Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2902160 пати)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
во неделата на враќање од Штип навечер, запрепастен сум како лошо сеуште е означен патот. Значи никакво предупредување или осветлување на критичните точки катастрофа.

А па на автопат од Велес Ск кога ке излезеш тоа гужвата од Грчка предизвикува некој синдром кај нашиве да си ги мерат на кој му е поголем.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
На стража има поставено од оние знакчињана за влц медиа плеер и треба да дрифташ, така збираш поени и со поените си точиш гориво на лукоил, само ако шутнеш некое стубче ти се ресетираат поените :)
П.с. кој игранл нфс карбон ќе ме разбере :)

Отсутен Bicikle

• Легенда
Пред некој ден прелета една хајабуса на семафор малку побрзо од дозволеното. Женами искоментира, ееееј ама тивок мотор.
Јас и кажав дека сите така тивки пред да ги извадат оргиналните ауспуси, јаките тркачи низ градов.

Треба закон и за тоа, како во Хрватска. Бучен си....... ајт под преса.
Има закон. Ама друго е проблемот. Ај погоди од прва :)
Инаку и со фабричките ќе зујат на 12к рпм, ама ене го аутопатон за куманово никому не сметаат тамо....

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
Јасно ми е. Ајде да се надеваме дека ќе дојди некој ќе не опрај да личиме на луѓе.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
Jaс пораснав и си го вратив катализаторот назад..
За вас не знам.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
Многу снегулки се појавија во градов, што е чудно пошто во лето нема снег.

Отсутен Bicikle

• Легенда
Епа тоа е старо сите сме биле млади... никој не се јача на 50 години хехе.
Ете мене цел ден зимава ме зезаше голфот во 12 ноќта му текна да запали ( т.е. тогаш беше баџово слободен, приватно рмба, знаеш како е) и пошто трокираше мораше да го изјача малце дур стигнав на автопат али среќа се погоди некоја пеалка во де жа ву па не се осети толку :) сабајлето правец на мајстор па се надева зимава ќе немам потреба од такви циркузи :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Jaс пораснав и си го вратив катализаторот назад..
За вас не знам.
Јас одамна сум голем, ама сакам „loud swich“ од време на време :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bicikle

• Легенда
Едно стазиче де... ќе се издуваш и хајт. Ене ја кичево така скапујт...

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
Стазата скапа ќе им е на тркачите, пак ќе си останат на улиците. :D

Отсутен Bicikle

• Легенда
Сега некои навики нема да ги искорениш и пистана петровец гага да им ја дадеш :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Стазата скапа ќе им е на тркачите, пак ќе си останат на улиците. :D
Прв реален муабет.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Стаза е само делумно решение.
Во Хрватска пред 10тина години умре девојка во сообраќајка предизвикана на автопат кога се тркаа тројца што одеа од Загреб накај стазата Гробник на Ријека.
Не е дека немале пари или време да одат на стаза, ете и тргнале да се тркаат како што треба на тркачка стаза, али работата е што се тркале и да стигнат до таму. И тоа возачот на колата каде што загина девојката тогаш беше професионален тркач со долга кариера, нешто како наш Иџе да кажеме.

Дел од луѓето ќе се воздржуваат од дивеење по улици затоа што ќе се испукаат на стаза, дел нема да имаат пари за на стаза (не е баш ефтин спорт да извозиш еден ден на тркачка стаза), а дел ќе возат брзо и на стаза и на улица, редовно.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Стаза е само делумно решение.
Во Хрватска пред 10тина години умре девојка во сообраќајка предизвикана на автопат кога се тркаа тројца што одеа од Загреб накај стазата Гробник на Ријека.
Не е дека немале пари или време да одат на стаза, ете и тргнале да се тркаат како што треба на тркачка стаза, али работата е што се тркале и да стигнат до таму. И тоа возачот на колата каде што загина девојката тогаш беше професионален тркач со долга кариера, нешто како наш Иџе да кажеме.

Дел од луѓето ќе се воздржуваат од дивеење по улици затоа што ќе се испукаат на стаза, дел нема да имаат пари за на стаза (не е баш ефтин спорт да извозиш еден ден на тркачка стаза), а дел ќе возат брзо и на стаза и на улица, редовно.

во секој случај, и да речеме се согласувам со твојата констатација, иако сметам дека е грешна, значи, во секој случај, ќе се намали дивеењето по улиците.
кога сум на мотор, јас и ден денес запирам луѓе кога се со мене да не се вози пребрзо или барем не толку брзо кај што е густо низ градов. да, има недодркани малишани, ама се учат и тие што сакаат да научат што е моторџиство, и дека не е баш дркањето на гаста... мерење мадиња на аутопат правиме и тоа, пак не секаде. денес лично три пати излагав на аутопат, за да се издувам, релаксирам, опуштам и изманијачам на гаста и мењачот од мојот лепотан на две тркала...

е сега, по прашање стаза, што не се слагам:
такви како мене ги има многу, кои не би го правеле тоа ни на автопат, ако има стаза. колку сака нека кошта, еднаш-двапати неделно ќе идам. гарант ќе има и сезонски билети, таков би земал. и потврдувам, дека МНОГУ моторџии би ја користеле стазата, без оглед колку ќе кошта. тој што му е брзина у глава, техники на возење и слично, тој не жали пари за својот ќеиф, како што никој друг не жали за нешто што му е личен и голем ќеиф, поготово кога веќе нај скапото си го набавил, а тоа е моторот и опремата минимална... ;) :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Bicikle

• Легенда
Epa taka de del ke se izduvaat na staza, em ke se namali revoltot deka veke ima staza, ostanatite eden po eden ke gi repas so kazni i taman ke si bide.
Baska trkaneto na staza e sport, a troaneto po bulevari e manjacenje. E sega vo sport moze da se investira ( i treba), pogotovo sredstva da se crpat od ovie vtorive :)
Nekoj so se zanimava profi so sport ke si najde i sponzori, a nie ostanative ke si ideme cat-pat da si go naprajme kjeot i site ke bidime srekni i zadovolni. Isto kalo bilo koj drug sport, eve na primer mnogu mina od nas odat vo teretana, edini trosok e clenarina od 1000-ce vo prosek, dodeka za profi bb-eri mesecnite trosoci se daleku daleku po visoki. Sega moze komparacijava ne e bas na mesto ali mislam ke ja dolovi poentata. Sekako pa le ima tipci parkirani pred broz....