Автор Тема: ЕКО куќи  (Прочитано 1855434 пати)

Отсутен Mikroos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 921
Одг: ЕКО куќи
« Одговори #7605 на: 09 Декември 2020, 23:23:52 pm »
Kade da najdam monoblok solja?, samo solja mi treba, kazance imam.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11898
  • Архитект
« Одговори #7606 на: 10 Декември 2020, 08:22:07 am »
Моноблок се вика затоа што е едно парче. Шоља + казанче.
Не се двојат.
И да има некој модел што се двој незнам како и зошто некој би ти продал само шоља.

Ама и цената не е нешто висока па да му се мислиш да ги двојш.

Отсутен Mikroos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 921
« Одговори #7607 на: 10 Декември 2020, 09:17:54 am »
Не се двојат.
И да има некој модел што се двој незнам како и зошто некој би ти продал само шоља.

Imam vekje kazance od monoblok komplet. Poradi toa. Inaku ima vo elektrometal monoblok samo solja, 3500 den e, i ja prodavaat posebno.

Rekov da nenima i drugi mesta za monoblok sto prodavaat oddelno.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Leonid

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 916
« Одговори #7608 на: 10 Декември 2020, 12:22:49 pm »
Не се двојат.

Се двојат сите,ама изгледа ко да е едно парче.
Проблем е што не одговараат меѓусебе од различни производители

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 2190
« Одговори #7609 на: 27 Декември 2020, 14:52:20 pm »
Совет дечки во станот што го земав за мое око ова е неприфатливо како е намонтирано али отишол возот зошто беше готов кога го земав, пријавив за ова од едната страна имаат ставено силикон транспарентен водотпорен, прашњето ми е дали да докупам таков силикон и убаво да го поминам по рабовиве, мене ми е да не утре со тек на време вода при туширање дојде до откачување а вратата е прилично тешка и стаклена? совет, слики еве на линкот https://prnt.sc/watv54
https://prnt.sc/watyow

пс. околу умивалникот со каков силикон да поминам за да не фака мувла(имам видено дека поцрнува некаде) и влегува вода од позади

Отсутен Leonid

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 916
« Одговори #7610 на: 27 Декември 2020, 15:46:11 pm »
Совет дечки во станот што го земав за мое око ова е неприфатливо како е намонтирано али отишол возот зошто беше готов кога го земав, пријавив за ова од едната страна имаат ставено силикон транспарентен водотпорен, прашњето ми е дали да докупам таков силикон и убаво да го поминам по рабовиве, мене ми е да не утре со тек на време вода при туширање дојде до откачување а вратата е прилично тешка и стаклена? совет, слики еве на линкот https://prnt.sc/watv54
https://prnt.sc/watyow

пс. околу умивалникот со каков силикон да поминам за да не фака мувла(имам видено дека поцрнува некаде) и влегува вода од позади
Со санитарен силикон,ама сите после одредено време фаќаат мувла

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 973
    • nobrain.dk
« Одговори #7611 на: 31 Јануари 2021, 09:18:29 am »
Колеги, имам потреба од чистачка на месечно ниво за чистење на 55 квадрати стан. Имате некое убаво искуство? Размислував гласно дали да одам со фирма гледам има 10тина = бапал, екочист, ландсервис, сетра и слични но незнам.. има некој вакво искуство.  Потребата е пример секој 15ти во месецот да помине чистачка и да го одршува станот.
Секој коментар и искуство е добредојдено. ФАЛА!
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен bozooo

• Почетник
  • *
  • Пораки: 47
« Одговори #7612 на: 01 Февруари 2021, 21:02:35 pm »
Друштво ми треба предлог фирма/човек/екипа за пвц прозори, би идел на рехау профили со рото окови, но отворен сум за секакви други предлози (во понудата покрај стандардните бели, треба да влезе и можноста за црни профили) фала ви

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1838
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #7613 на: 01 Февруари 2021, 21:33:17 pm »
@JR

Виктор Nova Clean - 071 206 469

Газдата лично ја носи чистачката во 08.30 наутро, таа чисти без престан до 15.30 отприлика и тој повторно ја зема, си носи свои препарати, правосмукалка, скаличка ако треба да се качува на повисоки места (ние имаме под - плафон прозори) и одлично го чисти станот. Ќе ти се понуди и садовите дури да ти ги измие. 1500 ден за 65 квадрати + јас доручек и купував, не ми менува 1/4 бурек, не сакам да ми се онесвести тука гладна.

