нелегално изградени објекти-хациенди на атрактивни локации
На страна тоа.
Ова со куќите е ОК понуда, интересни услови и кредитирање.
Добра зделка.
Е сега овие работи на Марјан се тие што ке треба да си ги покриеш или сам или да одвоиш од кредитот.
Други трошоци што не се покриени се:
Плац (јас морам да го купам)
Проект(негде околу 1000еур)
Дозвола за градба
Мислам дека и платени комуналии
Договор со изведувач
1. Плац - Најскапата ставка ако ја немаш.
2. Проект некаде околу 1000 е или пак можеш нивниот да го користиш
3. Дозвола за градба - Ке треба малку да се растрчаш
4. Комуналии - Зависно од проектот ( да можеше да си направиш на диво па да си легализираш по 1е немаше комуналии да платиш - претходно му го пишав истото на дени)
5. Договор со изведувач - Ме чуди што во нивната листа не навеле и фирми изведувачи, веќе кога го зимаат колачот да го земат цел, а не да ги остават трошките

Можда и ке има некој понудувачи кои ке ги препорачаат, али ке оставиме на времето да покаже.
Штета што јас не исполнувам услов старосна граница, инаку може ке земев и јас кредит еден за куќа.
Напрај ја, па после шитни ја...

АКо ништо друго 5000 евра може ке си у ќар