Работите забрзано се одвиваат! МОРА све да се заврши за две недели. Се надевам дека времето ќе не послужи... Ќе треба прво да се изградат армираните бетонски стази во должина од 50 метри (2 х 50цм) т.е. 50м2 (армирана мрежа 0.8, бетон 4 м3) за да може да се обезбеди непречен пристап од главниот пат до објектот за пренос на материјали, бидејќи теренот е глинест и кога е мокро опасно е дури и пешки да се искачуваш, па да не се случи нешто несакано не дај Боже ...
Денес се стави и мрежата на фасадата и конечно викендицата не е повеќе карабина, туку заличе на куќичка
Еве некои сликички да се види до каде е работата, а следно на ред ПОД ИТНО мора да дојдат лимарите за да ја заштитат фасадата од вода ...

Два дена треба да се суши, па ќе се продолжи со фасадата, абрихт 0.2 гранулација (линиски надолу на ѕидовите, а кружно на еркерите). Бојата би требало да биде кајсија. Во меѓувреме, лимарите утре ќе земат мерки за опшивање на оџакот кој треба да се дигне над билото, за олуци, да се избуши дупка за канализациона вентилација, незнам плочки, струја и тако даље ... има уште доста работа, ама пошто екипата на Тектум Инжинеринг се покажа како доста брза, ефикасна и квалитетна до сега - сигурен сум дека ќе ја дозавршат до први Декември. Треба да се оди на лов, скара нели, зимување, ...

Штета само што ми пропадна изненадувањето за годишнината, ама тоа е тоа, не вреди да се плаче по истурено млеко туку да гледаме бар да се досреди како што треба тоа што останало.
И да, комшијата до мене т.е. до брат ми (кој ја одложи градбата до даљнег) почна денес да гради, yarre не се изјасни уште како комшија од мојата страна (со уште двајца негови пријатели) до каде е работата, а денес дојдоа и еден брачен пар од подолу (под нас - под патот) кои исто така сакаат да градат! Море што лесна нога сме имале

Со мојот тоа се вкупно 7 потенцијални објекти... Машала ! Ќе има кај да се иде на кафе, ракиица, салатиче и лаф муабет

CarClub го има екслузивитетот каде единствено се објавуваат сите работи и тоа сукцесивно, а по завршувањето на проектот идејата ми е тука да објавам „Изградба на викендица во 100 слики“ и линкот да го објавам и на други македонски форуми ... ЗДРАВЈЕ !!!