Автор Тема: ЕКО куќи  (Прочитано 1853945 пати)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Одг: ЕКО куќи
« Одговори #1095 на: 28 Октомври 2012, 14:52:17 pm »
Убава работа! Пушти ми и на мене број и име на мајсторот, а може и јавно на форум - корисна информација е ...

Отсутен aleksandarbt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 831
  • Opel zafira 2.0 125 kw
« Одговори #1096 на: 28 Октомври 2012, 15:24:10 pm »
другар незнам која е цената,ако сакаш да ти дадам бројче од масторов па слушни се со него

kazigo brojot

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6220
  • 69
« Одговори #1097 на: 28 Октомври 2012, 15:32:41 pm »
dji dji... Како одат работите? Малку врнеше, гарант нема некој голем напредок, ама има ли барем малку од малку нешто ново? :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #1098 на: 28 Октомври 2012, 16:47:14 pm »
НИШТО ... !!!  :-[

Наводно утре-задутре треба да дојдат кошулици да ставаат (па сушење..., а треба да ми дојдат од Биро за Катастарски работи да извршат комплетен премер, пресметки статика, електрика, водовод-за Елаборат-па ќе испадне уште и дека ја ги мафтам :) ), као што не се баш од збор ... незнам, сакал и лично да се видиме да ми каже дека ќе го пробие терминот - ВИКА ДЕКА НИЕ НЕ СМЕ СЕ БРЗАЛЕ ??? Бог да чува  :( Се плашам само да не не „изненади“ времево и ми останат работите така (треба да се дигне оџакот горе, опшие, лимарија, горе бетонираат самарите ...), надвор еден куп работи стојат така расфрлани по дворот - срамота од луѓето што доаѓаат да видат како оди работата... незнам, тешка АНТИРЕКЛАМА си направи човекот сам за себе  :o (колку само се трудев да го воздигнам-идол ми стана кога е градба у прашање...). У среда става нов камен темелник некаде, а у Кавадарци има уште десетина дена работа ...
А бе ќе биде све, само што ми ги расипа плановите, на 26 Ноември ми е годишнина и планирав нешто, ама... домашниот есап на пазар не излегува  :-\ Можеше поинтелигентно да го одигра ова, многу се полакоми со новите објекти и авансите што им ги собра, ама он си знае - секој со своја среќа, што си посеал тоа ќе си жнееш ! Моите нерви не може да се регенерираат, ама све мислам дека и оваа фирма брзо ќе ја затвори со ваков стил на работа. Добив ја информации дека така работи, ама ми делуваше деловно, чесно, стручно, а и дека син му потпиша со мене како Директор, си викам не е луд човеков да го стави син му у затвор  :-X Затоа пак ќе повторам, сигурен сум дека ќе си ја заврши започнатата работа квалитетно, само со „мало“ закаснување! Добро работи, одлични материјали користи, ама ете фати пушти, за жал. Се плашам да не заборави дел од работите што му ги напоменав како изолацијата од позади и тн. Како и да е, ТРЕБА да не консултира пред да работи било што, за да можам да поминам дента таму и извршам увид во истото..., ќе биде интересно коа ќе биде техничкиот прием - ха, да не се изненади малку ... Хидро изолација, Тротоари со дилатациони фуги, термо изолација (кошулка) во две нивоа, малтарање во три фази ... (ова странските изрази отсекоаш ми биле пасија  8) , Вујаклија је мој друг  :P ).  Да работев ја вака замисли Сале по болнициве ... куп мртви, куп повредени, куп, незнам, со погрешни дијагнози пациенти, на ТВ имаше да ме има :D За санкциите после тоа не сакам ни да помислам ;D Само за мене мојот збор е светиња ! Ја еднаш се договарам  ... Убаво е чувството кога некој ќе те благослови !!!
ТРПЕНИЕ - СПАСЕНИЕ, доброто со добро се враќа, Господ е еден !!!

П.С.
Еве кој бараше линкови, ме мрзи да барам - сосема доволно се и овие, слободно дополнете ја листата ;)

http://www.hot-hot.com.mk/

http://www.pazar3.mk/mk/Listing/Detail/Index/1058644?searchID=10066714&Idx=4

http://energetskaefikasnost.info/eko-kuki/

http://oglasuva.me/o/gradeznistvo-alat-i-domakinstvo/uslugi__/eko-gradba-proektiranje-i-izvedba-na-eko-kuki/1759/

...
« Последно менување: 28 Октомври 2012, 18:01:29 pm djidji »

Присутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11898
  • Архитект
« Одговори #1099 на: 28 Октомври 2012, 18:15:53 pm »
Еве дополнување за Џиџи и останати.

osmica8@yahoo.com

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #1100 на: 28 Октомври 2012, 19:14:39 pm »
Цените на градежните материјали вртоглаво (ќе) паѓаат,

http://www.build.mk

а со тоа и на недвижностите ...

