Автор Тема: ЕКО куќи  (Прочитано 1855527 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
Одг: ЕКО куќи
« Одговори #7515 на: 13 Октомври 2020, 18:32:44 pm »
Неможе индикаторче со лед. Осим! Ако га не замастимо! Односно со Dimmable LED можно е да функционира.

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #7516 на: 13 Октомври 2020, 22:10:24 pm »
Неможе индикаторче со лед. Осим! Ако га не замастимо! Односно со Dimmable LED можно е да функционира.

Од стокомак сијалиците се ОК, не трепкаат, ЛЕД се. Со затемнување не сум пробал, фина идеја.
А за било кој ЛЕД лустер што не е на сијалици од Стокомак, можно е да трепка.

Отсутен antibiotic1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 318
  • МАЗДАШ
« Одговори #7517 на: 16 Октомври 2020, 11:14:38 am »
Пред некој ден за жал новиов мијалник за у wc керамички го изгребав, на нокт не се осеќа но се гледаат линии. Дали некој некад пробал ова некако да го среди? и со што
Mazda's never die, they just get faster.

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1917
« Одговори #7518 на: 16 Октомври 2020, 11:38:34 am »
Дечки, се спремам за реновирање, горе доле имам/најдов мајстори за се, уште паркетар ми треба.
Да дадете контакт или да препорачате некој паркетар, да го пререди истиот паркет, иструга и излакира ми треба.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #7519 на: 16 Октомври 2020, 12:48:33 pm »
Дечки, се спремам за реновирање, горе доле имам/најдов мајстори за се, уште паркетар ми треба.
Да дадете контакт или да препорачате некој паркетар, да го пререди истиот паркет, иструга и излакира ми треба.
Најдобар е buzuki од форумов

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6316
« Одговори #7520 на: 16 Октомври 2020, 17:10:18 pm »
Јас работам со тоа али само низ Кичево и околниве градови.. Од кај си ? имам пријатели што работат со тоа низ мк па би можел да ти препорачам некој..

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #7521 на: 16 Октомври 2020, 17:56:14 pm »

078268634 Маријан. Работи со брат му заедно, кај мене одлично го средија

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1917
« Одговори #7522 на: 16 Октомври 2020, 18:45:14 pm »
Јас работам со тоа али само низ Кичево и околниве градови.. Од кај си ? имам пријатели што работат со тоа низ мк па би можел да ти препорачам некој..

Од Скопје сум јас, пиши тука или во ПП ако имаш и ти некој.

Отсутен antibiotic1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 318
  • МАЗДАШ
« Одговори #7523 на: 19 Октомври 2020, 14:15:44 pm »
Дали некој има разгледувано вентилатори за у wc. Овој што го имам некој LAAWA приметив дека под мене ако комшиката готви и бидејки тој вентилатор и оној од кујна се на иста цевка врзани, во wc-то се создава миризба кога мојот вентилатор не е вклучен. Претпоставувам дека ми треба One Way вентилатор. Ако некој има некое решение па и нов вентилатор нека предложи за да го решам проблемов..
Mazda's never die, they just get faster.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7444
« Одговори #7524 на: 19 Октомври 2020, 15:00:34 pm »
Дали некој има разгледувано вентилатори за у wc. Овој што го имам некој LAAWA приметив дека под мене ако комшиката готви и бидејки тој вентилатор и оној од кујна се на иста цевка врзани, во wc-то се создава миризба кога мојот вентилатор не е вклучен. Претпоставувам дека ми треба One Way вентилатор. Ако некој има некое решение па и нов вентилатор нека предложи за да го решам проблемов..
Имаш клапни кои се зарвараат кога не дува твојот вентилатор. Побарај.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5514
« Одговори #7525 на: 19 Октомври 2020, 15:30:10 pm »
Ima so klapna ama ne e toa toa, go imame istiot problem kako tebe. Go resivme so mokjen ventilator go vklucuvame koga mirisa, kukaat drugite komsii deka mirisa ama sto da se pravi koga so slepec nemozes da se razberes kade se vrzuva

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
« Одговори #7526 на: 19 Октомври 2020, 19:04:09 pm »
Ви мирисало во кенефот на кујна, а сте се запрашале ли на дотичниот на што му мириса кујната кога не готви ;D

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1489
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #7527 на: 19 Октомври 2020, 21:22:46 pm »
Имаш клапни кои се зарвараат кога не дува твојот вентилатор. Побарај.

АКо можеш да се договориш, да ставите цевен вентилатор најгоре, да влече. Имаше некаде во Карпош 4 ама не знам каде.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #7528 на: 20 Октомври 2020, 00:16:18 am »
Ima so klapna ama ne e toa toa, go imame istiot problem kako tebe. Go resivme so mokjen ventilator go vklucuvame koga mirisa, kukaat drugite komsii deka mirisa ama sto da se pravi koga so slepec nemozes da se razberes kade se vrzuva

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Монтирав скап вентилатор во вц ф100 или ф120 околу 3000ден го земале, на вратата вакум и правеше ја влечеше.
Можам да претпоставам како им било...😆

Отсутен Vwlover

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 631
« Одговори #7529 на: 01 Ноември 2020, 16:02:16 pm »
Сте виделе ли вакво нешто кај нас, продаваат ли по продавнициве?
Ако има некој, нека пише искуство чисто да се знае дали вреди.
https://youtu.be/qG838pozAQA
« Последно менување: 01 Ноември 2020, 16:11:32 pm Vwlover »