Автор Тема: ЕКО куќи  (Прочитано 1853133 пати)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6220
  • 69
Одг: ЕКО куќи
« Одговори #960 на: 10 Октомври 2012, 19:55:17 pm »
А хахахахаха
Респект за претпоследната реченица :)))))

Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #961 на: 11 Октомври 2012, 18:50:49 pm »

... не верувам дека си го платил целиот проект... Во спротивно ке дојдам да те искубам :)))

Дојди брат искуби ме слободно, за кубење сум ! :D
Заради заштита од покачување на цените на градежните материјали, ја уплатив цела сума авансно - при што добив рабат. Башка за дополнителни и невкалкулирани работи кои не се предвидени во договорот ми прави дополнителна калкулација и доплата :)

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1489
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #962 на: 11 Октомври 2012, 18:53:40 pm »
Џиџи, дали конечно се слушнавте ?

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #963 на: 11 Октомври 2012, 19:05:35 pm »
Не се јави ни денес ... Знам дека имаше семеен здравствен проблем, па не сакам да притискам... btw има фора до 13 Ноември - до кога е обврзан да го заврши објектот (по договор 65 работни дена почнувајќи од 25.08.2012, вклучувајќи ги и саботите).

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #964 на: 11 Октомври 2012, 19:56:03 pm »
Ќе биде...
А и да знаеш дека ке те искубам!
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #965 на: 11 Октомври 2012, 20:16:09 pm »
Во една тема спомнав дека djidji ми е ратно име  8) Изгубена битка не значи изгубена војна ;) Знаеш дека преживеав две војни, па зар сега на свој терен, со комплетна логистика, силни сојузници, богат арсенал оружје и врвна воена обука да изгубам војна? ;D
Нормално дека ќе биде !!! :)
« Последно менување: 11 Октомври 2012, 20:36:36 pm djidji »

Отсутен Z128

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 381
  • ? ? ?
« Одговори #966 на: 12 Октомври 2012, 12:08:16 pm »
Пенали-менали нешто?

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8385
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #967 на: 12 Октомври 2012, 17:42:31 pm »

... не верувам дека си го платил целиот проект... Во спротивно ке дојдам да те искубам :)))

Дојди брат искуби ме слободно, за кубење сум ! :D
Заради заштита од покачување на цените на градежните материјали, ја уплатив цела сума авансно - при што добив рабат. Башка за дополнителни и невкалкулирани работи кои не се предвидени во договорот ми прави дополнителна калкулација и доплата :)
За кубење си џиџи.
Те молам продолжи да известуваш за напредокот, и јас сум на истата мака а и баш овие тектум ги разгледував на реклама5, не е многу скапо во споредба со тоа што го нудат, баш ќе ме интересира дали ќе е квалитетно изградено, еден пријател ме предупреди од фирми како тектум демек понастрана, причина -демек посен малтерајот го правеле, штеделе, па демек ако сакаш типла или шајка да заковаш, ќе се ронел ѕидот...

Е сега јбг, мајсторите барем во тиквешијата се такви, пари никако пред време!

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #968 на: 12 Октомври 2012, 17:55:25 pm »
Тоа со малтерот и со ронењето нема врска...
И мене ми збореа вака, онака, а у принцип сите зборат и на крај тие најмногу што зборат и се фалат, најбофал прават...Тоа ти е.. Да си знаеш...

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #969 на: 12 Октомври 2012, 18:29:18 pm »
@Z128
     Не бе брат, нема да дојде до тоа - таман работа :) Вака малку режија - за живци само, колку да биде поинтересно ;)
Инаку денес исконтактиравме и договорено е од вторник повторно да се продолжи со работата:
Значи монтирање на врати, прозори, правење кошулици (долу и горе), а додека се сушат кошулиците таман да се направи водоводна шахта, да се обезбеди и затрупа доводот на вода, монтира одводот со ревизиите до септичката јама, пушти кабелот за струја со уземљењето и да се затрупаат каналот и септичката, пуштат армирани бетонски стази за кола од долу до горе (од главниот пат до крајот на куќата)...

@pirat_07
     Ти гарантирам лично дека све досега што е изградено е изградено комплетно од страна на Тектум Инженеринг и све е изградено со врвни материјали и дека не се штедело воопшто !!! Знам за случајот со други фирми, имам и ја слушано - ама да не грешам душа ... А тоа што се ронел ѕидот е до квалитет на песокот (најчесто содржи силикати), а тој го набавуваат локално (набави си го самиот од сепарација ако немаш доверба, пошто сигурно не би го транспортирале песокот од Неготино до незнам, Тетово на пример :)).
Тектум ги препорачувам на сите од се срце, до сега сум презадоволен (тоа што ја сакам да се работи САМО на мојот објект до негово финиширање нема врска со договорот - имам фора уште еден цел месец, а све се прави реално за две недели така да апсолутно нема никаква вина изведувачот туку ја си имам проблем со егото :D Уште еднаш, ако имаш намера да градиш јави му се слободно на Ѓоко од Тектум Инженеринг, поздрави го од мене и ангажирај ги слободно без ни најмалку двоумење-не само што нема да згрешиш, туку нема сигурно да најдеш поефтини и поквалитетни!

@SaleSk
     No comment... Respect !!!

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #970 на: 12 Октомври 2012, 18:38:35 pm »
Џиџи, зборевме. Само без нервоза.

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #971 на: 12 Октомври 2012, 19:04:30 pm »

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #972 на: 14 Октомври 2012, 20:53:01 pm »
Планирам во дневна да ставам од овие коцкиве да биде главно осветлување.
Е сеа во дилема сум дали ќе го осветлат доволно просторот 4,7х4,7 и 2,8 висина.
Во план ми е да бидат до 200вати на потенциометар.  Некој малку биле, други мн.
Треба да направам распоред за местење и треба да се сече гипсот после каење нема.
Моментално имам сијалица ставено од 150W одлично осветлува.
Дали има некој вакви ставано.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
« Одговори #973 на: 14 Октомври 2012, 22:45:35 pm »
Допрва ќе ставаш халогено осветлување? Кај мене сите сијалици во куќата не трошат 200w...

Оди на нешто штедливо.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #974 на: 14 Октомври 2012, 23:22:54 pm »
Сакам на потенциометар да бидат, а убаво изгледааат овие коцкиве така да останувам на оваа варијанта.