Автор Тема: ЕКО куќи  (Прочитано 1853151 пати)

Отсутен mickeymkd

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 59
Одг: ЕКО куќи
« Одговори #945 на: 07 Октомври 2012, 23:46:15 pm »
Imas polikolor od JUB so zolto pakovanje i na nego pisi CITRO.Kantata e negde okulu 900 denari.Jas samo so ova cudovo go resiv problemot a veruvaj se iznamaciv dosta.Prethodno iscistigo i premackajgo so nekoe sredstvo protiv nea ili podobro procitaj na kantata sto pisuva.

Ок фала, ке пробам со бојата, сега видов на страната на Јупол имаат и некое средство за отстранување на мувла се вика Алгицид, да се надеваме дека ке има резултат.

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6221
« Одговори #946 на: 07 Октомври 2012, 23:47:59 pm »
ова е добро средство против мувла

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #947 на: 08 Октомври 2012, 00:17:24 am »

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6316
« Одговори #948 на: 08 Октомври 2012, 00:21:25 am »
овие се кај тебе ??? Како одат со +поткровје???

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #949 на: 08 Октомври 2012, 00:25:10 am »
Да, овие работат кај мене. Инаку имаш контакт горе, прашај ги слободно све што те интересира.

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #950 на: 08 Октомври 2012, 00:35:33 am »
не не, чисто онака прашувам, бидејќи пред 1 година направивме куќа 80 квадрати све комплет... Според овие треба да се плати 22.500 за куќата (за 80те квадрати), а ние ја направивме за далеку помалки, да не речам упола... 80% работеа мајстори, останатото сами...

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #951 на: 08 Октомври 2012, 00:39:19 am »
Да не збориш ти за карабина? Ова ти е цена за клуч на рака...

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #952 на: 08 Октомври 2012, 00:46:40 am »
Не, зборувам за куќа, целосно од темел до ѓерамида... Е сега вистина е дека јас треба да трчам по мајстори, еден неможел, друг утре ќе дошол, трет скапџија, четврт не си ја знае работата... Па после ајде некој го искривил ѕидот, па ајде караници... Па после да им бараш чатми, летви, греди, штици, блокови, цименто за да сработат.... 6 месеци се работеше, поминаа 50 мајстори.. Кој за ѕид, кој за ѓерамиди, кој за плоча, кој за врати....

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6220
  • 69
« Одговори #953 на: 08 Октомври 2012, 00:55:13 am »
Ако сте поминале за 12 000 евра свака част...
Ја до сега имам дадено околу 35 000 евра и уште не сум готов...Немам ни една единствена столица ставено внатре, а имам уште некој си 1000 евра да дадам минимум за да речам, е сега може да почнам со уселување...

Инаку станува збор за некој си 70 квадрати ефективни во соби за живеење, 5 квадрати купатило, 8 квадрати кујна, ондак 20 квадрати во ходници и претсобја, 8 квадрати скали, 8 квадрати остава, 6 квадрати тераса, одприлике тоа е тоа... Севкупно околу 120 до 130 квадрата...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #954 на: 08 Октомври 2012, 01:10:16 am »
Па би рекол дека се околу 15.000 али тука не спаѓаат внатрешните врати, или пак мебел или вц... А да, од тие 80 квадрати,40% се канцеларија и магацин, 30% е работилница за фарбање, ова она, и уште 30 е дуќан за бои и лакови...инаку ги заборавив плочките, 1200 евра се дадоја само за нив.... Ќе сликнам деновиве...

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #955 на: 08 Октомври 2012, 10:17:48 am »
Не верувам дека во Македонија постои друга градежна фирма која работи вака квалитетно, со квалитетни материјали, брзо и за оваа цена како Тектум Инженеринг. Не да ги фалам дека работат кај мене, [кога (ако) треба - критикувам] туку можам да кажам едноставно сум имал среќа да ги запознаам и ангажирам. Како што реков, за сите мои евентуални накнадни побарувања надвор од проектот и договорот секогаш се спремни за соработка по првично договорената цена на материјалите. Сите цени ги проверувам по складиштата, магацините, големо-продажните места и тн., разликата е минимална! Тектум Инженеринг се бави и со производство, па добива и други градежни материјали во компензација - затоа се поефтини од останатите (прва рака). Газда е Дарко Махлијанов, млад и амбициозен дечко на кого му ја укажав довербата и цврсто верувам дека не згрешив! Кога можат мене да ми удоволат - болен перфекциониста, тешка цепидлака ... верујте ќе бидете задоволни :D
За хидро изолација е веќе средено, искрено не се сомневав ни најмалку, беспотребно само нервози од моја страна :) , ама таков сум јебига - не можам да се мењам, проблемот беше во мал недостиг на комуникација ;) Монтажата на прозорите и вратите се одлага за среда, заради изборот на украсните панели. Се надевам нови слики во среда вечер - среќно! ;D

Отсутен Z128

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 381
  • ? ? ?
« Одговори #956 на: 08 Октомври 2012, 11:01:23 am »
Пред едно три-четири години во некои од собите од станот претежно по ќошовите од ѕидот којшто е надворешен ѕид на зградата се појави мувла. Преку лето ја чистам и кречам, али кога ке се намалат температурите преку зима обавезно фаќа. Да не има некој совет да понуди или ке мора да се прави надворешна изолација на фасадата? Дали има да се купи бела боја со некои примеси против мувла или нешто слично?

http://www.rimeko.com.mk/mk/?id=5&kat_id=9&sub_id=72 многу делотворно, можеш алишта во дневна да сушиш и да не осетиш :)

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #957 на: 10 Октомври 2012, 18:50:51 pm »
Јавно им се извинувам на тие што ме прашуваа за цврстината на профилот во прозорите, колку нивоа на дихтовања имаат, колку комори, колкава е безбедноста на влезната врата, украсниот панел на вратите и тн. Верувајте НЕ по моја вина, а веќе по втор пат ве преварив, што знаете дека воопшто не личи на мене  >:( За жал, работите не зависат од мене, а еве веќе ни помалку ни повеќе туку три цели недели работите на објектот како што гледате стојат статус кво  :( Од за мене сеуште непознати причини изведувачот денес не беше достапен за јавноста, искрено се надевам дека се е во најдобар ред и дека уште задутре работите ќе се вратат на својот колосек. Да не испадне само - таман го искинав од фалење Тектум Инженеринг, овој си најде и друга тезга и ме стави у втор план ...  :o

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6220
  • 69
« Одговори #958 на: 10 Октомври 2012, 19:20:46 pm »
Зависи од тезгата, но не верувам дека си го платил целиот проект...Во спротивно ке дојдам да те искубам :)))
Најверојатно луѓето имаат уште некоја работа, друг објект и не се стигнало да се сработи се...Не му се секирај...А баш мислев да те барам по телефон за да видам до кај си со работава...
:)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #959 на: 10 Октомври 2012, 19:34:20 pm »
Ма јасно, а готова ќе беше брат до сега, виде и ти самиот како се одвиваа работите... Јебига, тоа е тоа - welcome to reality! Нервоза ??? Нееее, отрнав више на празни ветувања него знаеш што, не ми е криво што ме лажат - криво ми е што мислат дека им верувам ;) А пари ? Ха, само Тетоец заебал егеец :) Пари не се проблем брат - ПАРИ НЕМА !!!