Автор Тема: ЕКО куќи  (Прочитано 1853649 пати)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Одг: ЕКО куќи
« Одговори #1005 на: 16 Октомври 2012, 13:01:40 pm »
Абе и телефоните зрачеа, па глеам сите ги испофрлавме :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #1006 на: 16 Октомври 2012, 13:36:49 pm »
A да им отидеш ти до канцеларија, чисто онака?

Денес е во Солун, проверено. Како и да е, најверојатно нема да дојде додека не го покрие објектот во Кавадарци кој моментално го гради (подрум, плоча и уште две плочи изнад, па незнам таван, кров ...). Тоа е целата работа (по Договорот кај мене има време до 13 Ноември, при усното договарање се спомна рок од 45 раб.дена, но на Договорот си даде фора уште 20 дена, нормално, да не плаќа пенали), ваму не сакал да чека со оваа нова и поголема инвестиција-плашејќи се да не ја пропушти. МАДА, по моја препорака треба да гради еден објект од мојата десна страна и уште три објекти од левата страна (гледано од патот према викендицата), го заборавив и брат ми (е сеа плоча и септичка со канали за почеток, ама кој ти дава нели - после сигурно би одел на карабина и тн. етапно, спрема можностите нели?) како и уште еден во Кавадарци - што е пак инвестиција од cca 100000 евра. Сите од нив чекаат да го видат крајот на мојот проект, нормално нели?!
     Не се нервирам што во моментов работи на друг објект (пред потпишувањето на Договорот баш му го спомнав ова и рече дека во ваков случај ќе се гради паралелно на две места), се нервирам ради изговорите дека наводно очекува панели за врата и незнам каков специјален (велелепен) панел за влезната врата и ради тоа што закажува конкретни термини на кои не се појавува, а мене одењето до таму и назад ми е 50 км х 10 пати ~ 500км.  Па јави се барем дека нема да дојдеш и готово, луѓе сме нели ИЛИ кажи отворено - ќе дојдам кога ќе го покријам поголемиот објект што го градам паралелно и крај - тоа е тоа, све ќе разберам и нема да има нервози. Нервозите потекнуваат од изговорите и НЕјавувањето дека нема да дојде на закажаното!
     Све е до човекот, не сме сите луѓе исти, нели, а и фала Богу што не сме - немаше да биде интересно иначе. Човекот го проценив како деловен, професионален, стручен, експедитивен, амбициозен, чесен, семеен и не згрешив! - едино забораев дека таквите луѓе обично цело време се зафатени :D
     За крај, да не се разбереме погрешно - не пишувам да се пожалам, пишувам зашто чувствувам морална и етичка потреба за тоа, ви ветив на сите, а за мене дадениот збор е светиња ! Поздрав до даљнег :)

П.С. Молам да се воздржите од коментари, особено со недолична содржина. Форумов е јавен, а го следат и гореспоменатите субјекти кои можда еден ден ќе станат и пријатели на форумов... спонзори, нели ;)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6220
  • 69
« Одговори #1007 на: 16 Октомври 2012, 14:10:42 pm »
Welcome to the club
;-)

Едно ке ти речам...Знам во каква ситуација се наоѓаш, да ти кажам да не се нервираш е џабе, обично тоа што е им го кажувам на луѓето, не ги штедам и не им правам лице, така да знаеш за што зборувам...
Работата ке се среди, се ке дојде на место. Ако не денес, утре, задутре, малку нервоза, малку напнување, малку извинување, луѓе сме ке се разбереме...
Но на почеток све изгледа розево, за да на крајот се излезе зелено...И тоа е реалноста...
Штето што во договорите не постојат некој клаузули за плаќање на пенали, па да можеш некого да дадеш на суд. Ама не е ни тоа решење...
Мислам дека само треба да бидеш трпелив, работата ке си дојде на место, се ке се среди...
Тоа е тоа...
Паралелно за да градиш ти треба огромен тим на луѓе...
СО помал број неможеш да ги бркаш работите...Едноставно тие не се движат...Или се движат премногу споро...

