Автор Тема: ЕКО куќи  (Прочитано 1853070 пати)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7261
Одг: ЕКО куќи
« Одговори #8370 на: 24 Септември 2022, 20:21:49 pm »
Tarket продаваа и во Space Floors.
Друго што о можам да ти дадам како план Б е една соба да ја направите со друг сличен. Верувај дека без разлика на брендот, меѓу себе знаат да имаат мн слични модели.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3159
« Одговори #8371 на: 25 Септември 2022, 10:03:31 am »
Препорака за сервисер за (рачен) вилушкар од Скопје?

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 4111
« Одговори #8372 на: 25 Септември 2022, 10:42:58 am »
  Ариљеметал, стилл карши дог секјурити, јас би термалифт види прашај може доаѓаат на лице место

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3159
« Одговори #8373 на: 25 Септември 2022, 14:46:01 pm »
  Ариљеметал, стилл карши дог секјурити, јас би термалифт види прашај може доаѓаат на лице место

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

У Ариље ќе прашам.

Од Термалифт е купен ама последниот пат (друг виљушкар) не го поправија како што треба + ќе ме тераат да го праќам до Куманово така да со нив завршив засекогаш. Постпродажната поддршка им е никаква, џабе се најголема фирма за виљушкари.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11898
  • Архитект
« Одговори #8374 на: 26 Септември 2022, 08:55:55 am »
Другари малце помош, ми фалат два пакета од следниот ламинат Tarkett  VERNISSAGE 12MM AC5/33 4V / 2001 Capa
Уште кај не се јавив и нема никаде, наводно прекинат е увоз за таркет. Било кое инфо е добродојдено.

Лесна, Лав комерц. Си прашал таму?

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5405
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #8375 на: 29 Септември 2022, 09:36:28 am »
Која е најдобра фуга (за плочки) за надворешна употреба, што може да се најде во Скопје?
Тие најчестите што ги продаваат како за надворешни плочки не се покажаа добри, еднаш само додавав од горе сега морам да ја одстранам фугата и да ја менувам.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #8376 на: 29 Септември 2022, 11:17:12 am »
двокомпонентна акрилна фуга.

Отсутен nikomil1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 807
« Одговори #8377 на: 30 Септември 2022, 12:38:10 pm »
E aj sea nekoj neka bide pameten i neka me posovetuva...pochnav da baram majstor za plochki, arno ama koj so koj dukjan raboti toj go fali a drugite gi pluka..

I sega dilema/trilema-ta e dali frigo-shob, dali mega, dali nekoja si firma KORNI.

Navodno vo frigo shob ne chinele plochkite bile kineski indiski ne znam kakvi...vaka na oko izgledaat ubavo (ama nema da gi meram so shubler dali se site do mm isti)

Ne chinel hidromal fleksot od ading pukal..podobro bila nekoja hidro izolacija kerakol akvastop nanofleks... pari vishok nemam .. shto e popametno od ova da se kupi?

dali da mu veruvam na majstorot shto me ubeduva za KORNI dali mu ve ruvam na drugiot shto mi vika ne be super se frigo shob...a razlikata vo pari e okolu 1000 evra se koga kje se soberi/odzeme

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18169
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
« Одговори #8378 на: 30 Септември 2022, 13:02:01 pm »
Фриго Шоб има плочки со потекло според цената. Што и да одбереш - нормално ќе си прашаш за потекло и ќе ти обезбедат сертификати ако си толку несигурен.

Со другиве не знам, немам правено муабет, во Фриго Шоб работи другар ми и генерално сите се образувани за тематиката па ќе си објасниш што сакаш да постигнеш и дали сакаш крпење, нормално сработено, или сработено да те надживее. Базирано на тоа ќе ти дадат се што ти треба од понуди и информации.
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
« Одговори #8379 на: 30 Септември 2022, 13:08:26 pm »
Плочката наједноставно стави две плочки грб со грб и одма ќе видиш колку се криви, не е некоја филозофија. Понатаму имаш и други проверки, ама оваа е најпроста и најлесна.

Вака: ( ) стави ги плочките. И види дали лежат една на друга, дали има 1мм дупка, или има 5мм дупка, или 20мм дупка.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #8380 на: 30 Септември 2022, 13:40:23 pm »
E aj sea nekoj neka bide pameten i neka me posovetuva...pochnav da baram majstor za plochki, arno ama koj so koj dukjan raboti toj go fali a drugite gi pluka..

I sega dilema/trilema-ta e dali frigo-shob, dali mega, dali nekoja si firma KORNI.

Navodno vo frigo shob ne chinele plochkite bile kineski indiski ne znam kakvi...vaka na oko izgledaat ubavo (ama nema da gi meram so shubler dali se site do mm isti)

Ne chinel hidromal fleksot od ading pukal..podobro bila nekoja hidro izolacija kerakol akvastop nanofleks... pari vishok nemam .. shto e popametno od ova da se kupi?

dali da mu veruvam na majstorot shto me ubeduva za KORNI dali mu ve ruvam na drugiot shto mi vika ne be super se frigo shob...a razlikata vo pari e okolu 1000 evra se koga kje se soberi/odzeme

Јас до сега не сум бил по плочки во тие дуќани што ги имаш напоменато.

Јас би купил од Шате, Тау керамика, Концепт студио, Италукс, Рио компани....

Изолација.
кај нас најупотребувана е хидромал флекс. Заради тоа што мајсторите немаат многу искуство со друг бренд и затоа што е најевтина. Па знаат како да направат од 5кг канта- 7кг материјал.

Кај сите овие што продаваат плочки има некој бренд на изолација, прашај колку кошта. Па донеси заклучок сам.

Отсутен nikomil1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 807
« Одговори #8381 на: 30 Септември 2022, 13:44:10 pm »

Јас до сега не сум бил по плочки во тие дуќани што ги имаш напоменато.

Јас би купил од Шате, Тау керамика, Концепт студио, Италукс, Рио компани....

Shate, ama shate ako imav plata od 3000evra pa da zemam plochka od 3000 denari kvadrat :) nekako presoleni mi se shate.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #8382 на: 30 Септември 2022, 13:51:38 pm »
Незнам во кое Шате си гледал плочки.
Ама јас најскапите шо ги купив од таму беа 1500 ден.
А грото плочките се од 600 - 1000 ден за м2

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7261
« Одговори #8383 на: 30 Септември 2022, 13:56:12 pm »
Од искуство, во Фриго имаш разни производители од разни држави. Кина не е меѓу нив, не поради квалитет, поради скап транспорт.
Јас земав едни шпански и едни турски.
Околу хидроизолацијата, колку чергата. По правило поважно е да се стави бандаж трака по ќошевите и околу одводите ама ретко кој го прави тоа. Што и да ставиш, ако е на цементна основа, ќе се појави пукнатини, бетонот "работи".

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
« Одговори #8384 на: 30 Септември 2022, 14:21:07 pm »
Незнам во кое Шате си гледал плочки.
Ама јас најскапите шо ги купив од таму беа 1500 ден.
А грото плочките се од 600 - 1000 ден за м2
Еден тон сме земале од шате, околу 1500 беа последнте ако не се лажам. 3500 беа само едни големи за кујната што земавме, другото беше многу коректна цена, мислам 900 беа за тоалетот едните.