Автор Тема: ЕКО куќи  (Прочитано 1852340 пати)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6220
  • 69
Одг: ЕКО куќи
« Одговори #4545 на: 09 Јануари 2016, 23:25:26 pm »
Ако е така одлично...
Јас сум сватил погрешно, што ми беше и многу нелогично.
Мислев треба најмалку ако е еден вработен да зима 900е или двајцата вкупно не помалку од 1300.
:D
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4711
« Одговори #4546 на: 10 Јануари 2016, 07:18:33 am »
Муабетот е колку од тие што исполнуваат услови,финансиски може да си дозволат куќа да направат ко што треба,без да им се одрази тоа премногу на квалитетот на животот што го имаат.Не викам дека проективе се лоши или дека не чинат(мада дискутабилно е и тоа),него стандардот е премногу низок кај нас,и не е мрднат нагоре и покрај нашата јака економија и дрн дрн.Плус,поволностите ќе ги искористат мал број на луѓе,а парите се од сите кои плаќаат даноци,и пак ќе искочи државата за некој маќеа,за некој мајка.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
« Одговори #4547 на: 10 Јануари 2016, 07:36:49 am »
Што да си дозволат? Да земат кредит од 50000 евра и да вратат на банката 50000евра?

Што повеќе би сакал од ова? Кредит со 0% камата добиваш.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4711
« Одговори #4548 на: 10 Јануари 2016, 07:49:02 am »
два-три пати поголеми плати од моменталниве и да нема потреба од субвенции за поединци,него да може поголем број да си дозволат куќа или стан без да живеат на леб и паштета додека го исплаќаат кредитот без камата.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5261
  • The Spartan General
« Одговори #4549 на: 10 Јануари 2016, 08:22:25 am »
Да не звучам арогантно, ама кај нас во Македонија се претерува со пуштање нозе подолги од чергата. Буквално. 50 000-60 000 евра за една куќа. Без плац и комуналии. Луда работа.

Мебелот да бил таков, а куќата нема фасада.
Кујната да била таква, а жена му не знае да готви.

На три спрата да била оти имал два сина, да имало и за нив.
А говедото наполни ли 18, го маршираш низ врата и да се снаоѓа по светот. Остај му сопче да има каде да спие кога ќе ти доаѓа на гости.

На гол газ пиштоли муабетот.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #4550 на: 10 Јануари 2016, 09:45:26 am »
gledam kako vo Skopje 1000evra m2 za stanovi i niz Zagreb imat... :) realnata cena ne bi trebalo da bide povisoka od 800
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7201
  • Бенве сие бенве
« Одговори #4551 на: 10 Јануари 2016, 10:31:51 am »
Јас од секогаш сум живеел во куќа, сега во станов живци кинам и затоа сакам да си направам куќа, а сега со на Грујо субвенциите 90% сум сигурен и дека ќе ја правам. Не ми треба голема или куќа во која што планирам да живеат 5 пара генерации до 3то колено. Сакам нешто мало удобно и со убав лик, да има гаража, двор и 2-3 соби.
Според моите размислувања, секој човек треба да постигне нешто во животот, да изгради или купи нешто, да создаде и сл. Јас имам намера да направам куќа да ја средам и цел живот потоа сите пари да ги трошам на шетање и убав живот. Со околу 50 000е колку што максимум нудат би бил близу до реализација на идејата. За мебел ќе соберам некоја пара за година две затоа што не морам да се вселам веднаш (има 2 год од кога го купивме станов). Подоле во слики ја има куќата од соништата.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
« Одговори #4552 на: 10 Јануари 2016, 10:53:02 am »
sto uslovi trebase za tie 50K ...

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Бенве сие бенве
« Одговори #4553 на: 10 Јануари 2016, 10:55:09 am »
во вторник ќе одам во канцеларијата што им е отворена за консултации и ќе знам најточно. Сега за сега е да немаш живеалиште на твое име, плата макимум 900е самец 1300 пар и да немаш кредит.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #4554 на: 10 Јануари 2016, 10:57:26 am »
Муабетот ти е на место.
Јас пре би направил малку пореална верзија на куќа отколку да ја правам нашминкана.

A минимална куќа што треба да се гледа според мене е Дневна, трпезарија, кујна, 2хWC, и 4 соби. И многу-многу изолација.

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Бенве сие бенве
« Одговори #4555 на: 10 Јануари 2016, 11:01:18 am »
планирам доле да е отворен салон (дневна кујна трпезарија) и вц за гости, горе една удобна детска, убава спална со туш и големо купатило. Фина гаражичка за една кола (поефтината кола надвор) место за точаци, некоја справа и сауна. Фазла не ми треба

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
« Одговори #4556 на: 10 Јануари 2016, 11:05:37 am »
И базен по можност со убав летниковец скара да има пријателите да си ги собереш летно време:)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #4557 на: 10 Јануари 2016, 11:06:27 am »
Детската гледај само ако веќе ја правиш „удобна“, да има опција со гипскартон да се подели на 2 дела некако лесно. Зашто после 7 годишна возраст имаш уште 13 години каде што не е пријатно две деца да живеат во една соба.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
« Одговори #4558 на: 10 Јануари 2016, 11:10:34 am »
ako ima nesto pisano vo kancelarijata za konsultacii zemi za spodeluvanje...
plac za gradenje kade po koja cena idat ima nekoj ideja?
i jas pojse za sade kuka, mnogu mnogu ispokrseni krovovi, i prodori vo niv potoa sozdavaat problemi... podobro sade amma domasno bazence nekoe polu otvoreno da receme si napravis... ako dobro se sekavam okolu 8K bi cinelo toa... 

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
« Одговори #4559 на: 10 Јануари 2016, 12:44:34 pm »
@achtung: Доволно е погрешно да прочиташ за погрешно да сфатиш. Не ти требаат ни комуњарски патки, ни преродбенички фазани.

Двата одговори ти се неповрзани со темата и затоа се избришани.
« Последно менување: 10 Јануари 2016, 12:56:24 pm velestrumf »
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.