Автор Тема: ЕКО куќи  (Прочитано 1592684 пати)

Отсутен nikomil1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 781
Одг: ЕКО куќи
« Одговори #8445 на: 02 Ноември 2022, 13:19:40 pm »
Теренот е овој
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Над патот каде што е чисто. Не е многу стрмно, ама си има косина. Затоа се мислам дали да биде на стопи-столбови колку да не лежи на земја.

Ne e opasno strmno no ubavo kje e da zaramnish malku koga vekje vikash mashina da kopash stopi za stolbovi. Lichno bi odel na stolbovi potkrenata od zemja barem 30-40cm od naj visokata tochka (na drugava strana moze i fazla od metro kje dojde)

E sea poslushaj me i napraj si pravi dzidovi barem 1.5m kako sekoj normalen chovek :) vaka za oko A-frame super izgleda ama svesen li si deka ne si 30cm visok i deka 2m od dzidot nemozes da se doblizis bez da lazis po kolenici :)

Отсутен Leonid

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 902
« Одговори #8446 на: 02 Ноември 2022, 14:33:06 pm »

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3698
« Одговори #8447 на: 02 Ноември 2022, 15:06:41 pm »
Златен, појди до Брезовица, на 60км од дома ти е и укради некоја идеја од браќата, какви брвнари имаат направено према ски центарот на гз да паднеш. Таман и чај ќе си набереш горе во планина. :)

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #8448 на: 02 Ноември 2022, 22:02:42 pm »
Нечини и многу гледање 😀

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #8449 на: 08 Ноември 2022, 21:44:11 pm »
Да се преселам ако ми смета заради некој невоспитан и без култура. Наммерно секој може да биде таков и да исели цела зграда.

Немам сеуште деца али кога ке иммам така сигурно нема да се однесуваат.

Кога бев мал секојдневно си игравме бо стан кај другар и кога малку повеке ќе дојдеше до галама тој секогаш викаше полека ке им сметаме долу на комшиите, така беше научен од родителите и го почитуваше тоа.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Да пишам апдејт :
Договорив со комшијата над нив да ми даде клучевите од станот, и онака му е целосно празен. (се отсели)
Лупаа една вечер до 11 навечер. Ми зовре, им се качив, ми отвара татко им, извини комши, деца се, ми вика.
Во ред, деца се.
Следниот ден, викнав двајца другари. Вечерта накај 11, како дечиња сме трчале и рипале. Само друго е кога трчаме тројца по 100+ кг секој, друго е деца по 25/30кг.
Се качи комшијата за неполни 5 мин, и со мерак му реков, извини комши, ама децата на колега трчаат, и што да им правам, деца се.
Лупавме пак втора партија, 12 навечер беше. Ама не се качи.
Од таа вечер, до сега, милина е доле кај мене. Како на пердуви му газат децата/домашните... Значи, решение имало.
Знам дека ние тројцата што трчавме сме за онадење, ама ете решението е успешно.
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #8450 на: 08 Ноември 2022, 22:30:20 pm »
Да се преселам ако ми смета заради некој невоспитан и без култура. Наммерно секој може да биде таков и да исели цела зграда.

Кога бев мал секојдневно си игравме бо стан кај другар и кога малку повеке ќе дојдеше до галама тој секогаш викаше полека ке им сметаме долу на комшиите, така беше научен од родителите и го почитуваше тоа.

Да пишам апдејт :
Договорив со комшијата над нив да ми даде клучевите од станот, и онака му е целосно празен. (се отсели)
Лупаа една вечер до 11 навечер. Ми зовре, им се качив, ми отвара татко им, извини комши, деца се, ми вика.
Во ред, деца се.
Следниот ден, викнав двајца другари. Вечерта накај 11, како дечиња сме трчале и рипале. Само друго е кога трчаме тројца по 100+ кг секој, друго е деца по 25/30кг.
Се качи комшијата за неполни 5 мин, и со мерак му реков, извини комши, ама децата на колега трчаат, и што да им правам, деца се.
Од таа вечер, до сега, милина е доле кај мене. Како на пердуви му газат децата/домашните... Значи, решение имало.
Секоја чест. Значи можело.

