Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2907714 пати)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
На светнато жолто, пред зелено свират ко луди на семафор сабајлево, што qr му е на неспособниов народ, па уште и блиндира на Гологанов да се тргнеш а возиш со 60кмч

Значи мајката му е: купуваш канта дизел 30 годишна, што добро чади. Го газиш малце во лер, 2-3 секунди и после полна прва. Да видиме дали ќе свири утре.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
Не, не ... ова

Je kad dodje ljeto
15. juli a ja dobijem turu da iskrcam u centru grada
Tad zatvorim prozore
Upalim grijanje
Dok u kabini ne bude 60 stepeni
Ali ne zato sto ja volim da se znojimmm
Vec zato da bi se iznerviro!
Onda stanem na semafor, ugasim auto
Ugasim svoju FAP masinu
I cekam da mi dodje neki nervozni vlasnik kabrioleta pun manekenki
Pun sofera i manekenki
Tad namjestim auspuh u visini njihovih glava
Ubacim u cetvrtu
Pritisnem kuplung
Kresnem masinu dam gas do kraja povucem rucnu pustam kuplung
Nafta ne moze da sagorijeva zato sto je auto pod opterecenjem
I nafta izbija pod pritiskom i kupa one manekenke
Nemojte se dragi prijatelji cuditi
Sto je na njima sloj boje govana
Jer tuda je prosla FAP MASINAAAAAA!
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
На светнато жолто, пред зелено свират ко луди на семафор сабајлево, што qr му е на неспособниов народ, па уште и блиндира на Гологанов да се тргнеш а возиш со 60кмч

Те поздрави @Simo - Carrier159 ;D

? Во град нит свирам ни аблендам.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
И тројчеѕо ќе заврши работа ако го запнеш добро :)

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
Кој има најстара кола со елекрилчни стакла на прозори?
Јас?
 ;D

Мојата е 1999 :D

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8005
  • Плинаш!!!
Мојата е 97ма :)

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3950
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
I paid the Citroen owners tax. Прозорот ојде во врата... Вечна му слава, 13 години доста му биле на овој свет.
?

Се скина сајлата која го оперира механизмот за подигнување на прозорите, или пак се скршило нешто внатре во самиот мотор, и прозорот си падна во вратата. Quick pit-stop корнење на тапацир, го дигнав стаклото за да стигнам од Скопје до Гостивар, и сеа ќе си собирам храброст да го отворам.
Цитроен vs. Мартин: 1-0
Вториот ден откако ја земав Меривата, истото ми се случи. На задниот десен прозор. Кога ја отворив вратата, внатре имаше не еден, него 2 скршени пластични делови од механизамот за прозорот. Шо значи се случило и претходно.

Има мајсторчиња, брзо ги оправаат тие ствари. Мојата ја средија као од денес, за утре.

Sent from my 6055P using Tapatalk

Отсутен Stratro

• Легенда
Мојата е 97ма :)

1995...али ај да не се урочам.
« Последно менување: 05 Април 2017, 10:42:41 am Stratro »

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
I paid the Citroen owners tax. Прозорот ојде во врата... Вечна му слава, 13 години доста му биле на овој свет.
?

Се скина сајлата која го оперира механизмот за подигнување на прозорите, или пак се скршило нешто внатре во самиот мотор, и прозорот си падна во вратата. Quick pit-stop корнење на тапацир, го дигнав стаклото за да стигнам од Скопје до Гостивар, и сеа ќе си собирам храброст да го отворам.
Цитроен vs. Мартин: 1-0
Вториот ден откако ја земав Меривата, истото ми се случи. На задниот десен прозор. Кога ја отворив вратата, внатре имаше не еден, него 2 скршени пластични делови од механизамот за прозорот. Шо значи се случило и претходно.

Има мајсторчиња, брзо ги оправаат тие ствари. Мојата ја средија као од денес, за утре.

Sent from my 6055P using Tapatalk

Opel, FehlerWagen, Citroen, сите околу 11 години. Заклучок, сите користат исти пластики. Проектирано да издржат 10 години. Или 6 месеци ко шо рече МИленце.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Stratro

• Легенда
И на брат ми Клиото после 7-8 години му откажа механизмот за  прозорот..
Али па кај него, освен тој квар, една бомбина и еден прекидач, на 90.000 км  друго ништо се нема расипано..

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
Зависи колку се малтретирани прозорите и која класа на кола, мислам дека повисоките премиум класи не ставаат такви безвезе механизми за да откажат или за да стаиш шрафцигер :)
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
Да зошто штрафцигер не иде со мртви крави, модна катастрофа е тоа ;D
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
Најлоши се на меган 2 убедливо.
Кај Нино секој ден има мин по 1 растурен меган за менување на компоненти за прозор.

Иначе на кој му треба, Нино ги прави овие работи.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Дени тахо е убедливо најефтин и добар.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk