Автор Тема: ЕКО куќи  (Прочитано 1852087 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17679
  • Alfa155 & AlfaGT
Одг: ЕКО куќи
« Одговори #6270 на: 10 Јули 2018, 10:14:13 am »
Препорака за декоративен камен во Скопје ?

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1917
« Одговори #6271 на: 10 Јули 2018, 10:42:03 am »

Имаш во ројал инвест, во саботата бев и баш видов, е сега дали е ОК и каков е незнам.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
« Одговори #6272 на: 10 Јули 2018, 11:32:13 am »

Цитат

Мермер Флинстон

Адреса: Христо Татарчев 22/22 (Сава Ковачевиќ)
Место: Скопје
Локација: Припор блиску до Хотел Најс
Дејности:мермер и гранит - производство и трговија

078 333079

075 230037
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17679
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #6273 на: 10 Јули 2018, 12:22:32 pm »

Имаш во ројал инвест, во саботата бев и баш видов, е сега дали е ОК и каков е незнам.

Да гледав во Ролај Инвест и Бриколаж, за малце и ќе земев од првите али сакав да видам уште нешто ...

@velestrumf  добри цени ..

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
« Одговори #6274 на: 10 Јули 2018, 12:26:15 pm »
@Cuore Sportivo Не знам со цени како стојат сега... Јас барав пред некои 3 години, имаа одличен избор и соодветни цени, најчесто барем 20% пониски од другите места.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3945
« Одговори #6275 на: 10 Јули 2018, 12:27:53 pm »
Пуштете некој сајт каде има проекти за кукичиња/викендици. На интернет има само американски стилови од 200 квадрати.
Монтажни куќи Шпик Ивањица, ако уште постојат, имаше повеќе стилови сите со страшно добар распоред, предобро смислени, од ходник скали у подрум, доле место за остава, мало вц, гаража. На спрат кујна со остава, псбоена днева и трпезарија, мало вц, на пола спрат големо вц и три спални, се у 100м2, без гаражи и подруми.

Таква направивме само цврста градба, го измкна татко ми пред 10тина години од весник од 1974, Шпик Ивањица, монтажна куќа. :D
Распоредот е тој, 3 спрата по 45м2, -1,20м гаража, коталара и остава, 0м дневна со кујна и вц, +1,20м 2 спални, работна соба и купатило, плус излезе голема поткровна соба над дневната колку цела дневна, што ќе биде спална.
Од надвор минијатурна, внатре огромна куќата.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30813
    • CARclub.mk
« Одговори #6276 на: 10 Јули 2018, 13:57:56 pm »
Поради лошиот воздух и гадотиите зимно време, решивме да ја средиме викендицата.
Куќава е во с.Сушица, Скопско, на 35-6 км од дома ми е сега и се стига за 40 тина минути, откако ќе го пуштат новиот автопат за Св николе и штип ќе се стига за не повеќе од 20 тина минути, и убавото е што исклучувањет од автопатот има во претходното село во Средно Коњаре, така да мирот и тишината во селово каде што ми е куќата нема да се наруши.
Секако зимно време гледам секој викенд да избегаме на воздух, па годинава се решивме да ја оспсобиме викендицата баш онака за живеење.
Сменивме прозори и врати, имаше просторија која требаше да е ВЦ ама надвор имавме кенеф па сега кенефот го исчистивме и потрупавме и го правиме ВЦ -то, првава слика е од него премачкано е со хидромал флекс и сега ќе се лепат плочки, во меѓувреме ставена е инсталација за водовод низ цела куќа (претходно немаше) надвор имавме само една чешма. Корегирана е електричната инсталација, ставена е изолација на таванот, цел е излепен со 2см стиропор, ставено мпрежа и премачкан е.
Куќата има оџак ама имаше избушено само од едната соба, сега е средено од двете соби да има лули према главниот оџак.
Останува да се излепат плочките и да се нареди пархетот, се е купено и однесено, само бидејќи претежно работиме јас и татко ми со роднини и пријатели колку можеме, а тоа што неможеме и незнаеме со мајстори, малку споро иде работата ама битно иде не стоиме во место.