Kaj нас си доаѓаше редовно на месец ипол отприлика, само прекинавме ради целава ситуација нели :) Бев постојано тука покрај неа, бидејќи имам еден куп фотографска опрема, па ги преместував сам работите, чистеше таа и ги враќав назад. Скроз задоволен сум.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5514
« Одговори #7614 на: 01 Февруари 2021, 23:10:11 pm »
Топ, само со коронава е голем ризик

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

Отсутен The-spiki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 82
    • spiki.mk
« Одговори #7615 на: 03 Февруари 2021, 02:41:30 am »
Колеги, имам потреба од чистачка на месечно ниво за чистење на 55 квадрати стан. Имате некое убаво искуство? Размислував гласно дали да одам со фирма гледам има 10тина = бапал, екочист, ландсервис, сетра и слични но незнам.. има некој вакво искуство.  Потребата е пример секој 15ти во месецот да помине чистачка и да го одршува станот.
Секој коментар и искуство е добредојдено. ФАЛА!

Јас имам искуство со неколку индивидуи  (доаѓаа некогаш по две) што ми препорачаа комшии и не беа доволно професионални.
Не доаѓаат (точно) на договорено време, не носат прибор/средства, секогаш приметувам нешто не е исчистено (тераса, рерна, микробранова) итн.
Или не ми кажуваат на време кои средства недостасуваат кај мене дома (нпр на „последно“ чистење, или барем нешто однапред, а не кога ќе дојде ајде фали МрПропер, Фери, сјај ова она и онда јас морам да трчам до продавница и слични заебанции.
Едната што многу добро се покажа во смисла на чистење, покачи цена неколку пати (во однос на претходно договорено) што вооопшто не ми се допадна и прекинавме соработка.

Од искуство со фирми сум многу позадоволен, инаку цена не е (значително) повисока, единствено со сите е малце потешко договарање термини, мора најмалце неколку дена (а некогаш недела) однапред итн

според квалитет на услуга овие се топ http://www.national-security.mk/index.php/blog

коректно/ок:
https://fms.mk/uslugi/odrzuvanje-na-higiena/
https://www.facebook.com/igsmk/
I sell frozen jogurt which i call frogurt

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 973
    • nobrain.dk
« Одговори #7616 на: 03 Февруари 2021, 08:57:57 am »
фала ти скипи, овие фмс сум ги слушнал и од друго место, ајде баш ке ги исконтактирам

фала
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен Viktor4mkd

• Почетник
  • *
  • Пораки: 7
« Одговори #7617 на: 03 Февруари 2021, 23:20:27 pm »
Дечки ај малку назад на оргиналната тема зашто не видов во последно време да се збори за тоа.
Некој со поново искуство за гредење на еко куќа ?
И предлози за некој со добра понуда за еко куќа , клуч на рака.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3945
« Одговори #7618 на: 04 Февруари 2021, 08:54:48 am »
EcoHouse би ти ги препорачал.
https://www.facebook.com/ecohouse.mk

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11898
  • Архитект
« Одговори #7619 на: 04 Февруари 2021, 10:05:44 am »
Дечки ај малку назад на оргиналната тема зашто не видов во последно време да се збори за тоа.
Некој со поново искуство за гредење на еко куќа ?
И предлози за некој со добра понуда за еко куќа , клуч на рака.

Што подразбираш под поимот „Еко“ куќа?

Ние правиме обични од овие по стандарди шо се.
Незнам дали влегуваат во тоа „Еко“.