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4712
« Одговори #1101 на: 28 Октомври 2012, 19:16:14 pm »
да да сигурно,поготово на становите ко до сега што паѓаа:))

Присутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #1102 на: 28 Октомври 2012, 19:18:58 pm »
Каде тоа бе Џиџи, дај линк. Овде ништо не пишува.

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #1103 на: 28 Октомври 2012, 19:37:36 pm »
@ficomk
Тие што се изградиле - се изградиле, толкава им била загарантираната цена (авансно одат овие проекти). Збориме за оние коишто допрва треба да се градат и ... НЕ ЗАБОРАВАЈ - (нај) скапо е местото на коешто (ќе) градиш, што автоматски ја повлекува и крајната цена на објектот или станот, како сакаш !!! Еве на пример нека се изгради повеќе катна зграда во некој Реон во развој (Општина Сопиште на пример накај Козјак рецимо), па да видиме колку ќе биде цената по м2 ;) Во градежен реон веќе е друга цената, но сепак повторно зависи од повеќе фактори - побарувачката на локацијата, како и понудата на изведувачите. Намената на проектот секако игра важна ролја заради карактерот на истиот (деловен, стамбен, јавен ... ). Зборев конкретно за цената на градежните материјали :)
Ни ја не верувам дека крајната цена на становите ќе се промени т.е. намали - НАПРОТИВ, може само да расте ;D Како илустрација цената во К4 од просечни 1000 евра/м2 сега е за 30% зголемена (ради изградбата на City Mall) и изнесува 1300 евра м2  8)

@osmica8
Од извори блиски до релевантите :D

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4712
« Одговори #1104 на: 28 Октомври 2012, 19:40:43 pm »
Џиџи,највеќе што може да се деси е цената на становите конкретно, да остане иста,а разликата лакомите инвеститори ќе си ја стават у џеб.е сеа сам ако си градиш,ко у твојот случај да заштедиш 10 посто барем и не е малце(не проверив за колку би било намалувањето на градежните материјали)

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #1105 на: 28 Октомври 2012, 19:46:45 pm »
Тоа е тоа - се согласувам!

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7826
  • French diamond
« Одговори #1106 на: 28 Октомври 2012, 19:47:45 pm »
Денес кај мене се преправаше оџакот внатре во собата, пошто излегваше дирек на вратата, и одлучивме да биди висечки оџакот... кој мене ми делува многу интересно  :D

Присутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #1107 на: 28 Октомври 2012, 19:57:41 pm »
@Џиџи - Извори блиски а ? Дај да дојдам и јас поблиску да научам нешто...... мајку му. ;D

Јас најмногу се нервирам со продавање на муда за бубрези. Луксузни станови и куќи за по луда сума, а од луксуз ниту Л нема.
Конкретно ова ме изнервира МНОГУ!
http://www.build.mk/?p=19000

Види го ѕидот бее............... до кога бе со вакви „елитни“ населби ??!

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6220
  • 69
« Одговори #1108 на: 28 Октомври 2012, 20:51:54 pm »
Да работев ја вака замисли Сале по болнициве ... куп мртви, куп повредени, куп, незнам, со погрешни дијагнози пациенти, на ТВ имаше да ме има :D За санкциите после тоа не сакам ни да помислам ;D Само за мене мојот збор е светиња ! Ја еднаш се договарам  ... Убаво е чувството кога некој ќе те благослови !!!
ТРПЕНИЕ - СПАСЕНИЕ, доброто со добро се враќа, Господ е еден !!!

Фала богу, уште не ме затвориле...
:)
Само знаеш, тркалото се врти...
Еден ден....еден убав сончев ден...
:)
А и многу ја рекламираш фирмата...Ја подрече...Не требаше толку да ги фалиш...
Ова мене ми остава впечаток дека се преваранти во второ полувреме, а тоа највеќе ме нервира...
А имаше луѓе кои бараа фирма како тектум за градење, со оглед на тоа што им покажував слики од вашата куќичка, и темпото со кое се одвиваа работите во почетокот...
Ова ме наведува на фактот да им кажам да внимаваат доколку решат да му се јават на газдата, бидејќи не сакам јас да испаднам кривец ако некому се случи баш ова тебе што ти се случува, па после да си носам терет на душа...
Јок...
Само мислам дека ке се завршат работите и кај вас, но малку одложено...Не ги знам условите на договорот, но знаеш, непочитување на договорените рокови сноси пенали :)
Можда и ке ти се исплатат, вака или онака... :)
Добро е што и инспекцииве почнаа да работат како што треба...
И тоа е голем + да знаеш...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #1109 на: 28 Октомври 2012, 21:44:46 pm »

Јас најмногу се нервирам со продавање на муда за бубрези. Луксузни станови и куќи за по луда сума, а од луксуз ниту Л нема.
Конкретно ова ме изнервира МНОГУ!
http://www.build.mk/?p=19000

Види го ѕидот бее............... до кога бе со вакви „елитни“ населби ??!

Искрено признавам дека не се разбирам и нормално верувам дека е така како што кажуваш, ама ова лично мене стварно многу интересно ми изгледа:

Not a valid youtube URL

@SaleSk