Автор Тема: ЕКО куќи  (Прочитано 1590106 пати)

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
Одг: ЕКО куќи
« Одговори #3270 на: 25 Февруари 2015, 16:24:15 pm »
Поприлично непрактично споредбено со конвенционалните соларни системи за загревање на вода/воздух. Бидејќи формата а и дебелината на стаклото е таква што во голем дел го пригушува/распрснува сончевиот зрак, а со тоа и се намалува количеството топлина кое се добива.
Храбра идеја, ама мислам дека не се исплати ваков кров, кога за исти или помалце пари имаш конвенционален соларен систем кој подобро ќе брка работа од ова. Ќе треба постојано чистење од прашина и слично, за секогаш да се добива максимумот од системот, а тоа ќе биде потешко со оглед на формата на стаклениве ќерамиди.
А единствена добра страна според мене би бил изгледот и евентуално осветлувањето на поткровјето, за пуштање мозок на пасење.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #3271 на: 25 Февруари 2015, 19:10:03 pm »
ќе додадам само дека кога ке падне снег, и замрзне, можеш да се збогуваш од соларниот кров, додека не се стопи... а дека ке се качиш на кров, на стаклени керамиди да газиш на снег и мраз за да чистиш, ке си го прашам, за колку секунди ке слеташ доле на земја... за 3, 5 или 7?

според мене, чиста глупост...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #3272 на: 26 Февруари 2015, 02:54:03 am »
А летно време, сауна.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #3273 на: 26 Февруари 2015, 09:32:47 am »
Замисли овие што го направиле овај кровот добиле награда за ДИЗАЈН на иновативни материјали.

Глупости!

Не знаат дека овде во Македонија ние сме попаметни од сите.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
« Одговори #3274 на: 26 Февруари 2015, 09:37:09 am »
Последните вести велат дека поради острата реакција на панелот на експерти присутни на форумов и во државава, наградата ќе им биде одземена.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #3275 на: 26 Февруари 2015, 09:41:09 am »
значи веле, пак контрираш и се обидуваш да ме исмеваш... јас зборев за ПРАКТИЧНОСТА НА ИЗУМОТ, во кој на прво место е наведен како СОЛАРЕН КРОВ, со намена да се грееш од сонце зимно време и дрн дрн дрн, другите работи, меѓу кои и чистењето на истиот, кој нема баш да функционира во зимо со снег и мраз... а наградата која ја добиле е за ДИЗАЈН НА ИНОВАТИВНИ МАТЕРИЈАЛИ.. значи наградата што ја добиле нити ја оспорив, нити ја поплукав нити реков дека не требале да ја добијат... јас зборев за намената на таквиот кров. еве ради кејф ваш и затнување уста, ке ги пофалам и јас.. БРАВО ЗА МОМЦИТЕ И НИВНАТА ИНОВАЦИЈА, СИ ЈА ЗАСЛУЖИЛЕ НАГРАДАТА ЗА ИНОВАТИВНОСТА. ама немаат награда за практичноста и функционалноста на изумот. немојте само да тресете за џабе...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #3276 на: 26 Февруари 2015, 09:44:28 am »
Мува - капа. Нити за тебе, зборев нити бутур. Ако си се нашол во муабетот, твој проблем.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #3277 на: 26 Февруари 2015, 09:47:58 am »

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #3278 на: 26 Февруари 2015, 09:49:46 am »
Мува - капа. Нити за тебе, зборев нити бутур. Ако си се нашол во муабетот, твој проблем.

дури и на помалава керка да и дадам да го прочита муабетов ке свати закого беше наменет текстот... дај да не се правиме на удрени... мува капа... бре... класично и за тебе типично повлекување пред факти и докази... веч виџено ;)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #3279 на: 26 Февруари 2015, 09:52:04 am »
Ако си се нашол во муабетот, твој проблем.

Кога веќе менуваш пост и кога збориме за „факти“, класично и за тебе да глумиш некоја квази-жртва кога најмалку има потреба и да го тупиш до бесвест и назад. Веч виџено и од тебе, во многу многу теми, со многу многу соговорници.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #3280 на: 26 Февруари 2015, 09:52:29 am »
Дизајнот е добар.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #3281 на: 26 Февруари 2015, 09:52:50 am »
абе.. не прајме муабет у ПП... и други го читаат ова, знаеш....
Кога веќе менуваш пост и кога збориме за „факти“, класично и за тебе да глумиш некоја квази-жртва кога најмалку има потреба и да го тупиш до бесвест и назад. Веч виџено и од тебе, во многу многу теми, со многу многу соговорници.

да го сменив, т.е. го дополнив текстот... не глумам жртва, вие ме правите... вечните контраши... а тоа што ве иритира е дека не се предавам, како повекето што прават...

али ке се повлечам од оваа дискусија чисто заради етиката на темава и континуитетот... да не ја испосереме И ОВАА тема... ај поздрав...
« Последно менување: 26 Февруари 2015, 09:58:16 am onak »
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #3282 на: 26 Февруари 2015, 09:55:15 am »
Последните вести велат дека поради острата реакција на панелот на експерти присутни на форумов и во државава, наградата ќе им биде одземена.
Дизајнот е добар.
Контра панел експерти а?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #3283 на: 26 Февруари 2015, 09:58:57 am »
За дизајн добиле награда. :) Дизајнот им е добар. Другото дали е добро, ќе видиме. Можеби ќе го заменат досегашното греење засекогаш, а може и не ги бива. Времето ќе покаже. Иако јасно е што од ова ќе се случи. :)

Крај краева и Корса доби во Србија награда. :) :)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #3284 на: 26 Февруари 2015, 10:15:55 am »
Зошто дизајн го сметате за нешто естетско?

Значи ова е дизајн на иновативен материјал.
Не е иновативна формата налик на ќерамида.

Две многу различни работи.