Еве неколку слики онака сликани од мене, ова е ВЦ то, на кое најмногу се радувам бидејќи баш поради отсуство на ВЦ ретко ја користевме куќата за со друштво и мали деца.
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Еве слика и од лулата која поминува низ ходничето во влезот на куќата и влегува во главниот оџак, идејата е да го грее малку од малку ходничето.

И еве некоја слика и од надвор, сега за сега е вака, ама да средиме се внатре па ќе ставиме изолација и фасада и од надвор, ако стигнеме годинава ОК, ако од наредна пролет натака обавезно ќе средиме и тоа.
Тоа доле прозорот заграден со цигли е уствари гаража, која цела ќе се цементира доле и ќе се користи за остава на маси,столици, косилки итн, ама нема да остане вака грдо.

Ајде сега малку помош од Вас, бидејќи Ви реков дека претежно сами работиме, ама не ми се копа сам јама, ми треба некој кој има мал багер, од оние Бобкет да ми ископа јама, јамата ќе биде максимум 3 на 3 метра и е на 30 тина метри од куќата. Дали знаете некој што изнајмува/работи со мало багерче и да ми дадете контакт да се чујам да ми каже цена.

За крај неможем да опишам со колкав кеиф си ја правиме куќава, едвај чекам да се среди и дури мислам дека и би се преселил таму само да избегам од гадотииве и градскава џунгла, не дека и сега не одам често ама кога ќе ми биде цакум пакум средена подруго ќе биде, тогаш Шкодата поприлично ќе прави километража секој ден по еднаш па и двапати идими дојди ми до таму.

Со среќа, мерак и лезет да си ја средувате викендицата!

За копањето - ѕирни по Златна Книга (да речеме https://zk.mk/bageri), мислам дека ќе се најдат фирми. Тебе ти треба релативно мала работа, па не верувам дека некој ќе се нафати, можеби ќе биде подобро да најдеш некои локални работници.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8364
  • Плинаш!!!
« Одговори #6277 на: 10 Јули 2018, 22:55:59 pm »
Ако те носи пат накај сарај, има барем едно 10 фирми што продаваат декоративен камен, претпоставувам и најевтини се.

Sent from my Huawei P Smart using Tapatalk

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7824
  • French diamond
« Одговори #6278 на: 30 Јули 2018, 13:46:47 pm »
Се работи/ше и на дворот малку, наредени бекатонки

Се залепија плочки и на скалите

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5261
  • The Spartan General
« Одговори #6279 на: 30 Јули 2018, 13:49:30 pm »
Плочките убави, ама маците поубави.  ;D ;D
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
« Одговори #6280 на: 30 Јули 2018, 14:19:48 pm »
Леле мачињата!

Заличело дефинитивно, и моторчето фино.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30813
    • CARclub.mk
« Одговори #6281 на: 30 Јули 2018, 14:20:59 pm »
Одлично дошле плочките, стварно. Мачките се само бонус! Плус ми се свиѓа дека ивичњаците имаат косинка малку.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5405
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #6282 на: 31 Јули 2018, 14:15:14 pm »
Тоа килимчето гарант е ставено за мачките да не го гребат седиштето...  ;D

Отсутен savage

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 641
  • Сузуки Витариче
« Одговори #6283 на: 04 Август 2018, 15:19:36 pm »
Препораки за мајстор кој изработува огради од ковано железо? Околина на Скопје.
« Последно менување: 04 Август 2018, 15:26:18 pm savage »
Потпис.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11898
  • Архитект
« Одговори #6284 на: 04 Август 2018, 22:21:03 pm »
Унига
http://www.uniga.com.mk/mk/

Голдирен
http://goldiren.mk/