Отсутен Leonid

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 902
« Одговори #8451 на: 09 Ноември 2022, 07:46:26 am »

Да пишам апдејт :
Во ред, деца се.
Па така бе пријател,со нивно оружје
Јас еднаш го ставив звучникот на плакар,свртен нагоре,погласно пуштен,и си искочив. Па се свестија слоновите да не лупаат

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #8452 на: 09 Ноември 2022, 13:45:41 pm »
Кафана за комшијата!!!!

Да прашам и ја нешто, даки некој знае каде да најдам розетни за цевки за парно за тие во постари згради, што одат по вертикала (заеднички за сите). Во дијаметар ми личат како цол и половина ама не сум мерел.
Прашав во неколку продавници, немаат за тој тип само за 1/2.

План Б ми е да земам форекс инда сечам мои ама ако постои некаде да не губам време.
Фала

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #8453 на: 09 Ноември 2022, 15:11:03 pm »
Сакаш розетна за посточка цефка (на преклоп) или за на ново поставување?

Таква на преклоп сум купувал во Меркур. Ако ме држи меморијата.

Еве метални

https://www.akvaterm.com.mk/sq/remer-kolekcija

ЕДИТ: Добив дојава. Имало во продавници за греење шо работат. На пр. на Рузвелтова до Сетек до дуќанчето имало.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #8454 на: 10 Ноември 2022, 08:43:46 am »
На постоечка.

Ќе поминам таму ќе видам. Овој од линкот е 3/8, мене ми треба најверојатно од 1 1/2 - 2 цола.

Отсутен Vwlover

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 604
« Одговори #8455 на: 13 Ноември 2022, 17:09:53 pm »
US $1.91  53% Off | 5 Modes Water Saving Shower Head Adjustable High Pressure Shower One-key Stop Water Massage Shower Head for Bathroom Accessories
https://a.aliexpress.com/_m0ljZVm

Каде можам да најдам ваков туш во Скопје, со on/off функција, да не чекам од али

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3040
« Одговори #8456 на: 13 Ноември 2022, 19:59:10 pm »
Кој мерач на електрична енергија го користите? Сакам да земам за климава да видам колку троши кога модулира.

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1901
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #8457 на: 13 Ноември 2022, 20:10:31 pm »
Ovoj za klimata i jas go zemav od cicko ali ...

Sent from my SM-J600FN using Tapatalk

Отсутен antibiotic1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 315
  • МАЗДАШ
« Одговори #8458 на: 14 Ноември 2022, 13:25:05 pm »
Другари , сакам да земам викендичка околу Скопје каде што ке можам да бегам секој викенд во периодов што следи(загаден). Целта ми е да запалам кола и да стигнам горе доле макс за 1 час, местото да е чисто не загадено, не ме интересира да има ништо друго само природа и асвалт бар за една кола да мине а да не ја искршам. Добродојдени ми се ваши совети предлози за такви места(опција е и плац). Предвиден буџет за овој зафат ми е 50-60 илјади евра. Фала
Mazda's never die, they just get faster.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7231
« Одговори #8459 на: 14 Ноември 2022, 13:51:38 pm »
Другари , сакам да земам викендичка околу Скопје каде што ке можам да бегам секој викенд во периодов што следи(загаден). Целта ми е да запалам кола и да стигнам горе доле макс за 1 час, местото да е чисто не загадено, не ме интересира да има ништо друго само природа и асвалт бар за една кола да мине а да не ја искршам. Добродојдени ми се ваши совети предлози за такви места(опција е и плац). Предвиден буџет за овој зафат ми е 50-60 илјади евра. Фала

Катланово, конкретно делот покрај стариот пат за Велес. Сега има и нов пат, блиску е и чисто е.

Тоа е она јас што терам секој викенд, ако треба нешто помош за таму пиши слободно.