Автор Тема: ЕКО куќи  (Прочитано 1856439 пати)

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1917
Одг: ЕКО куќи
« Одговори #7140 на: 01 Јули 2020, 08:38:06 am »
Каде во Скопје има чешми за кујна со прифатлив квалитет. Моменталнава е од оние од југославија, довод за вода, со горни два влеза за бојлерче.

Фриго Шоб во Автокоманда, имаш огромен избор.
Цени од 600 денара за најобична кујнска со еден влез, околу 800 денара со два влеза, од тука почнуваат цените па нагоре зависи колку сакаш да е модерна нели.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11898
  • Архитект
« Одговори #7141 на: 01 Јули 2020, 08:39:23 am »
Видов понапред во темава имавте дискутирано PVC столарија.
За Прилеп која компанија ќе ја препорачате или некоја од другите градови што работи низ цела држава?

Досега имав добиено понуди за Rehau (5 комори Rehau 70 и 7 коморен Synego со термопан и AGB оков, разликата тука беше околу 200 евра на сите прозори и врати), Trocal (од проспера доаѓа за околу  150 евра поефтино од Synego ако одам на опција 70мм профил и 38мм нискоемисионо 4 сезонско стакло и winkhaus activepilot оков) , Komerling (околу 150 евра поефтин од Synego 70мм профил но со 2 стакла, ако е со 3 стакла ќе отиде веројатно дури и поскапо од Rehau), Veka и Vivaplast со 2 стакла идат скоро иста цена со Regau 70 (Sigenia оков).
Е сега со „усна“ гаранција имав понуди и поефтино за Trokal и за Aluplast, ама некако ми е шубе да земам ваква работа на чесен збор.

Од се ова што спомна Рехау со Сигениа.
Втора опција види со Века.

Како и да е. Гледај Сигениа или Рото оков да има.
Ништо друго.

Тој Профилот на Рехау - Еуро 70 не е нешто со најдобри перформанси. Добар е за по станови.
Ако сакаш за куќа, барај некој подобар. Генео на пр.

Отсутен PijsikavePijsitutun

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 67
« Одговори #7142 на: 01 Јули 2020, 10:02:58 am »
Видов понапред во темава имавте дискутирано PVC столарија.
За Прилеп која компанија ќе ја препорачате или некоја од другите градови што работи низ цела држава?

Досега имав добиено понуди за Rehau (5 комори Rehau 70 и 7 коморен Synego со термопан и AGB оков, разликата тука беше околу 200 евра на сите прозори и врати), Trocal (од проспера доаѓа за околу  150 евра поефтино од Synego ако одам на опција 70мм профил и 38мм нискоемисионо 4 сезонско стакло и winkhaus activepilot оков) , Komerling (околу 150 евра поефтин од Synego 70мм профил но со 2 стакла, ако е со 3 стакла ќе отиде веројатно дури и поскапо од Rehau), Veka и Vivaplast со 2 стакла идат скоро иста цена со Regau 70 (Sigenia оков).
Е сега со „усна“ гаранција имав понуди и поефтино за Trokal и за Aluplast, ама некако ми е шубе да земам ваква работа на чесен збор.

Од се ова што спомна Рехау со Сигениа.
Втора опција види со Века.

Како и да е. Гледај Сигениа или Рото оков да има.
Ништо друго.

Тој Профилот на Рехау - Еуро 70 не е нешто со најдобри перформанси. Добар е за по станови.
Ако сакаш за куќа, барај некој подобар. Генео на пр.

тука ми дадоа за Генео понуда https://zk.mk/anma-plast?lang=en  ама поскапичко ми доаѓа и не прашав дали даваат на писмено гаранција.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #7143 на: 01 Јули 2020, 10:20:42 am »
Генеото е поскап профил. Тој доаѓа со 3 слојно стакло од старт.

Незнам за во Прилеп, ама за во Битола можам да ти препорачам фирма.

• Јуниор
  • **
« Одговори #7144 на: 01 Јули 2020, 10:50:06 am »
Генеото е поскап профил. Тој доаѓа со 3 слојно стакло од старт.

Незнам за во Прилеп, ама за во Битола можам да ти препорачам фирма.

