Автор Тема: ЕКО куќи  (Прочитано 1856515 пати)

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 973
    • nobrain.dk
Одг: ЕКО куќи
« Одговори #7125 на: 22 Јуни 2020, 20:33:49 pm »
Фала дечки .. ќе споделам слики од завршено

Sent from my iPhone using Tapatalk
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7444
« Одговори #7126 на: 22 Јуни 2020, 21:33:29 pm »
Еве кај мене како искочи сталажата во подрум, најдов од некој стар плакар полици и ги наредив.

Not great, not terrible.

Иначе сум имал и некои парчиња шпер плоча и мнооогу неоплемемета иверка у Катланово, така да за другата сталажа ќе ги искористам.

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 973
    • nobrain.dk
« Одговори #7127 на: 22 Јуни 2020, 23:28:10 pm »
Прва лига!

Sent from my iPhone using Tapatalk
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3159
« Одговори #7128 на: 23 Јуни 2020, 12:37:00 pm »
Црниот куфер е  ел. алат од Лидл?

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5405
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #7129 на: 23 Јуни 2020, 13:47:46 pm »
И јас ја препознав кутијата од Парксајд. Ене го и алатот лево. :)

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7444
« Одговори #7130 на: 23 Јуни 2020, 15:01:25 pm »
@smole  @Van Тоа е :) Ептен врши работа за по дома.

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
« Одговори #7131 на: 23 Јуни 2020, 15:48:40 pm »
Се фатија за неважни работи. Радиото дали свири?

Sent from my Redmi

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
« Одговори #7132 на: 23 Јуни 2020, 15:59:01 pm »
Радиото можеби свири, ама касети дали врти :)

Отсутен koce1102

• Редовен
  • Пораки: 1572
« Одговори #7133 на: 23 Јуни 2020, 16:29:04 pm »
Пелените се 4ка или 5ка

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Отсутен PijsikavePijsitutun

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 67
« Одговори #7134 на: 30 Јуни 2020, 23:45:49 pm »
Видов понапред во темава имавте дискутирано PVC столарија.
За Прилеп која компанија ќе ја препорачате или некоја од другите градови што работи низ цела држава?

Досега имав добиено понуди за Rehau (5 комори Rehau 70 и 7 коморен Synego со термопан и AGB оков, разликата тука беше околу 200 евра на сите прозори и врати), Trocal (од проспера доаѓа за околу  150 евра поефтино од Synego ако одам на опција 70мм профил и 38мм нискоемисионо 4 сезонско стакло и winkhaus activepilot оков) , Komerling (околу 150 евра поефтин од Synego 70мм профил но со 2 стакла, ако е со 3 стакла ќе отиде веројатно дури и поскапо од Rehau), Veka и Vivaplast со 2 стакла идат скоро иста цена со Regau 70 (Sigenia оков).
Е сега со „усна“ гаранција имав понуди и поефтино за Trokal и за Aluplast, ама некако ми е шубе да земам ваква работа на чесен збор.

Присутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1930
« Одговори #7135 на: 30 Јуни 2020, 23:57:41 pm »
Мој совет е да ги избегниш Мештата, фирмата мислам Гермак се вика и се наоѓа наспроти нова автобуска. Ми местеа влезна врата и прозорци со врата. Пофушерајско не може да биди, запинаат, не се отвораат/затвораат кога има јако сонце, фучи ветар па лепев гумени ленти и сл. Неколку пати ги викав да дојдат да ги средат и не дојдоа па се откажав.

Сега порачав од кај старата општина, не знам како се вика фирмата, алупласт 6 коморни ќе ми местат па ќе видиме како ќе се покажат.

www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен PijsikavePijsitutun

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 67
« Одговори #7136 на: 01 Јули 2020, 00:05:50 am »
Мој совет е да ги избегниш Мештата, фирмата мислам Гермак се вика и се наоѓа наспроти нова автобуска. Ми местеа влезна врата и прозорци со врата. Пофушерајско не може да биди, запинаат, не се отвораат/затвораат кога има јако сонце, фучи ветар па лепев гумени ленти и сл. Неколку пати ги викав да дојдат да ги средат и не дојдоа па се откажав.

Сега порачав од кај старата општина, не знам како се вика фирмата, алупласт 6 коморни ќе ми местат па ќе видиме како ќе се покажат.

Ај пиши ми бројче да прашам и јас таму.

Даваат писмено гаранција?

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1995
  • If you can dream it, you can do it.
« Одговори #7137 на: 01 Јули 2020, 07:43:42 am »
Каде во Скопје има чешми за кујна со прифатлив квалитет. Моменталнава е од оние од југославија, довод за вода, со горни два влеза за бојлерче.
Никогаш не вели никогаш.

Присутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1930
« Одговори #7138 на: 01 Јули 2020, 08:26:17 am »

Ај пиши ми бројче да прашам и јас таму.

Даваат писмено гаранција?

078 363 775 - Euro Glass

Гаранција дали даваат не знам. Не прашав, а и не ми рекоа ништо кога бев таму, претпоставувам дека не даваат на писмено. Но ете кога ќе се јавиш прашај па кажи и јас да знам. Инаку блиски местеа на цела куќа кај нив пред неколку години и се задоволни, сега пак имаат порачано од таму па затоа и јас решив од кај нив да местам.

Вака што правев муабет со луѓе сите беа задоволни од фирмиве од каде што местеле (за прилепскиве фирми зборувам) , само јас од Мештата не бев воопшто задоволен. Со нив уште при монтажата имав проблем, ми ја наместија накриво дограмата и ми велат ѕидот е крив. Дојде мајсторот за опшивки околу пенџерината и вика јас овде не почнувам да работам дури не дојдат да ја наместат како што треба. Дојдоја ја подисправија со клоци (буквално) и си заминаа без да стават држач на горниот дел од дограмата и се клатеше целата. Тој кнауф што ми ставаше стави и држач оти вика ако мавни промаја кнауфот ќе испука цел.
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11898
  • Архитект
« Одговори #7139 на: 01 Јули 2020, 08:37:23 am »
Каде во Скопје има чешми за кујна со прифатлив квалитет. Моменталнава е од оние од југославија, довод за вода, со горни два влеза за бојлерче.

Најди си Росан чешми. Ако сакаш квалитетни и евтини.
https://www.rosan.rs/

Ако сакаш поскапи пиши до која цена сакаш да потрошиш.

Иначе Росан би требало да ги има секаде каде што се продаваат плочки/градежни материјали итн.... На пр. Дака - Рузвелтова/Теодосиј Голог, Анса итн....