Автор Тема: ЕКО куќи  (Прочитано 1588826 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
Одг: ЕКО куќи
« Одговори #4290 на: 08 Октомври 2015, 23:19:16 pm »
Пиши "OSB board" на Гугл.

The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
« Одговори #4291 на: 08 Октомври 2015, 23:28:31 pm »
Ааа несакам од овие во соба :) или Онак мисли над тоа да иде ламинатот :)
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #4292 на: 08 Октомври 2015, 23:43:23 pm »
Над овие би одел ламинатот.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
  • ECU rejected...
« Одговори #4293 на: 10 Октомври 2015, 00:28:25 am »
поради спојувањето на кујната со дневната ми се јавува разлика  во висина на подот кујна-дневна.
Дневната е со бродски под кренат на летви а кујната има стари подни плочки кои нема да ги вадам туку врз нив сакам да ставам нови. Со новите плочки би дошло 2цм пониско од бродскиот под.
What can i do?

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #4294 на: 10 Октомври 2015, 01:04:18 am »
Ouch... Голема разлика е за да пробаш со лајсна.
Што знам, ако најдеш добар паркетар па убаво да го стругне патосот према плочките, да го направи под некој минимален агол, па да нема толкава разлика во висината и да се тури лајсна.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #4295 на: 10 Октомври 2015, 01:15:10 am »
Ааа несакам од овие во соба :) или Онак мисли над тоа да иде ламинатот :)

НАД него ке го редиш ламинатот и тоа со филц... гратис ти е одлична подна изолација... :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #4296 на: 10 Октомври 2015, 10:34:20 am »
поради спојувањето на кујната со дневната ми се јавува разлика  во висина на подот кујна-дневна.
Дневната е со бродски под кренат на летви а кујната има стари подни плочки кои нема да ги вадам туку врз нив сакам да ставам нови. Со новите плочки би дошло 2цм пониско од бродскиот под.
What can i do?

Ако сакаш да е лично мора добар секс да падне т.е. да ги вадиш старите плочки и да се стави кошулица, па после новите плочки.

Горе е пишано за самонивелирачки под, побарај од тој производ мислам ќе завршиш работа ако го најдеш.

Што знам, ако најдеш добар паркетар па убаво да го стругне патосот према плочките, да го направи под некој минимален агол, па да нема толкава разлика во висината и да се тури лајсна.

Околку 2см е патосот, нема што да се струга тука.

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • ECU rejected...
« Одговори #4297 на: 10 Октомври 2015, 10:45:53 am »
поради спојувањето на кујната со дневната ми се јавува разлика  во висина на подот кујна-дневна.
What can i do?

Ако сакаш да е лично мора добар секс да падне т.е. да ги вадиш старите плочки и да се стави кошулица, па после новите плочки.

Горе е пишано за самонивелирачки под, побарај од тој производ мислам ќе завршиш работа ако го најдеш.

ако може да се стави самонивелирачка смеса врз старите плочки, само тоа ќе ме спаси. Ма да мислам дека неможе, нема со што да се сврзе.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #4298 на: 10 Октомври 2015, 10:50:43 am »
Сум гледал и плочки, ти ќе се распрашаш пред да земеш.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #4299 на: 10 Октомври 2015, 10:56:31 am »

Право велиш за ова... Ќе треба лист да го направи и ќе се уништи патосот.

Отсутен Gabau

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 489
« Одговори #4300 на: 10 Октомври 2015, 11:03:10 am »
Ако плочките се пониски од паркетот земи ситен песок и малце цемент и направи смеса ко за кошулица и рачно нанеси и со даска колку толку израмни па после плочкарот со лепак (негде помалце негде повеќе) ќе ти го направи подот во линија со паркетот.

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • ECU rejected...
« Одговори #4301 на: 10 Октомври 2015, 11:04:00 am »
Сум гледал и плочки, ти ќе се распрашаш пред да земеш.
Ќе се распрашам за ова во Адинг
уште едно прашање.. Кај да ја најдам онаа алуминиумска глетарица 1.5 ли е за малтерисување мајсторине што ја користат за израмнување на тазе нанесен фин малтер? ко алуминиумска широка лајсна е

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #4302 на: 10 Октомври 2015, 11:05:34 am »
Мислам дека иам видено на Бит Пазар, а би требало да имаат и по местава кај што шиткаат бои, глет маси, лепаци итн итн...

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #4303 на: 10 Октомври 2015, 11:06:27 am »

Веќе ќе биде уништен кога ќе стигнеш од 8мм до 1.1см. Нема ни да стигнеш лист да го направиш, на средина се жлебовите, ќе се отвори целиот.

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • ECU rejected...
« Одговори #4304 на: 10 Октомври 2015, 11:06:41 am »
Ако плочките се пониски од паркетот земи ситен песок и малце цемент и направи смеса ко за кошулица и рачно нанеси и со даска колку толку израмни па после плочкарот со лепак (негде помалце негде повеќе) ќе ти го направи подот во линија со паркетот.
мислам дека ќе испука ако не ставам тенка арматурна мрежа,
инаку земав Pofix 10 вреќи за малтерисување.