Автор Тема: ЕКО куќи  (Прочитано 1852408 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
Одг: ЕКО куќи
« Одговори #705 на: 13 Септември 2012, 21:51:46 pm »
и никако колена од 90 степени и Т колена
Нормално.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #706 на: 13 Септември 2012, 22:18:31 pm »

@Drive-r
Оџакот ќе биде опшиен и со соодветни цигли, нема да кондензира и црни. 
Не те разбирам?

Искрено и ја не разбрав точно како, ама има мајсторија и во тоа. Најеројатно околу оваа цигла на сликата се става термо изолација (незнам, стаклена волна или сл.) у сендвич, а однадвор 12-ка цигла... Како и да е ќе видиме, репотажата продолжува-фала за забелешките :)
Како што у неколку наврати реков, целата доверба му ја укажав на изведувачот, вистински професионалци се-ја сум задоволен! Прифаќаат сугестии, кооперативни се, вградуваат квалитетни материјали и т.н. Крајот го краси делото, па да бидеме трпеливи ;)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6220
  • 69
« Одговори #707 на: 13 Септември 2012, 22:28:24 pm »
Значи мислам дека одвод кога се прави, цевката или треба да биде вертикална или треба да има пад од 1-1.5% заради тоа што ако има поголем пад водата оди а тврдата материја останува и се запушува. Нека образложи некој кој е по искусен на оваа тема.

Падот треба да биде 1 степен или 2 посто...Ако е повеќе, водата ке оди, лајната народски кажано ке останат...Или обратно...Нема ништо да оди се ке седи...
Колена од 90 степени се ставаат, зошто да не се ставаат? Си има математики...еден куп...

@џиџи
Работава оди турбо...Одлично...Секоја чест..
Висината е супер, таман ке биде за да одиш, да не кршиш глава и да не се наведнуваш..
Ова е веќе друг  муабет...
А за одводот, си знаат они, не им е првпат...
За оџакот исто...Ке го изѕидаат со оваа цигла, па ке стават изолација, па со уште една од надвор...Ваљда?
Или најбоља варијанта е шамотна цигла :)
Што и да направат, си знаат...Не се од фчера...Се гледа...Одлично си работат...Нема проблеми...

@ Сите

Да не знаете кој продава Хромодем лакови за паркети во Скопје, кој е главен увозник и слично?
И кај е најефтино???
:)

п.с. Најдов...Маџари. Благоја Стевковски бр.4 .... Здравје утре да исконтактирам сос нив :))
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11898
  • Архитект
« Одговори #708 на: 13 Септември 2012, 22:34:32 pm »
Абе Никола ?
Само оваа боја ја имаше ? Или ова најевтина беше?

Најуба куќа во боримечка имате.

;D ;D ;D ;D ;D

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6220
  • 69
« Одговори #709 на: 13 Септември 2012, 22:36:31 pm »
Зошто бе 8-ка така му рече на чоеко?
Па шо муфали на бојата...
Му се бендисвала на чоеко и си ја напраил таква...Ти што купи Алфа? Шо не купи бемве?
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45187
  • Il Moderatore
« Одговори #710 на: 13 Септември 2012, 23:34:12 pm »
http://www.odzak.com.mk/

Обрати се кај овие, имат многу добри оџаци. Може е малку поскапо, ама е екстра квалитетно. Кога реновиравме дома, брат ми го преѕида оџакот со ваков трокомпонентен систем. Оди, ќе ти објаснат...
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5729
« Одговори #711 на: 14 Септември 2012, 01:02:14 am »
 ;D ;D ;D ;D ;D

