Автор Тема: ЕКО куќи  (Прочитано 1479890 пати)

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
Одг: ЕКО куќи
« Одговори #2850 на: 16 Август 2014, 20:45:40 pm »
prekrasno djidji bravo

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #2851 на: 16 Август 2014, 21:45:03 pm »
За 10на години мн. поубаво ќе биде кога ќе израснат зимзелените дрвца.
Мераци...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55001
  • Махер
« Одговори #2852 на: 28 Август 2014, 12:17:15 pm »

Отсутен Strumjan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 95
    • Македонска Џумла заедница
« Одговори #2853 на: 28 Август 2014, 12:46:24 pm »
dovolno e vakva busilka da najdam za stavanje stolbovi, edna i ke si punam betonce :)

Јас имам вакво, ако ти врши работа :)

Отсутен NUME

• Сениор
« Одговори #2854 на: 28 Август 2014, 16:07:06 pm »
koe fi, od kade, kolku $ ? top e ova ...:)

Отсутен Strumjan

• Јуниор
  • **
« Одговори #2855 на: 28 Август 2014, 17:13:05 pm »

Вакви тешки прашања :)
Поим немам, треба да се симнам во подрум да мерам, евентуално. Од око накај 16-20 е.
Од дедо ми наследство, нема долари...
Во ПП може да се договориме да ти го позајмам за периодот додека ти треба да си ги завршиш работите.
Инаку мислам дека може да се најдат во овие што продаваат земјоделска механизација, каде што може да се најдат и вакви моторни:

Отсутен aleksandarbt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 801
  • Opel zafira 2.0 125 kw
« Одговори #2856 на: 28 Август 2014, 19:57:42 pm »

Вакви тешки прашања :)
Поим немам, треба да се симнам во подрум да мерам, евентуално. Од око накај 16-20 е.
Од дедо ми наследство, нема долари...
Во ПП може да се договориме да ти го позајмам за периодот додека ти треба да си ги завршиш работите.
Инаку мислам дека може да се најдат во овие што продаваат земјоделска механизација, каде што може да се најдат и вакви моторни:
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

ako najdi nekoj bas sakam da znam kade go ima i koja cena

Отсутен Strumjan

• Јуниор
  • **
« Одговори #2857 на: 28 Август 2014, 20:16:06 pm »
ako najdi nekoj bas sakam da znam kade go ima i koja cena

Еве за моторни тука:
http://www.nimet.com.mk/BT360.html
и
http://marketkonekt.com/makedonija/alati/rachni/benzinski-bushach-za-zemja-vhp-173/uS9.htm
и половна
http://www.pobaraj.com.mk/oglas/zemjodelski-alati/МОТОРНА--ДУПЧАЛКА--ЗА-ЗЕМЈА/128983

За рачна ѕирни во некој од дуќаните на еуротулс или сличните, а веројатно и во тие за трактори, лопати и слично :)

Отсутен NUME

• Сениор
« Одговори #2858 на: 28 Август 2014, 21:11:00 pm »
na kraj pamet ne mi doslo fala za sovetot ako ne najdam ke se dogovorime, vo princip ne zemam tug alat ;-)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55001
  • Махер
« Одговори #2859 на: 13 Септември 2014, 20:25:50 pm »

Отсутен NUME

• Сениор
« Одговори #2860 на: 30 Септември 2014, 22:15:20 pm »
zdravo decki mi treba sovet i ceni za slednovo , kukata e 95m2,

citiram

Za izrabotka na proektot so revizija za elektrika ja baraat navedenata suma, mislam deka moze i poeftino za sto e potrebno da 
pobarate nekoj Vas ili nekoj drug da vi dade ponuda. Cekam cena i za statikata i za vodovodot, pa ce vi ja prepratam, ce imate trosok i za 
mislenje od institutot za seizmologija, a istite mozebi ce pobaraat i geomehanika za zemjisteto, sto istotaka e elaborat koj se placa zasebno.

ponudi so ceni za navedenovo, sovef so nekoj sto pravel taze kuka, djidji
pozz

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #2861 на: 30 Септември 2014, 23:14:49 pm »
Taka e по ново... Ако некој до тебе градел и има резултати од испитувањето на земјиштето (бушотината)-можеш да ги искористиш, а ако нема ќе ти треба узоркување (геомеханика на земјиштето) и према лабораторискиот наод Институтот за сеизмологија ќе даде мислење.
Врз основа на тоа се прави проект за статика, а тука се и пресметките за електрика и водовод. Мислам дека osmica е најупатен и дека може се' да ти среди или да те упати кај некој што има лиценца за овие работи, бидејќи без ова нема да можеш да направиш технички прием на објектот, а со тоа нема да можеш да извадиш и Имотен лист. Еден куп папири се у прашање, многу пари, трчање, нервози и изгубено време, ама тоа ти е :/

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5551
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #2862 на: 30 Септември 2014, 23:20:10 pm »
Ova se izbegnuva ako se dograduva na veke izgraden objekt taka?
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #2863 на: 30 Септември 2014, 23:26:45 pm »
Незнам, зависи дали се доградува со нови столбови (надвор од постоечкиот објект) или доградбата ќе лежи на постоечкиот. Како и да е проект мора да има, моментално се замрзнати дозволите за градба, а што и како ќе биде после... Пак ќе кажам, консултирајте се со приватен катастар, општина и тн пред да градите, казните се огромни, а легализацијата умре.

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
« Одговори #2864 на: 01 Октомври 2014, 00:12:20 am »
Mnogu zavisi i vo koja opstina gradis, koj kolku ke te ebava i kolku i sto ke barat. Inace najbodro e na pocetok da najdes arhitekti (firma )koja moze da ti izraboti se naednas (osn. plan, elektrika,vodovod, statika itn.). jas seto toa go pravev edno po edno posto taka me dupea u opstina daj ova daj ona i na kraj i revizii id treta strana.Kaj mene cela procedura okolu dokumentacija traese oko 3-3.5 godini a moze i poveke edno vreme prestanav  da se nerviram. Zboruvam za period od 2008 -2012.
Sega daj boze da e podobro.
Vo sekoj slucaj so sreca i gledaj da ne se nerviras premnogui da ne pretepas nekoj ni kriv ni duzen.
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају