Sakash da kazes, deka so me ebavaat sekoj mesec po 20 000 toa ne e ebavanje, ili 100 stapa po tugj grb ne bolat ?
Ubavo napisav Sale, "Ne sakam da zastedam, sakam da bidam stoplen" !
Poveketo od opciite se prinudno otfrleni, ne deka jas ne gi sakam!
Drva vo prostorijata kade ziveam, ne mozam ni da smislam, ni jas ni zenata, znaci otpagja kako varijanta!
Kotel na drva dole vo nekoja od prizemnite prostorii na kukata....Super resnie samo uste da ima nekoj doma da go lozi ! Uste lozac nemam zemeno doma, drugo se ima !
Kotel na struja, imavme, plakav od 28 do 35 iljadi denari za struja i toa pred dve pokacuvanja so starite saati, sega ne mi se ni pomisluva klku bi platil?. Toplo bese ne velam ne, ama i parite da gi gorev po 10 denarki ako gi soberam ke mi bese toplo pak !
Znaci, koteli na cvrsta gragja koi treba da gi hranis redovno ne doagjaat vo prediv, poradi toa sto pogolemiot del od denot nema nikoj doma !
Vo predvid doagja i doagjase kotel na peleti, poradi moznosta od pogolem rezervoar koj poretko se nadopolnuva !
Megjutoa prasav nekolku luge, megju drugite i Onak, i site mi dadoa nekoi drugi resenija koi kaj mene se ili neizvodlivi ili ne mi se prifatlivi, a me razubedija za peletite !
Znaci sakam da mi vleze, mnogu mi ubavo koga mi vleva eden od 20 cm sekoj mesec vo supceto, ama sakam da mi bide ubavo za tie 20 cm, a ne da me boli !