Автор Тема: ЕКО куќи  (Прочитано 1855325 пати)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6220
  • 69
Одг: ЕКО куќи
« Одговори #1395 на: 05 Декември 2012, 22:39:23 pm »
Ma нек не дужат ништо...Нек завршат работа .... Покрај тебе и ја почнав да се секирам :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #1396 на: 10 Декември 2012, 22:34:38 pm »
Овие од Теткум, тетку ли им ... ПАК ме преварија! Ај што не дојдоа повторно на по незнам кој пат договорен термин, него ПАК не се ни јавија дека не доаѓаат  >:(
Незнам, ионака Договорот и Анексите истекоа, а со сила нема убавина, па се мислам, по моја груба пресметка - да им предложам со убаво нека ми вратат бар 2000 евра колку што остана отприлика недосработено и да си ангажирам свои проверени луѓе, на кои поштено ќе им платам откако ќе ја завршат работата АКО е како што треба направено, нормално, само обично таквите тешко се наоѓаат - тие се скромни и не се рекламираат многу т.е. не трчаат у недела по муштериите за да ги убедат да градат и да им платат однапред, зашто материјалите за градба ќе поскапат :)
Можда ја сум крив, ги преценив, можда толку им е капацитетот ??? Референци имаа, ама ... башка прва фирма на синот и ќорак да биде и тоа ради нечистите игри на таткото - не е ли тоа грев? Која карма ќе носи не сакам ни да помислам  :o
А бе криво ми е еј, кај мене на работа две огромни згради направи една фирма, а почнаа каде каде после мене - ја не можам една обична коцкаста куќичка со димензии на поголема гаража без подрум да направам со најпросто кровче ...  :-[
ц ц ц Бог да чува, што да каже више човек, ама ДОСТА Е !!! Св. Ѓорѓија на помош и Св. Никола, дајте ми само здравје и сила да останам присебен - некои работи не вредат у животот ... АМИН !!!

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #1397 на: 10 Декември 2012, 22:37:55 pm »
Пари не се даваат додека не биде се сработено  квалитетно.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4713
« Одговори #1398 на: 10 Декември 2012, 22:38:41 pm »
ако е таква работа,консултирај си адвокат,нека ти ги каже сите опции што ги имаш,па стегни некоја тужба ебаго

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #1399 на: 11 Декември 2012, 00:16:57 am »
Адвокати, судови, опции, не се исплати, ни за едниот ни за другиот. Прво ке ти ги земат сите пари и + од тоа, а на крај и ке се искараш, и ке се замериш, и без пари ке останеш..
Да е правна држава, да. Ама во оваа издркотинава, само можеш да останеш со куси ракави во секој можен поглед...
Работата ке се среди, ке дојдат ке довршат. Денес ако не дошле, може нема ни утре, а задутре ке дојдат, ке довршат и ке заминат. Парите им се земени, работата е при крај, се ке биде...
Само незнам од каде наивност дека фирмата која фаќа работа од 100 ооо евра, и која ја почнала, ке дојде да ја доврши твојата како што ја опиша мала куќичка. Да мала е, но за тебе е голема...А и небитно, секој гледа пари. Така да твојата куќичка е капка вода, за разлика од зградите кои се чаша со вода...Ти капката си ја плати, сеа ке си дремеш и ке си чекаш...А неговата чаша е празна, пошто никој не му ја наполнил...Обично прво ке скокнеш па ке кажеш оп, не обратно...
И нормално е да трча онаму каде што треба да земе пари допрво, а не онаму каде што парите кои веќе ги земал ги потрошил...Логично...Како и да е, ти пак ке си се нервираш, пак ке трчаш и работата ке си трпи...
Не верувам дека ке остане недовршена, но сепак, работите имаат приоритет...Оние големите, не оние малите..

Јас само ке кажам...Секој циган си го фали својот коњ, у случајов тектум беше твојот коњ...Ама ништо...
Некако подбаци...
Само знаеш, ова е добар пример и добро школо, кое е добро платено, и тоа однапред...
Имаше неколку луѓе што сакаа исто да ги ангажираат за градење, ама после оваков муабет, не верувам...Не дека нешто ке им значи муабетов на нив, ама чисто, другарски ние меѓу нас, јавно, муабет си правиме...

А ова е типичен пример за македонско - балканска фирма...Потипичен не можеше да биде избран...
:)
И после вие пак викајте дека јас зборувам за инает, дека луѓето се добри, вакви, онакви итн итн...Сите се исти, вкључувајќи ме и мене...
Во таков свет, мораш да бидеш како другите, зошто инаку ке бидеш црна овца...Колку и да се трудиш да бидеш различен, неможеш...А и да продолжиш, само ке бидеш отфрлен...

Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1489
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #1400 на: 11 Декември 2012, 10:36:36 am »
Јас можам да констаирам дека газдата на фирмата е класично македонско копито, кој како и повеќето во овој сектор ( мада и другите се далеку од имуни ) образот им ист со гзот.
Другар Џиџи, немој да се нервираш ( или бар обиди се да се насочиш во други светли мисли ).
Осем останатите технички работи, во темава научивме дека НИКОГАШ, да не се даваат пари однапред, и таквите изведувачи/мајстори/ кои бараат дури и аванси однапред, во еден поширок круг да се заобиколуваат.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #1401 на: 11 Декември 2012, 12:28:01 pm »
Auuu djidji :) pa zar vo Mk lugjeto plakjaat cash ??? (so odredeni isklucoci se razbira)... Ako plakjas cash togas vredi dzckite da im gi izvadis niz nos. A ako e preku kompenzacija........ Lele majko kakvi likovi ima.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8387
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #1402 на: 11 Декември 2012, 17:46:09 pm »
Пошто планирам, се распрашав...

Сега во Сабота треба да се видам со мој братучед кој има градежна фирма, да збориме да ми прави куќа.
Како што дознав од луѓе кои не знаат дека ми е братучед, на нотарски договор гарантирал дека за 60 дена клучот на рака!
По 60-тиот ден некоја камата течела по договорот така да во наредните 30 дена ако не ја заврши градбата, истата ви останувала бакшиш.
Договорот е таков по барање на градежната фирма.

Ај ќе ви пишам повеќе после средбата... Да не излезе празен муабет  ;)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17679
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1403 на: 11 Декември 2012, 18:09:02 pm »
Овие од Теткум, тетку ли им ... ПАК ме преварија! Ај што не дојдоа повторно на по незнам кој пат договорен термин, него ПАК не се ни јавија дека не доаѓаат  >:(
Незнам, ионака Договорот и Анексите истекоа, а со сила нема убавина, па се мислам, по моја груба пресметка - да им предложам со убаво нека ми вратат бар 2000 евра колку што остана отприлика недосработено и да си ангажирам свои проверени луѓе, на кои поштено ќе им платам откако ќе ја завршат работата АКО е како што треба направено, нормално, само обично таквите тешко се наоѓаат - тие се скромни и не се рекламираат многу т.е. не трчаат у недела по муштериите за да ги убедат да градат и да им платат однапред, зашто материјалите за градба ќе поскапат :)
Можда ја сум крив, ги преценив, можда толку им е капацитетот ??? Референци имаа, ама ... башка прва фирма на синот и ќорак да биде и тоа ради нечистите игри на таткото - не е ли тоа грев? Која карма ќе носи не сакам ни да помислам  :o
А бе криво ми е еј, кај мене на работа две огромни згради направи една фирма, а почнаа каде каде после мене - ја не можам една обична коцкаста куќичка со димензии на поголема гаража без подрум да направам со најпросто кровче ...  :-[
ц ц ц Бог да чува, што да каже више човек, ама ДОСТА Е !!! Св. Ѓорѓија на помош и Св. Никола, дајте ми само здравје и сила да останам присебен - некои работи не вредат у животот ... АМИН !!!

Кулирај си Џиџи, ја не би се нервирал, куќа е трајна инвестиција се друго е пичкин дим.

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #1404 на: 12 Декември 2012, 17:28:32 pm »
Затишје пред бура ... ! ;)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #1405 на: 12 Декември 2012, 17:31:28 pm »
Дај бе едно сличе у снежен амбиент :)
Ако сакаш може и шпорет, онаков мини на дрва да однесеме за да видиме дали влече оџакот...Да не ти стаиле мајсторите некој сламен шешир у него :) расечен у средина...Знаеш за таа финта?а? ;)

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #1406 на: 12 Декември 2012, 18:57:08 pm »
А за џамлија у цевки за вода и јајце у малтер?
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #1407 на: 13 Декември 2012, 15:52:02 pm »

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #1408 на: 13 Декември 2012, 19:13:43 pm »
А за џамлија у цевки за вода и јајце у малтер?

Има и една друга...Течен гипс у цевка за парно ;)

Него ЏИЏИ....Ова ко за тебе братче...
http://www.radiomorava.rs/prezentacija_etno_kuca_jagodina.php
« Последно менување: 13 Декември 2012, 20:43:42 pm SaleSk »

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #1409 на: 14 Декември 2012, 19:39:47 pm »