Автор Тема: ЕКО куќи  (Прочитано 1592042 пати)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Одг: ЕКО куќи
« Одговори #5985 на: 23 Февруари 2018, 23:40:08 pm »
За дома. Иначе шуко е права ствар, ама скоро дупло поскап од Алумил :(
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #5986 на: 26 Февруари 2018, 10:33:32 am »
Најбитно е да е како што треба наместено, али за тоа не можам да ти дадам препорака :)
Никој не може у земјава :D

Кај мене го сменив оковот на Саламандер прозорите и се препородив! Невероватна разлика колку подобро и потопло е сега!

Така да само искусни мајстори барајте и квалитетен оков, баталете на комшијата шурата и на братучедот баџанакот.
Што би препорачал, што е препородот?

Кај мене го сменија стариот и највероватно фалц оков со нов SIEGENIA и ги наштелуваа вратите да дихтуваат како што треба. Претходно со стариот оков колку и да го штелуваа пак дуваше од некоја страна или од горе или од доле.....

По промената, температурата во секоја од собите се качи за мин. 1-2°С. Можеби изгледа малце ама е осетно, пример од 19 на 21°С прави разлика. Ова е без никаква друга преправка, а се греам со топлификација, само поради високите плафони и тоа што сум на последен спрат кај мене е за нијанса поладно него кај комшиите доле.

Отсутен Carter

• Почетник
  • *
  • Пораки: 11
« Одговори #5987 на: 26 Февруари 2018, 21:30:51 pm »
Здраво дечки, ако може малку помош доколку некој се разбира. Треба да поставам собни врати, но проблем е што во ходникот е за 10 мм повисоко од некои соби каде што има ламинат. Доколку не се направи ништо, од страната на собата би се гледала околу 15 мм празен простор под вратата и нема да личи на ништо. Некој совет како да го решам тоа? Од Лесна дечкото ме убедуваше дека е нерешливо. :)

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4044
  • MadaFunker
« Одговори #5988 на: 26 Февруари 2018, 21:44:48 pm »
Да оставиш горе простор и да го покриеш со первазот?
New blood of old school

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #5989 на: 26 Февруари 2018, 22:33:47 pm »
Стави слика, се е решливо.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #5990 на: 27 Февруари 2018, 00:10:35 am »
ne ti e razbran problemot, obajsnuvanjeto ti e dvosmisleno :) kako sto veli deni uslikaj da vidime sto ti e problemot...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Carter

• Почетник
  • *
« Одговори #5991 на: 27 Февруари 2018, 00:51:01 am »
Ајде во ред, ќе сликам утре кога ќе одам натака и ќе ја поставам сликата тука. Али ај ќе пробам да објаснам уште еднаш со друга слика, можно е и јас нешто да немам разбрано, не викам не.

http://prntscr.com/ik6jrs

Значи кај мене ходникот и дневната немаат исто ниво. Во ходникот има плочки кои се за 1 цм повисоки од ламинатот во дневната. Што значи дека делот под број 1 е 1 цм повисок од делот под број 2. Изгледот на вратата во собата ќе биде смешен и неубав поради тоа што долниот дел на вратата ќе биде за 1 цм повисок од ламинатот во споредба со тоа како би требало да изгледа во нормални услови.

Решение, ми вика ќе си ставиш метлица.

Не сакам метлица, сакам да ми изгледа нормално вратата ако е возможно некако...
« Последно менување: 27 Февруари 2018, 01:08:41 am Carter »

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #5992 на: 27 Февруари 2018, 07:00:34 am »
Изнивелирај ги сите површини. Вака стално ќе те нервира. Друго што можеш да направиш е да ставиш некоја украсна лајсна да го „ублажиш“ падот, трето, најбитно, ако вратитите се отвораат према ходник, порамни ги со границата помеѓу двете површини, ако се отвараат према собите, тогаш нека „легнат“ на ивицата... има решенија сигурно, само да си пресметаш колку пари си спремен да даеш за решавање :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #5993 на: 27 Февруари 2018, 08:28:02 am »
Вратата си се отвара накај пониското. Нека си е со пониското нивелирана. И таман ќе се затвара и ќе допре до повисокото кога е затворена. Никаков проблем не гледам.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #5994 на: 27 Февруари 2018, 08:49:56 am »
Тоа Дени што напиша.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #5995 на: 27 Февруари 2018, 08:59:37 am »
Вратата си се отвара накај пониското. Нека си е со пониското нивелирана. И таман ќе се затвара и ќе допре до повисокото кога е затворена. Никаков проблем не гледам.
Тоа мислев кога реков „да легнат на ивицата“ :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Carter

• Почетник
  • *
« Одговори #5996 на: 27 Февруари 2018, 09:47:52 am »

Тоа Дени што напиша.

Тоа мислев кога реков „да легнат на ивицата“ :)

Е ајде де, тоа било тоа што немало шанси да се направи според човекот од Лесна... Ќе се слушнам јас пак со нив денес, ако не, ќе си барам друга фирма.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #5997 на: 27 Февруари 2018, 09:53:11 am »
Кој од Лесна?

Барај го Мишо, архитектот.
Ќе ти среди се.

Отсутен trkalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 346
« Одговори #5998 на: 27 Февруари 2018, 12:04:14 pm »
можно е ментешите да се веќе бушени од производство на касата и крилото и да не можат да го спуштат крилото пониско

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #5999 на: 27 Февруари 2018, 12:07:53 pm »
Ќе има годинава саем за градежништво?