Те молам прати ми број/линк да видам дали ќе се ми дадат понуда за Прилеп и колку ќе биде :)

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #7145 на: 02 Јули 2020, 22:02:40 pm »
Што е поефтино, приземна куќа од 120м2 или двоспратна 2х60м2 ? Или исто е. :)
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6090
« Одговори #7146 на: 02 Јули 2020, 22:16:49 pm »
Исто и Ристо не е исто бе 😁.
Зависат повеќе фактори,состојба,година,двор,местоположба...

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #7147 на: 02 Јули 2020, 22:17:22 pm »
Едната има поголем кров, другата има скали.
;D

Слични се трошоците. Да не речам исти.

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
« Одговори #7148 на: 02 Јули 2020, 22:27:30 pm »
Nekoj majstor za aluminiumska stolarija. Treba da se sredat, nasteluvat, skratat ili sto i bide dve vlezni vrati. Od tezina i golemina se "obesija" i strugaat po patos.
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

• Јуниор
  • **
« Одговори #7149 на: 02 Јули 2020, 22:40:27 pm »
Некој што имал од овие брендови понуда мислење: имам понуда скоро иста цена (prvata e 60tina evra povisoka):

PROFILINK 5 komoren + SIEGENIA okov + 4 sezonski termopan - комбо 1 (garancija 50 godini plastika, 10 godini na okov)

Rehau Ecosol 5 komoren + AGB okov + 4 sezonski termopan -kombo 2 (garancija 3 godini plastika, 1 godinа na okov)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #7150 на: 03 Јули 2020, 08:04:55 am »
Profilink се бугарски. Батали ги.

Рехау екосол не е нешто многу добар профил. Види баре, Еуро 70 земи.

Кога веќе не можи[ да најдиш Сигениа или Рото со Рехау тогаш оди со AGB.

• Јуниор
  • **
« Одговори #7151 на: 03 Јули 2020, 09:09:50 am »
Profilink се бугарски. Батали ги.

Рехау екосол не е нешто многу добар профил. Види баре, Еуро 70 земи.

Кога веќе не можи[ да најдиш Сигениа или Рото со Рехау тогаш оди со AGB.
Со Еуро70 со исто стакло доаѓа околу 150 евра повеќе (гаранција не знам дали ќе ми дадат од друга продавница е ова).

Е сега трета комбинација што влегува исто во оваа цена (исто или макс 50 евра повеќе) е за trocal + winkhouse во две различни комбинации (актив и пропилот мислам е разликата кај оковот и овие имаат 10 години на профил, 5 години на оков, 5 години на термопан од претставникот на Проспера демек гаранција на писмено со договор):
актив трокал 70мм, двослоен термопан 24мм со 4 сезони или  пропилот трокал 70мм двослоен стаклопакет 24мм

И уште една финална комерлинг + сигениа оков доаѓа во истиов ценовен ранг (само таму стаклото не разбирам дали е 4 сезони 4-16-4 FLOT-FLOT го пишува на понудата). Мислам 5 години дека имаат гаранција на писмено тука.

Отсутен trkalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 346
« Одговори #7152 на: 03 Јули 2020, 09:30:21 am »
^активот е многу подобар оков, 70мм трокал има и со 3 стакла за не многу голема разлика во цени некаде околу +15%, но се добива доста подобра звучна и топлинска изолација.

• Јуниор
  • **
« Одговори #7153 на: 03 Јули 2020, 09:34:15 am »
^активот е многу подобар оков, 70мм трокал има и со 3 стакла за не многу голема разлика во цени некаде околу +15%, но се добива доста подобра звучна и топлинска изолација.

Да и за таков ми дадоа понуда, бидејќи се работи за стара куќа без изолација и не знам колку ќе ми смени да фрлам уште 250тина евра за 3 стакла (толку доаѓаше отприлика на цела сума).

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #7154 на: 03 Јули 2020, 09:48:04 am »
Од искуство јас би ги избегнал Бугарските.
Профилинк и Трокал.

Исто така можи лоши мајстори да ти зафркнат добар профил.

Не штеди тука. Направи си паметна одлука.