Автор Тема: ЕКО куќи  (Прочитано 1590174 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
Одг: ЕКО куќи
« Одговори #2775 на: 18 Јуни 2014, 12:20:28 pm »
@n1kola: Супер испаднале! Стилски наликуваат као моите од Проспера:

The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #2776 на: 18 Јуни 2014, 12:30:25 pm »
Дали некој знае како да ги избркам/уништам црвите во дрвени скали?

Пробав со керозин ама сеуште грицкаат, се слуша навечер, а ако подолго време нема двишење во куќата наоѓам купче пилевина на долното скалило.
Се налеваат со Фентин во спреј, па се затвараат дупките со восок, за да не испари Фентинот, и за два дена ги решаваш.
Фентинот е производ на Белинка Словенија,

Фала многу, ќе се проба следниот пат кога ќе отидам.

@Дени - мислам дека се мали бели дебели црви, не се термити, пошто ќе шетаа и на други места.

Иначе, сите други инсекти како скакулци, пајаци и останато ги решив со добро познатиот Neopitroid

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #2777 на: 18 Јуни 2014, 14:41:08 pm »
За црв во дрво, шприц и игла и етиол, растворен, ама во појака концентрација...
100% ефикасно, само мора да се напомене дека ке има мирис етиолот!!!
Мирисот исчезнува после некое време, но во прво ако не смета, може да пробаш..
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
« Одговори #2778 на: 18 Јуни 2014, 14:54:48 pm »
decki, aj info za onie koi ja pominale nasata prekrasna administracija...

kolku vreme se ceka po redoven pat bez da brkam vrski za priklucok na voda i kolku cini
i kolku vreme se ceka po redoven pat bez da brkam vrski za priklucok na struja i kolku cini....

odnapred blagodaram  ;) :)

Отсутен Alfista

• Редовен
  • Пораки: 1492
« Одговори #2779 на: 18 Јуни 2014, 15:53:26 pm »
decki, aj info za onie koi ja pominale nasata prekrasna administracija...

kolku vreme se ceka po redoven pat bez da brkam vrski za priklucok na voda i kolku cini
i kolku vreme se ceka po redoven pat bez da brkam vrski za priklucok na struja i kolku cini....

odnapred blagodaram  ;) :)
До крај на месецов оди бесплатно приклучок за вода, само треба број на водомер од гарантен лист
и име презиме, адреса и кај инкасаторот што ти е на реон,
за струја незнам.
Јас пријавив нов водомер пред една недела, инаку приклучок за вода е 3-4000 денари.

Отсутен NUME

• Сениор
« Одговори #2780 на: 19 Јуни 2014, 10:06:29 am »
ne me razbiras iam plac koj sto ima asfalt niz koj pominuva voda i kanalizacija i imam bandera so struja na placot neam nisto i me interesira kolku ke mi baraat za priklucoci ;)

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14718
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #2781 на: 19 Јуни 2014, 10:08:36 am »
За струја колку шо знам е 500 евра приклучокот.За вода не е многу,ете некој спомна цена од 3000-4000 ден. ...
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #2782 на: 19 Јуни 2014, 10:11:50 am »
ne me razbiras iam plac koj sto ima asfalt niz koj pominuva voda i kanalizacija i imam bandera so struja na placot neam nisto i me interesira kolku ke mi baraat za priklucoci ;)

Убаво ти вика Alfista, приклучи се на диво и пријави се у Водовод-до крај на месецов има акција за легализирање на приклучоците...

Отсутен NUME

• Сениор
« Одговори #2783 на: 19 Јуни 2014, 11:44:16 am »
kako be brat... na divo da kopam?
sam.... ili .... dajte konkretno resenie PP ako ne... :)

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #2784 на: 19 Јуни 2014, 12:25:58 pm »
Струја не пипај, стандарден приклучок ти е околу 450e.
Поднеси барање во евн за нов приклучок ќе дојдат на увид и ќе ти кажат која цена точно ќе биде приклучокот.

Отсутен NUME

• Сениор
« Одговори #2785 на: 19 Јуни 2014, 15:32:18 pm »
fala vi za info na site , prasav i mi rekoa deka moram da imam nekoj objekt na zemjusteto - baraka garaza polsko wc  ;D za da moze da mi sredat za priklucok, vo sekoj slucaj mi zemaa tel da mi kazat od ponedelnik sto moze a jas se frliv na baranje montazna garaza ili sam ke siiskovam vikendov nesto so gredi i limen panel i ke baram tim za povrzuvanje...pa da vidime sto ke se desi.... ;), a struja ne pipam mora da se podnesuva i za energetska soglasnost i sl, ke si ide tamo kako sto si nalaga propis so toa sto ako dobijam dozvola za priklucok na voda ke dobijam priklucok i za struja ;)

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1319
« Одговори #2786 на: 24 Јуни 2014, 11:58:43 am »
околу изолација на куќа...
дали е добро од внатре во собата да се стави под монте плоча,стиропор? па врз него лепак,мрежа и глетовање?
дали е препорачливо како внатрешна изолација на зидови во соби да се користи стиропор?
значи без разлика на дебелина,стиропор како внатрешна изолација дали е практично?
знам дека за надворешна изолација стиропорот е супер  но ме интересираше вашето мислење за внатре.
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #2787 на: 24 Јуни 2014, 12:01:47 pm »
Особено корисно на места како бетонски столбови или греди кои фаќаат мувла заради нивната ниска температура во зима. Но треба да се води евиденција да се обложи целата греда, никако да не се остави место каде нема да е обложена, зошто на тоа место ќе се јави влагата пак.

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6220
« Одговори #2788 на: 24 Јуни 2014, 12:59:23 pm »
Во соби каде што се живее од внатрешна страна никако од белиот стиропор,само стиродур можеш да користиш,а плочата можеш од долна страна слободно со стрипопор да ја изолираш.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #2789 на: 24 Јуни 2014, 13:01:06 pm »