NEMOJ DA Ste TAKO SKEPTICNI !
Aj Vlajko brkovi ti plavi, prst u dupe pa ih nagaraviiii..:)))))
Pa prijatelju nemoj da si tako skeptičan sve će to prija lepo da opere, malo si se isprljao pa šta xD
Ziko ajde da ga pustimo.A ne,ne,neka ga nek' se jos malo kiseli,hahhahahahaha
Pa ti kazes da vidis nocu xD
pomagajte drugovi....hoću da se udavim ahahahhahahaha alegendaaaa xDDD

prekrasni vreminja  :'(

a be kaj ke pukame be moze od prozor a djidji  ;D ;D ;D
ne zaboravaj da pises kolku te kosta ke mi treba  ;)
« Последно менување: 14 Септември 2012, 01:14:28 am NUME »

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
« Одговори #712 на: 14 Септември 2012, 01:11:43 am »
Џиџи би те советувал оџакот да ти биде од фи 20ка па нагоре, батали ги тие редуцири што се ставаат на камините.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7824
  • French diamond
« Одговори #713 на: 14 Септември 2012, 01:13:10 am »
Абе Никола ?
Само оваа боја ја имаше ? Или ова најевтина беше?

Најуба куќа во боримечка имате.

;D ;D ;D ;D ;D

Намерно ја одбирав зелена, на слики излегва скроз трето. Е сега едната страна е посветла, а другата е потемна(експеримент на старио), ама да ја видиш во живо многу поуба е ... а и мора некако да дели од другите  ;D

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #714 на: 14 Септември 2012, 07:23:26 am »
Цитат

a be kaj ke pukame be moze od prozor a djidji  ;D ;D ;D

Ќе најдеме место - позади нас е шумата, а ми кажаа дека знаеле и волци да навратат у зима ;)

Цитат

ne zaboravaj da pises kolku te kosta ke mi treba  ;)

Не се секирај, мислам на тебе - сакав да те исконтактирам и претходно, ама стално сум некаде на терен. Ај на ПП ќе те израдувам, па ќе појдеме у живо да ја погледнеш работа. Луѓето како што рече и Сале си ја знаат работата, тешко е у денешно време да се најдат саглам луѓе. Лично овие искрено ги препорачувам, рано е уште да се каже, знам- ама цврсто верувам дека нема да го променам мислењето по техничкиот прием на објектот. Здравје, живи били па видели ! :D

Џиџи би те советувал оџакот да ти биде од фи 20ка па нагоре, батали ги тие редуцири што се ставаат на камините.

Фала Prcot за советот. Разговарав со одговорниот изведувач, се ќе се среди како што треба - нема простор за грижа и паника. Истото ќе биде документирано, па ќе ја барате фирмава и дома да ви гради оџаци ;)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #715 на: 14 Септември 2012, 09:05:34 am »
Ќе ставиш каминче или печка?

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #716 на: 14 Септември 2012, 12:06:01 pm »
Незнам, некоја комбинација камин со плотна или рерна од Алфаплам или Блист... Дајте предлози :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #717 на: 14 Септември 2012, 12:34:40 pm »
Одреди си местенце за чување дрва да се сушат. :) Или место за пелети. :)

Отсутен Z128

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 381
  • ? ? ?
« Одговори #718 на: 14 Септември 2012, 12:37:28 pm »
Јас имам одлично искуство со Алфаплам Рустик во Маврово, но тој може да е многу јак за твојава површина (11 KW), Алфаплам Ориент или Премиер (7 KW) мислам дека е посоодветен за кај тебе, но со тој модел немам искуство.
« Последно менување: 14 Септември 2012, 12:58:35 pm Z128 »

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #719 на: 14 Септември 2012, 12:44:02 pm »
Можам да ти кажам каков да НЕ купиш.

Plamen-Hrvatska Franklin

Пред 4-5год.купивме за моите и можам да кажам дека е најшкарт производ на пазарот!
Ај што попукаа стаклата(пошто стариот модел беше со 4 одделни стакла) оправдано,ама гусот(или која и да е слична легура) на неколку места попушти,и каминот е скоро неупотреблив,а беше солидно платен 23-24000ден.

Така да српските Алфаплам мислам дека се подобра варијанта!