Автор Тема: ЕКО куќи  (Прочитано 1854986 пати)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Одг: ЕКО куќи
« Одговори #1380 на: 03 Декември 2012, 21:48:54 pm »
Разредена не била - компјутерски е направена од Зајчев Рид, ја забораев фирмата позната е, ја даваат у канти и тако даље.
Неисушено ...  врло могуќе !!! МАДА само таа страна ? Горе местото се вика Осоец и стално дува ветарче...
Кими, у Добри Дол е, позади Водно-ќе дојдете со Сара на кафе мафе и ќе видиш све ;) Само нека бидне више еднаш, аман :)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6220
  • 69
« Одговори #1381 на: 03 Декември 2012, 22:14:59 pm »
Hest, така се викаше фирмата мислам...
Све се калеми...
Него џабе што дува кога е ладно и воздухот има голема влажност....Многу фактори се у игра...
И ако упива нееднакво, нормално е да се пројде у две раце...Незнам што ке се заштеди? 1200 денари?
Срамота...
Ја дадов уште 4000 за лак само кеиф да ми се напрај ко што треба, а не па за фасадна боја...
Замисли сега штом на ново е оваква, каква ке биде до година???
Си помислил на тоа, или викаш, ма сеа нек е ок, после ке видиме???
Железото се кове додека е жешко, штом се олади, мочај му се со опроштење....
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #1382 на: 03 Декември 2012, 22:18:04 pm »
+1  Исто и јас за лак докупив нека свети, само мн. ми е мака ув заштита што не ставив.
      Избегнувам кога има сонце да тргам завеса, да не ми темнее.

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #1383 на: 03 Декември 2012, 22:29:45 pm »
Hest, така се викаше фирмата мислам...
Све се калеми...
Него џабе што дува кога е ладно и воздухот има голема влажност....Многу фактори се у игра...
И ако упива нееднакво, нормално е да се пројде у две раце...Незнам што ке се заштеди? 1200 денари?
Срамота...
Ја дадов уште 4000 за лак само кеиф да ми се напрај ко што треба, а не па за фасадна боја...
Замисли сега штом на ново е оваква, каква ке биде до година???
Си помислил на тоа, или викаш, ма сеа нек е ок, после ке видиме???
Железото се кове додека е жешко, штом се олади, мочај му се со опроштење....

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #1384 на: 03 Декември 2012, 23:18:52 pm »
+1  Исто и јас за лак докупив нека свети, само мн. ми е мака ув заштита што не ставив.
      Избегнувам кога има сонце да тргам завеса, да не ми темнее.

Јас сеа пошто не сум уселен, немам ништо и оставено е нека си се упива и светлина и сонце и све...
Да не темнее одпосле...УВ заштита комплетна нема...Основниот лак му е некој вид заштита...
Инаку ако покриеш некој дел со теписон, килим, што и да е, после некој месец, година итн ке си потемни одоколу, а внатре ке остане побел :)
Така е кај неколку луѓе до сега што сум видел...Станува збор од повеќе години. :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #1385 на: 04 Декември 2012, 18:50:49 pm »
     Шахтата за вода е лошо изработена (20 цм под нивото на земјата), нема правилна форма, ивици ... и не може да се изработи поклопец за истата. Треба да се доѕида уште минимум 20 цм т.е. бар до нивото на земјата и страните да имаат правилна форма, како би можела винкла да налегне ... Не друго - не дај Боже некој ќе пропадне или сл., а и ладно е више - ќе ми смрзне водомерот :(
     Утре е договорено да ги продолжат работите, ама телефонски повторно ме игнорираат што ме наведува на фактот дека нема да се појават на терен! Оваа работа крајно би ме изреволтирала, особено што знам дека работат на друго место. Повторно сите приватни претходно закажани работи ќе морам да ги одложам, што е прилично несериозно од моја страна и не соодветствува на мојот карактер.
     Сепак да почекаме до утре, па да ги критикуваме - да не испадне уште не роден - плачат зашто знаат дека ... , ама па од друга страна како викаат - изгорениот дува и на кисело млеко :)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15255
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #1386 на: 04 Декември 2012, 19:00:59 pm »
Џиџи,ако не е тајна колку те фати целата работа(ако сакаш пушти ПП).
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #1387 на: 04 Декември 2012, 20:47:01 pm »
Колку и да го фатило, нервозата никој не може да му ја плати...

Имаше една стара поговорка...Викаат дека кој оди по улица и си збори сам со себе, или е луд, или куќа прави :)
А може од тоа куќа што прави и си побудалел човекот, па така да двете работи се вистинити :)))

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15255
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #1388 на: 04 Декември 2012, 20:48:53 pm »
Нервозата е неизбежна работа посебно за ваква работа.

п.с уште немам почнато да си шептам. :)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1489
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #1389 на: 05 Декември 2012, 08:34:27 am »
Џиџи,

За садолин една поука. Садолинот има проблем со сушење на високи, летни температури и ке треба да проаѓас секоја година надворешни даски и остало. ВО фирмата кај зајчев рид, има еден друг тип на исто како садолин ама не е, дечките го знаат, поскап је, и има + состојки, кои неверојатно различно од садолинот заштитуваат.

Кај мене кај канцеларија можам да ти ја покажам разликата, имам две огради, едната третирана со садолин, а другата со другото, двете се по 10 години стари. Внимавај на ова, сигурен сум дека не сакаш да фарбаш надворешна дрвенарија секоја година.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #1390 на: 05 Декември 2012, 16:44:34 pm »
Well?

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #1391 на: 05 Декември 2012, 17:04:16 pm »
.
« Последно менување: 05 Декември 2012, 19:28:34 pm Tome-Colt »
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #1392 на: 05 Декември 2012, 19:19:39 pm »
Фала yarre, се надевам дека Тектум Инженеринг го прочита и ова. Инаку јас (old school) би го премачкал со (зовриен) фирнајз три пати и после три пати со лак за чамци по желба, ама ај да видиме на каков чекор ќе се решат стручњаците.
После Св. Ѓорѓија (во понеделник) ќе се продолжи со работа...

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #1393 на: 05 Декември 2012, 21:10:45 pm »
A јас се израдував дека ке частам...Ништо ми пропадна планот со прасето од 20 кила...
Џиџи, кажи им на тие од Тектум дека они дужат прасе сеа.
:)

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #1394 на: 05 Декември 2012, 22:20:46 pm »
Хахаха ако игравме на пенали они дужат цела печењара :D