Но пак ке речам...Полека, ке се средат работите...Има рок, има фора...Ако дојде до неиспочитување на роковите, после ке се бркаат правни работи...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #1008 на: 19 Октомври 2012, 20:22:16 pm »

v

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #1009 на: 19 Октомври 2012, 20:39:50 pm »
Ти дојде малце душа на место? :) Ајде ќе биде почна на куќа да личи.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6316
« Одговори #1010 на: 19 Октомври 2012, 21:06:19 pm »
Колку ја зеде влезната врата (ако ја плати ти, ако не колку се движат цените на овие) ??? И колкави димензии е ?

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #1011 на: 19 Октомври 2012, 21:12:27 pm »
Веруј ми незнам ...

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4239
« Одговори #1012 на: 19 Октомври 2012, 21:15:36 pm »
Одлично Џиџи, супер испаднала. Еве нешто и од кај мене у фаза на градење што беше куќата. Уште огради на терасите, на дворот,  средување на двор и кујна фалат. До напролет се надевам се готово ќе биде

If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #1013 на: 19 Октомври 2012, 21:17:40 pm »
Aaaa убава !!! Со среќа нека е !!!

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6220
  • 69
« Одговори #1014 на: 19 Октомври 2012, 21:30:11 pm »
@Suzuki

Влезна врата од германски профил ROPLASTO австриски оков MACO со 5 точки на затварање со димензии 210х110 по цена од 320 евра со монтажа и гаранција од незнам колку време...Имам во договорот ама ме мрзи да барам a со сигурност е повеќе од 5 години...

Ваков модел најефтини имаш во Штип, 220 евра, со турски профили Фиратпен и со оков заборавив која марка беше...Монтажа и гаранција една или две години, не сум сигурен...Мислам дека беа 2 не ме држи за збор...

Ист модел на врати има и во Кочани, но наместо од ПВЦ, ги изработуваат од Алуминиум...Со алуминиум во бела боја и термобариера на профилот, цената на вратата изнесуваше некаде околу 400 евра со незнам колку време гаранција...
Е сега мене не ми одговараше Алуминиум пошто сакав да имам прагче доле....Инаку малку фалеше да го завртам бројот и да нарачам...
Има и по други места, скоро цела МКД ја свртев и уздуш и попреку, ама незначајни работи имаше...
Ако си за дрвени врати, имам понуди и за нив...Што храстови, што чамови, итн :)

@ ЏиЏи

Е па етеееее...Биднаа работава...Коа ке частиш а? :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6221
« Одговори #1015 на: 19 Октомври 2012, 21:43:18 pm »
и јас имам вакви две врати и за парите се одлични

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #1016 на: 19 Октомври 2012, 21:53:04 pm »
Хаха сите со исти врати се погодивме :D

@SaleSk за частење знаеш дека никад немало проблем! Да не испадне радување пред време, има уште доста до крајот - ова е само најава за „нов“ почеток ИЛИ ... ?  :o  :-X  ::)

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6316
« Одговори #1017 на: 19 Октомври 2012, 22:02:09 pm »
Соработуваме со фирмата Универзал, го прашуваме човек од кај нив, ни покажува каталог, иста ваква врата, германска, со гаранција, без монтажа 200 евра... Сум се чудел...
После прашавме за прозорци... Прозорец 1,60м на незнам колку, со 4 стакла не обични, незнам како ги викаше (мислам К стакло беа) вика 100 евра, 120 најсила, без монтажа..
Кај чичкоми исто 1,60 на незнам колку, со 2 обични стакла му земаа 380 евра со се монтажа....
Незнам дали е паметна идеа дрвените прозорци да се заменат со ПВЦ, и влезната врата исто така со ПВЦ...

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #1018 на: 19 Октомври 2012, 22:04:01 pm »
Ауууу џиџи си го правел куќата ко министерскооо....ти да го гледаш на другите, другите а тебе НЕ :)
Супер е само напред :)))

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7891
« Одговори #1019 на: 19 Октомври 2012, 22:05:49 pm »
Незнам дали е паметна идеа дрвените прозорци да се заменат со ПВЦ, и влезната врата исто така со ПВЦ...

Seriously?