Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2904053 пати)

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
На кратко, мајката не смени ни фацијална експресија на делото што го направи нејзиното чедо. Да не било местото за држење лекции, сама ќе го кренеше отпадот па дома нека му укаже дека не чини и не смее.

За неа тоа беше сосема прифатливо. Јас кога пцујам и кога вреѓам сум спремен на последиците што може да ме снајдат, свесно го прифаќам ризикот, така да кога ќе гледам такви игнорантни сељачизми без тронка каење во своите постапки, ќе кажам она што ми иде на памет, па ако дојде до пресметки, и ќе се пресметаме. :)
Значи можеш и да ми замериш, најверојатно и ќе ми замериш.

Не биди поголем сељак од тие родители! Добронамерно и во контекст на целта која си сакал да ја постигнеш.
Посебно немој така кон детето. Не знаеш и не можеш да знаеш ниту претпоставиш додека не станеш татко!

Колку и да ти звучи исклиширан муабетов...

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
Од тие работи како '' остај го тој сељак е'' или '' остај го, будала'' или '' остај го циган '' или '' остај го дете што разбира'' ни е ебано општеството. Балканскиот мозок колку и да е неразвиен се води по филозофијата '' ќе правам нешто дур не ме фатат'', а ако не го фатат и го опоменат, тогаш имаш автоматски осилен ''сељак'' што е убеден дека е он у право и дека може ако сака и да ти ја врзе една.
Зини да ти кажу.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Детето го научиле да е копук не се родило копук.
Да не го заборавиме тоа.

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
Не копук, копиле. Има разлика.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
А, Пролим на српски е ?

Опалим те голим.

На српски.

Ако ти дозволим.
Да ми цицате каримот.

Не ваѓај го кај шо си го мерат магарињата.

Инаку, знам за Карим ама не го сакам Реал зашо за Барса сум.
Асмо кар сар мајмун банана

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
sega pominuem pred MNR novono, toa koli po ulica od karsi i na trotoar i koli i dzandari parkirano taka gleam se diplomatski koli 😲

eej pa si vikam i ovoj bitpazar trend ije i pred MNR,  e bas cool urbanizmof...
stugnaf na mostot ko gleam nakaj holidey In eden so motor go brmci go gazi u tolku pesaci i pesacki a i kolice dzandari go gleaat...
nikomu nisto vozinelaaaa batee

Produzue nakaj MNR uste go brmci motoro i na pesacki i dve puni linii preticue pred site tije dzandari i takoo too
eej si vikam ama sum zaostanat/glup  i neznam gramaticki da pisuemm i golema bukva na pocetok recenica... 😁
« Последно менување: 19 Јули 2017, 21:42:12 pm RedEco »
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Присутен marchesk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 796
Не е новост џандарите да не реагираат на некој кој го крши законот пред нивни очи. Вчера од семафорите на близнаци мостот према Џеваир, возило без регистерски табли, исчукано цело, со ќумур прозори - позади него се погодува џандарски Спарк и абер немаа да го застанат, таман помислив ќе го застанат - они променија лента, си сврте возилото према Бисер и така. Гледам потоа овој што вози од џандарите со мобилниот во рака, без безбедносен појас и со една прегорена сијалица на соборено.

Присутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5348
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
А бе ја не сакав да ги оправдам тие шо гнасат,  да не ме разберете погрешно.  Сакав да кажам дека патот до цивилизација е тежок,  и нема шорткати :)

Патот до цивилизацијата е многу краток, но само ако тој пат ревносно се „расчистува“ со казни.
Нека почнат на сељачиштата редовно да им лепат казни, за кратко време ќе станат пофини и од Финците. ;)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Како така ван, досега беше борбата против диктатурата сега пак ли да се враќаме на диктатура, не се заебавај.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
А бе ја не сакав да ги оправдам тие шо гнасат,  да не ме разберете погрешно.  Сакав да кажам дека патот до цивилизација е тежок,  и нема шорткати :)

Патот до цивилизацијата е многу краток, но само ако тој пат ревносно се „расчистува“ со казни.
Нека почнат на сељачиштата редовно да им лепат казни, за кратко време ќе станат пофини и од Финците. ;)
Тежок <> Долг.

Ако тие казни служат за да се исчисти изгнасеното и од казнетите и од неказнетите, нека репаат. Ако ги тураат парите од казни во лична корист и разврат, ништо од патот, долг или краток, лесен или тежок.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
Богами последниве 11 години сите пари од казни идеа за бизони, коњи, мерцедеси итн.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Присутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5348
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Едноставен факт е дека ако полицијата почне да ги применува законите, многу брзо и лесно ќе дојдеме до цивилизирано однесување.

Тоа за што ќе се користеле парите од казните, тоа е веќе дигресија и релативизирање на проблемот. Само нека почне полицијата да си ја работи работата 24/7 и многу бргу ќе добиеме резултати. Но тоа извесно нема да се случи, затоа што нашите владечки елити не сакаат спроведување на законите. Пошто тие самите ги кршат најмногу.

П.С. Зборувам општо, не за сегашна или претходна (или идна) власт. Се е тоа корумпирана багра, во што набрзо ќе се уверат и навијачите на сегашнава постава.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Е па тоа бе Ване, ако бандава ме казни мене и ги изеде и испие парите, а ти пошто си им другарче од маало, ќе поминеш неказнето, џабе брат...
Од главата си смрди рибата..

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
Ван не можеш да зборуваш ОПШТО пошто 11 години ЕДНА беше власта, сега откако дојдоа некои ентузијасти одма етикети, исти биле, кај е животот а до вчера истите ќутеа.

Промени мора да има и ќе има, ама поминаа само 40 дена бе луѓе, полека малку.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14718
  • Пудингот на шоферството
Другар дај бе олабај веќе,познати ни се актерите немора да не труеш.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D