Автор Тема: ЕКО куќи  (Прочитано 1853063 пати)

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
Одг: ЕКО куќи
« Одговори #8310 на: 08 Јули 2022, 18:51:27 pm »
Има убави монтажни у Валијант со ременот во боја на кожа.
Ќе познаат само тие што ќе загледаат убаво.
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 4111
« Одговори #8311 на: 08 Јули 2022, 22:25:40 pm »
Има убави монтажни у Валијант со ременот во боја на кожа.
Ќе познаат само тие што ќе загледаат убаво.
А ти од кај знаеш? :)

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1930
« Одговори #8312 на: 08 Јули 2022, 23:04:01 pm »
Ви се погоди темава да се подупите

@loopz колку ти зедоја за монтажа?
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
« Одговори #8313 на: 08 Јули 2022, 23:42:16 pm »
Дојдете. Сè ќе објаснам.

Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6316
« Одговори #8314 на: 17 Јули 2022, 14:38:26 pm »
Во старата куќа подот во 2 соби е со греди, на нив има штици и на него патос наместено..

Е сега сакаме да го извадиме патосот и да го направиме како што треба бетонски па на него ќе се реди паркет..

Прашував мајстори и викаа да си стои патосот и на него да се стави арматура и мрежа па да се стави бетон плоча..
Јас размислував и некако не е подобро истиот принцип само да се стави иберцук/кошулица на истиот патос па да се мести паркетот ?
Некој искуство дали има како е најдобро решение ?

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7441
« Одговори #8315 на: 08 Август 2022, 13:43:50 pm »
Ситуацијава со енергенсиве во државава не е воопшто сјајна, а како тргнало се повеќе не чекаат рестрикции на се и сешто зимоска.

Кажете ми агрегат за струја, каде, каков да се земе? Ми треба да можам барем клима некоја да уклучам да се згрејат децава по дома и по некој уред, пошто лудациве ни купуваат гас ни знаат кој ќе не грее зимоска.

Исто се мислам за фотоволтаци да наредам на кров на зграда горе, со двонасочно броило, без батерии, некој искуство дали ќе имам струја во случај на прекин на дистрибутивна мрежа?

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1995
  • If you can dream it, you can do it.
« Одговори #8316 на: 08 Август 2022, 13:59:38 pm »
Си размислил за некое мало ќумбе/камин/пампур, и едно 3 кубика дрва во резерва?
Нови агрегати не сум видел, ниту знам колку треба да е јак за да изджи еден клима уред, но од половни сум видел од јна војни агрегати. И мислам дека се неколку класи појаки и подобри од новиве.
Мој предлог, 3 кубика дрва, и бриќети.
Ама џабе паничиш. Владата излезе со став дека нема да има рестрикции на струја...  :D
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен AUUU

• Легенда
« Одговори #8317 на: 08 Август 2022, 14:05:56 pm »
Па мене после ставот на владата ме фати страв, а па го нема Вучиќ да каже дали ќе имаме струја или не.

Имам и едно 12м3 дрва земено, ама у викендица, ова за по дома ми е, немам оџак, треба да отварам низ некој ѕид....

За готвење ќе се земе плин и пичи мајсторе, ама за другово не знам што е паметно да се прави.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
« Одговори #8318 на: 08 Август 2022, 14:07:30 pm »
Агрегат како ќе го врзеш треба да смислиш, дали со гасење осигурачи па со контра-кабел. Пипаво е малку. За клима 2KW е доволно, ама секако ако си на генератор ќе ја немалиш на 22ц да грее и ќе влече дали 500W. Така да не е којзнае колкава побарувачката.
Има тајфуни за греење што се уклучуваат на боца, ама пак ти треба гориво и за едното и за другото.

Микро камин на дрва има украсни, да видиш исто така.

Отсутен AUUU

• Легенда
« Одговори #8319 на: 08 Август 2022, 14:17:16 pm »
Агрегат како ќе го врзеш треба да смислиш, дали со гасење осигурачи па со контра-кабел. Пипаво е малку. За клима 2KW е доволно, ама секако ако си на генератор ќе ја немалиш на 22ц да грее и ќе влече дали 500W. Така да не е којзнае колкава побарувачката.
Има тајфуни за греење што се уклучуваат на боца, ама пак ти треба гориво и за едното и за другото.

Многу напредно размишљаш, ја мислев агрегатот на тераса, продужен кабел и толку.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
« Одговори #8320 на: 08 Август 2022, 14:25:25 pm »

Многу напредно размишљаш, ја мислев агрегатот на тераса, продужен кабел и толку.
Пошто сме на форум за коли...
https://www.autoweek.com/news/future-cars/a36490165/ford-f-150-lightning-powers-home/

Мислам дека сега ако не го протнеш ова дома, нема кога.

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7400
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #8321 на: 08 Август 2022, 14:32:42 pm »
Сакам од нивната дрога, пошто со 40,000$ возило ќе спасувам 100$ хранарина.  ;D

Цитат
The Ford F-150 Lightning might not replace your estate’s built-in backup generator, but for regular folks, this could be a game-changer in times of need. At the very least, this could help save your freezer full of food from going to waste.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
« Одговори #8322 на: 08 Август 2022, 16:18:59 pm »
Па мене после ставот на владата ме фати страв, а па го нема Вучиќ да каже дали ќе имаме струја или не.

Имам и едно 12м3 дрва земено, ама у викендица, ова за по дома ми е, немам оџак, треба да отварам низ некој ѕид....

За готвење ќе се земе плин и пичи мајсторе, ама за другово не знам што е паметно да се прави.
https://360stepeni.mk/prviot-chovek-na-shvajtsarskiot-energetski-regulator-do-graganite-kupete-si-sveki-za-sekoj-sluchaj/

Кој Вучиќ,тој е ситна риба. Се ќе отиде у ку*ац поради инат и докажување кој бил во право, односно правење кеш без напор.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18169
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
« Одговори #8323 на: 08 Август 2022, 18:22:34 pm »
Имате ли начекано скоро некаде графитен стиропор, да не лутам бесцелно барајќи?
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 2190
« Одговори #8324 на: 08 Август 2022, 18:28:01 pm »
Rojal invest pisi im na fb ili javi se utre odgovaraat i dosta se snabdeni