Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2904299 пати)

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
Да планираа немаше да биде вака :D
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
Од град Скопје викаат „Ова е дел од проектот „Скопје Велоград“, а со ова се поставува вело патека на самиот коловоз, на места каде нема простор за посебни патеки“.

И така.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Таму има една ишрафирана-неискористена лента која сега ќе се искористи.

Од град Скопје викаат „Ова е дел од проектот „Скопје Велоград“, а со ова се поставува вело патека на самиот коловоз, на места каде нема простор за посебни патеки“.

И така.
Одлично ако е така. Баш вчера поминував точно тука со точак и се плеткав меѓу коли, пазејќи да не им сметам и да не умрам. Супер ако е за тоа.

Отсутен howitz

• Редовен
Така .. така оди ти сега знај дека таа лента се прави или е затворена. Ова требаше на крај да го напраат.

Ќе има љетив на кров тука уште вечер :)

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
Најјаки ми се островчињата у лисиче последна 5ка кај бензинската, од две ленти направиле 1.5 јер...островче.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8005
  • Плинаш!!!
Embrace yourself, штруњаци од Град Скопје доаѓаат.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Тоа е. Сообраќајни техничари седат дома или работат нешто без врска колку да не се дома, а на нивно место работат гимназијалци од Кочо Рацин кои ни "с" незнаат од сообраќај.

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
Чек чек чек имаме сообраќајни техничари? Јас па мислев 8 годишни деца ги дизајнираат улиците со домашни што им даваат.
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30073
    • CARclub.mk
Чек чек чек имаме сообраќајни техничари? Јас па мислев 8 годишни деца ги дизајнираат улиците со домашни што им даваат.

Ех, камо да беше така, деца се барем креативни.

Ова е глупост. Кажете му добредојде на новото скопско место за константни гужви, закаченици и мавања у ивичњак. Моронштина.

Ако сакаат да заградат велосипедска лента, нека заградат. Нека издвојат два метра од десната страна на улицата, нека постават некаква ограда и нека заградат. Ова е глупост. Освен ако прво не го прават ова, па после да заградуваат.. Што повторно е глупост.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8946
  • Пичлеме
Сношти се враќав од Охрид (Охрид-Битола). Нормално, во тек е асфалтирањето, поголемиот дел е завршен... сигнализацијата хорор. Не знам кога последен пат толку сум кочел, али стандард во мк е тоа.
Возиш со пристојна брзина, широк новоасфалтиран пат и одеднаш имаш знак „работа на патот“ и ограничување на брзина 40... кочиш, кој да знае што те очекува... ништо, стандард, не ги одстраниле знаците после завршување на делницата... возиш понатаму, нема никаква сигнализација, ни хоризонтална ни вертикална... по сеќавање на одењето за Охрид, си се исклучил по некој бош пат низ Ротино и возиш по коцка и дупки... затоа што, пред Ротино има знаци и тараби дека патот е затворен во таа насока.
На враќање го очекуваш истото, не очекуваш коли што ќе ти наидат со долги светла (толку ни е културата) што не ја испоштовале таа забрана и си возат, се шибнале измеѓу тараби.

Од летоски (кога сред сезона газев по тампон и од плава металик колата стануваше фрижидер боја) не сум возев на таму и назад, а патот сум го возел мноооооооооогу пати... ама како сношти никогаш не сум пиздел. Катастрофа од секој можен аспект. Недоволна сигнализација на некои делој, за да немаш појма дали те очекува некој ров или слично и најбитниот момент, да се мочам во културата наша... можев јас преку Ротино по коцката и дупките да ебавам и така разебана предница, некој не можи, меѓу знаци и забрани, терај мишко!
Е тоа ме накурче сношти, искрено. Се осеќав како возач почетник што не знај кај тера, буквално...

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5931
@Ipkisija Meskosa И јас се заебав неколку пати колата ја искршив и на одење и на враќање минатиот месец, ама и јас се научив да се моткам меѓу знаци на крајо.. Уствари напраен е патот нема кој да ги тргни знаците исто и на обиколницата кај тунелот имаат ставено знаци уште од одронот од зимата а ништо нема, се е исчистено, и таму 5пати се имам заебано демек затворен е и вози мишко низ град се дур не видов еден ден лабаво шлепери дека врват и се пуштив зад нив и гледам цел пат е арен, ни одрон нема ни асфалт е заебан.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен howitz

• Редовен
Ја у Охрид не одам додека не го напраат автопатот.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
Ја у Охрид не идам додека охриѓаните не си го сменат мајндсетот. Значи никад.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Ја ќе морам да одам службено. Ваљда тоа не се рачуна... :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8946
  • Пичлеме
Познавам од тие „чест на исклучоците“ во Охрид и одам одвреме-навреме да ги видам, инаку не се осеќам толкав шемаџија за да одам за „охридската шема“ со сите препознатливи нишани :)
А патот за натаму увек ме живцирал, али сега беше кулминација :)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
Претходното лето имав 4-5 свирки за 2 месеци во Охрид.
Југо би ми било жал да возам по тој пат...
Enough was enough.